Terezie Martinová žila ve Francii v druhé polovině 19. století (1873–1897). Byla nejmladší z početné rodiny, kde ovšem několik dětí zemřelo; zůstaly jí čtyři starší sestry. Velice záhy se „probudila“ ve víře a začal ji přitahovat zasvěcený život.

V pouhých patnácti letech vstoupila na Karmel v Lisieux, kde přijala řeholní jméno „Terezie od Dítěte Ježíše a Svaté Tváře”. Postupně objevovala, že Bůh je milosrdný a plný lásky, kterou touží rozlévat do srdcí všech lidí. Když jako velmi mladá vážně onemocněla, představená kláštera (její rodná sestra) ji vybídla, aby sepsala vzpomínky na jejich společné dětství a jak ji Pán v životě vedl, čemu ji učil. Tak vznikla slavná kniha Příběh jedné duše, která dodnes oslovuje lidi po celém světě.

Scénář
Coline Dupuy
Art
Davide Perconti, Francesco Rizzato
Lettering
Jaroslav Semerák
Překlad
Oldřich Selucký
Redakce
Kateřina Lachmanová
ISBN/ISSN
978-80-7297-245-6 (Paval Nebojsa - Doron)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
215 x 285 mm
Tisk
barevný
Stran
48
Cena
246 Kč
Originál
Thérése de Lisieux (Artége, 2020)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.10.2022 16:36Příběh Terezie z Lisieux
    Terezie jistě prožila úctyhodný a zaznamenáníhodný život, možná to byla opravdová světice, jak stvrdil papež Pius XI. Nicméně tenhle komiks je nudným vyprávěním bez šťávy ztrácející se ve svém sebemilejším mluvením o boží lásce v dimenzi balancující na hranách naivity, ale i fanatismu. Tato komiksová forma, která by měla býti snad přístupnější širší obci čtenářů, tentokrát třeba nevěřícím, je nakonec svým pojetím přesným opakem: nezáživným kresleným textem a pro většinu - bohužel - blábolením. Ale budiž blahoslaven každý, kdo to myslí nezištně dobře.

    Celkový dojem: 30%
1