Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Azraelův meč tasen!

Městská džungle Gothamu duní válkou mezi Batmanem a Jokerem – válkou, v níž se hranice mezi hrdinou a padouchem povážlivě stírá. Teď, když kladné povahové rysy Jacka Napiera zmizely pod nánosy líčidel klaunského prince zločinu, je Joker konečně připraven povznést konflikt na vyšší úroveň – a jeho armáda získává nového rekruta.

S planoucím mečem v ruce a tíží staletí na ramenou je Azrael nejtemnějším rytířem, jakého kdy Gotham spatřil. Jeho ostří kosí Batmanovy nepřátele jednoho po druhém – a kousek po kousku tento novodobý křižák přetváří Gotham ve svou vlastní verzi nebe na Zemi.

Pouze Batman a jeho odcizení spojenci jej mohou zastavit – ale nedůvěra mezi nimi vyhloubila až příliš hluboký příkop. A když Joker s Azraelem vynesou na světlo utajenou historii Wayneovy rodiny, může být veškerá víra v Temného rytíře definitivně ztracena.

Obsahuje sešity série Batman: Curse of the White Knight #1-8 (červenec 2019 - březen 2020) a Batman: White Knight Presents Von Freeze (listopad 2019)
Vyšlo jako 8. svazek edice DC Black Label.


Scénář
Sean Gordon Murphy
Art
Klaus Janson, Sean Gordon Murphy
Ink
Klaus Janson, Sean Gordon Murphy
Barvy
Matthew Hollingsworth (Matt)
Obálka
Matthew Hollingsworth (Matt), Sean Gordon Murphy
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-250-0 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
940 g
Stran
272
Cena
899 Kč
Originál
Batman: Curse of the White Knight (DC Comics, 2020)
  • faster86
    Tady ten Murphy -Batman je asi nejlepší Batman za posledních pár let. Je to Batman mimo hlavní kánon, takže si autor může dělat co chce a toho Murphy využívá do posledního puntíku. Má to spád, akci, nějaká ta emoce. Harley je asi moje nejoblíbenější postava (nebo přinejmenším se v oblíbených scénách). Bonusový příběh s Freezem je... no prostě tam je a to je všechno, nic zajímavého. V porovnání s jedničků to malinko zaostává, ale jen nepatrně (hold nejsu moc fanoušek výletů do historie).
  • Norri
    Norri mecenáš28.4.2023 08:15Batman: Prokletí bílého rytíře
    Pokračování úžasného Bílého rytíře. Musím říct, že jsem byl na začátku nemile překvapený. Nemám moc rád, když se příběhy s Batmanem obracejí k dávné minulosti. Jednak to mívá tendence vznášet do příběhu různé prokletí, prapodivné dávné kulty, anebo spiklenecké skupiny mocných, o kterých jsme kupodivu ještě nikdy neslyšeli. Taky to často hýbe základními kameny batmanovského universa. A je to případ i této knihy. Jenomže tohle je příběh Seana Murphyho a na toho jsou všechna schémata a zažité zvyklosti krátké. Murphy se totiž rozhodl jít ještě dál a v Gothamu téměř nezůstane kámen na kameni (obrazně, ne doslova).

    Úspěch Bílého rytíře dal vzniknout Murphyversu. Bílý rytíř ho odstartoval, dal mu základy, a více méně ho na konci zanechal v téměř stejném stavu, v jakém byl na začátku. Prokletí bílého rytíře je úplně jiné. Byl jsem tím na začátku překvapený, protože jsem se těšil na stejnou atmosféru, ale jak se příběh Prokletí postupně rozbíhal, tak jsem musel uznat, že je to dobře, že je jiný. Příběh vůbec nevykrádá předchozí díl, ale staví na něm něco nového. Batman zde dělá kroky a rozhodnutí, které předtím nikdy neudělal. Je to svěží jízda, u které jsem vůbec netušil, kam to povede. Je to také sonda do psychiky Bruce Wayna, což zase tak novátorské není, ale k ději tohoto příběhu se to hodí. Murphy zde navíc vůbec nešetří některé důležité postavy Gothamu a stejně jako George R. R. Martin je nemilosrdně a definitivně odstraňuje ze svého vesmíru. Je to pěkně promyšlený příběh s nečekanou pointou a trvalými následky. Vůbec netuším, jak ten vesmír bude pokračovat, ale jsem na to zatraceně zvědavý. Kresba je luxusní. Netřeba nic dodávat.

    Kniha obsahuje také speciál Von Freeze, který nakreslil Klaus Janson. Vypráví o nacistické minulosti otce Viktora Von Freeze a o Viktorově počátku jeho práce pro Thomase Wayna. Je to zajímavé, je to rozšiřující, ale neohromí to.
  • Gaming Professors
    Gaming Professors3.3.2023 12:32Batman: Prokletí bílého rytíře
    Batman: Prokletí Bílého rytíře je kvalitní depresivní komiks, který skvěle pasuje do značky DC Black Label nabízené nakladatelstvím Crew. Temný příběh, v němž můžeme sledovat slavného hrdinu, jak se utápí v bezradnosti, je naprosto parádní. Skvělá kresba spolu s tím jen umocňuje všechny negativní pocity, které byste z příběhu měli mít. Máme tu komiks, se kterým by se mělo počítat, jen je škoda, že si ho nedokážete užít, pokud neznáte předchozí díl.

    Celá recenze: Batman: Prokletí Bílého rytíře – ukazuje poločas rozpadu legendárního hrdiny

  • Lenny
    Lenny mecenáš16.2.2023 12:18Batman: Prokletí bílého rytíře
    Murphy v Bílém rytíři prohodil role Batmana/Jokera, ale v závěru stejně najel na klasickou supráckou linku. Bylo to skvěle nakreslený, ale tak vydřenej jako ostatní jsem z toho nebyl. Představa sequelu mi přišla zbytečná, moc žádnej internetovej buzz jsem kolem něj neslyšel a navíc za to chce Crew skoro litr. Pfff. Nakonec jsem to přeci jen zkusil a... wau, tohle bylo super.

    Prokletí je výbornej akční Elseworld, kterej připomíná nejlepší Snyderovky. Murphy hezky dotahuje témata kolem gentrifikace (závěrečné odhalení je bohužel poněkud naivní) a přináší moderní verzi Knightfallu, kde dojde i na Banea. :) Každej sešit děsně šlape, je tu skvěle napsaná Harley (zázrak), emoce fungují, Batmanův výoj dává smysl... Dlouho jsem si pláštěnky takhle neužil.
  • MEGA
    Povedené pokračování jednoho z mých oblíbených Batmanovských komiksů posledních let. Tento díl nemá tak silnou premisu jako první díl, ale zato krásně buduje napětí a postupně odhaluje hlavní záhadu. Ke konci jsem hltal jednu stránku za druhou. Moc mě bavilo sledovat, jak Sean Murphy čerpá nejen z Batmanových komiksů, ale i filmů a seriálů. V kombinaci s jeho dynamickou kresbou to tvoří úžasné prostředí s barvitou sestavu postav, ke kterým se budu rád vracet. Největší problém, který mám s tímto komiksem je zkratkovité vyprávění. Někdy se mezi scénami stane něco důležitého, ale my se to dozvíme až potom skrz dialog nebo vůbec. Párkrát jsem měl pocit, že nějaká stránka chybí a to mě otravovalo, obzvlášť v napínavých momentech. Nebýt toho, tak jsem byl v knize naprosto ponořen, protože příběh je kvalitní a na kresbu se nedá vynadívat!
  • Good Games
    Good Games mecenáš14.11.2022 20:28Batman: Prokletí bílého rytíře
    Najlepší príbeh s Batmanom aký som kedy čítal. Po kvalitnom prvom diely som očakával samozrejme kvalitatívny zosun a vôbec som nečakal, že by to mohlo jeden z najlepších komiksov s Batmanom dorovnať a nie to ešte prekonať. Sean Gordon Murphy to však dokázal, napísal a nakreslil perfektný komiks a som neskutočne zvedavý na tretí diel. =►Celá recenzia◄=
  • Denis
    Pred prečítaním tohto komiksu som si dal Bílého rytíře ešte raz (tomu som dal 4*)
    A tomuto zaslúžene musím dať 5/5. Ako bavilo ma to od začiatku do konca úplne ma to pohltilo. Kresba farby to je kapitola sama osebe. Jediné mínus je asi to že sa musí čítať aj prvý diel, lebo to priamo nadväzuje. A taký oneshot Von Freeze ako nič extra čakal som trošku viac.
    Je to jeden z komiskov MUST HAVE. Už aby tu bol 3 diel
  • Liborius
    Liborius18.10.2022 17:30Batman: Prokletí bílého rytíře
    Nadprůměrný komiks, který pohltí každého netopýřího fanouška. Silně doporučuji nečíst bez znalosti událostí popsaných v komiksu Bílý rytíř. 9/10 Více na https://nerdopolis.cz/2022/10/18/recenze-prokleti-bileho-rytire-sean-murphy/
251251
Četl/a (54)
2Hitman3, BadBoy, Benny, Black Bro, yo, calvin10, charvos, Cinema Ranger, Const.ex, cowok, Denis, Doppelganger, faster86, fifas, FilipNejdl , Fox01, Gaming Professors, Garp, Goldfinch, Good Games, house192, invape, Izmir Čupr, James, jeanbaklajean, jh666, John Wick, Kaluž, Killingjoke, kinak, kindanerd, KOWE, Lachvos, Lenny, Liborius, luky.kuky10, malylada, MEGA, Mercurio, monte walsh, MP, Mr.klown, namdnas, Norri, opytz, Palebras, Poseidon1978, Spacecore, Spike, SteveCZ, taidana, Tony TwoDee, tukak, Zbysek2410, zlejzmrd
(102)
123peta, 2Hitman3, 2scha, 81splinter, Alfi, Alfred, ArmadOon, BadBoy, Beng.D, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, calvin10, Caylen-Tor, charvos, Const.ex, cowok, D.K.Logic, deefha, Denis, DKoscik, Doppelganger, dre, farnhajt, faster86, fifas, filemon, FilipNejdl , filosh, Final, Fox01, Georgíno J., Goldfinch, hellblazer, herbert, house192, invape, Izmir Čupr, James, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, John Wick, Karel Sec, kendor007, kinak, Kouzelnik7, KOWE, krupan, kubanec13, Lachvos, lifi, listr, luky.kuky10, malylada, Mamut12, Marvin, mcleek, MEGA, Mercurio, merhyx, mirror, Mitak, MP, MP81, Mr.klown, Mr.Plysh, Norri, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paja78, Paldini, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, PH79, Poseidon1978, Radkos, RicHard. , Roiser, Saran, Sikk, Skot, Spike, suricattaontheway, tacmud, taidana, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, VanTom, willis, Wiw, xintax, yogi, Zbysek2410, zdoog, zlejzmrd
Chce (32)
Al0f0k, Badgu.y1902, Blacklarch, CSE_AC/DC, Dali, deadpool, delsemela, Denis1996, DracoAn, Fida, gezic, gumidekmedvidek, hahahoho, illy, Joshua_T, karl173, Kiko, Lojza, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Murphy722, Nightmare, OldaB, PumpingArrow, radkin, raimi, sleepless, TenCoJeZbytečnej, tom173, Tomasino79, Tommar
Shání (4)
CSE_AC/DC, gezic, Nightmare, Šedo