Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Chudý mladík Dendži je nucen pracovat společně s ďáblem Počitou jako lovec ďáblů, aby splatil dluhy. Tedy alespoň do chvíle, než je brutálně zrazen! Tak začíná akční dobrodružství temného hrdiny, jenž loví ďábly, i když má sám v těle ďábla!

Scénář
Tacuki Fudžimoto
Art
Tacuki Fudžimoto
Obálka
Tacuki Fudžimoto
Lettering
Jiří Hrbek (Daren), Jan Nekvapil, Andrea Nekvapilová
Překlad
Michala Kropáčková
Redakce
Markéta Audy Masopustová, Tereza Micková
Žánry
fantasy, horor, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7679-251-7 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 x 13 mm
Tisk
černobílý
Váha
242 g
Stran
196
Cena
229 Kč
Originál
Chainsaw Man #01: Inu to Chensō (Shueisha Inc., 2019)
  • Fort
    Přečtěte si první svazek a uvidíte jestli je to pro vás. Ať nedopadnete jako já, co se na to těší, kupuje vše, jak to postupně vychází a pak se divím co je to za p*čovinu.
  • choze
    Nečekal jsem nic a velice příjemně mě překvapilo, jak zábavné to bylo. A to hned od první stránky, na níž hrdina rozebírá svoje finanční problémy a které svoje orgány kvůli nim prodal a za kolik. A později řeší třeba jaká paráda je dát si k jídlu i něco jiného než chleba, nebo jak rád by si sáhnul na prsa. Právě to, že hrdina není nějaký suverénní cool kosič démonů, ale sympaticky naivní a skromný klučina, je velké plus. A pak scénář, který po celou dobu přichází se zábavnými nápady. Akorát se mi hrubě nelíbilo rozostření končetin v pohybu na řadě obrázků - to prostě nevypadá dobře. Rád si přečtu i další díly.
  • Fry
    Masterpiece největšího kalibru, skvěle odvyprávěno, žádné zbytečné dialogy a ladná jednoduchá a přehledná kresba. Normálně bych si s Dendžim alespoň na chvíli ten jeho nuzký život vyměnil. Ne že bych se chtěl nemít dobře, ale musí být hezké radovat se i z obyčejných maličkostí...
  • Good Games
    Good Games mecenáš20.10.2022 21:33Chainsaw Man #01: Pes a motorová pila
    Chainsaw Man je zatiaľ natoľko bizarný, až je zaujímavý. Komediálny horor, v ktorom hlavný hrdina je lovcom diablov a ak si potiahne za šnúrku tak sa zmení na krvilačnú obludu s motorovými pílami na končatinách. V civilnom živote je to nadržaný puberťák, ktorému takmer celý prvý diel ide iba o to, aby si siahol na pekné ženské prsia. Motiváciou na zabíjanie oblúd je mu len to, aby sa zblížil so svojou peknou šéfkou. Je to blbosť, ale zatiaľ celkom zábavná. =►Celá recenzia◄=
  • instageek_cz
    instageek_cz19.10.2022 21:29Chainsaw Man #01: Pes a motorová pila
    Mangy jsem v životě až tak moc nepřečetl, takže má pro mě pořád ten feeling něčeho nového, jiného. Postavy, zápletka, děj, všechno se rozvíjí a probíhá zcela odlišně než u západních komiksů. Chainsaw Man v tomto směru není výjimkou, naopak v lecčem zachází ještě dál. Příběh je naprosto šílený, brutální, ujetý. Zároveň ale i hodně temný, a veškerý humor je zde černočerný, s podtóny zoufalství, samoty, případně při hláškách hlavní hrdina Dendži plive krev.

    Dendži má problém – dluhy, ve kterých je sám nevinně, ale musí je splácet, dosahují astronomických rozměrů. Živí se jako lovec ďáblů a je jedno, kolik jich zabije, vždycky to bude jen kapka v moři splátek. A ti, kterým dluží, s ním nakládají jako s odpadem. Žije v chatrči, sní o tom, že si někdy dá chleba, na němž bude i marmeláda, o holce, a to je všechno. Jediným společníkem mu je roztomilý Počito, v podstatě psí motorovka!:)

    Tacuki Fudžimoto vymyslel hodně zajímavý svět, ve kterém se vyskytují škodící bytosti, ďáblové. Ti mohou být různého druhu, a tak se setkáte např. s rajčatovým ďáblem, zombie ďáblem, svalovým ďáblem, atd. Hodně cool je taky způsob, jakým se Dendži mění v Chainsaw Mana – jednoduchý, ale efektní, prostě se sám nastartuje:)) To jsou pasáže, které jsem měl nejradši – když Dendži vykosí klidně celé hordy nepřátel, protože když máte na obou rukách i na hlavě motorovku, není to zas tak složité!:)) Ale jinak šlo pro mě o místy dost smutnou knihu, s bezútěšným osudem Dendžiho a odpornými lidmi kolem něj, kteří ho chtějí jen využít.

    Zkrátka jsem čekal větší porci akce a méně depky, respektive skoro žádnou depku, ale to může být čistě můj problém:)) Někdo jiný může být celkově nadšený, a i mně se ve výsledku tahle novinková manga líbila víc než dost!:)

    Hodnocení: 8/10
  • Sagikkun
    Zabiják démonů, Jujutsu Kaisen, Chainsaw Man... nějak se s těmi démony v manze roztrhl pytel. Po Chainsaw Manovi jsem tak sáhl čistě ze zvědavosti (ta hlavní premisa je tak absurdní, že mi to prostě nedalo), díky celosvětovému hypu, a faktu, že to má zatím pouze 12 volumek.

    Naplnilo to tedy má očekávání? Upřímně, ne.
    Na jednu stranu se mi líbí, jak jste ihned vrženi do děje, nic se zbytečně dlouho neokecává, dostáváte nekompromisní akci a celkově je to věc, která se sama sebe nebere vážně (ono by to asi ani jinak nešlo). Na druhou stranu je to stále něco, od čeho jsem asi naivně čekal víc...? Motorovky, krev, kozy... bezva, a co dál? Tyhle "hustý" věci by mi k absolutnímu štěstí stačily asi tak v patnácti, někdy mi to čistě na náladu stačí i dnes, jen u toho Chainsaw Mana jsem se (zatím) na tuhle puberťáckou vlnu nedokázal naladit. Bohužel, ani ta kresba mě nějak extra zvlášť neuchvátila (ale to je můj osobní problém s většinou současných mang), takže pak už toho nebylo mnoho, co mi mohl Chainsaw Man nabídnout. A těch několik zmíněných pozitiv nebylo silných natolik, aby to vytáhly na čtvrtou hvězdu.

    Na zadek mě to neposadilo, chci tomu ale ještě dát šanci, minimálně je to taková fajn alternativa k Tokyo Ghoulovi, který teď bude končit. V nejhorším případě si uvědomím, že bych si měl možná dát od mangy na chvilku pauzu, protože spousta motivů, postav a situací už jede jak přes kopírák, tudíž je těžké se z něčeho nového nadchnout...
99511
  • Fimi
    Fimi mecenáš19.10.2022 21:43Chainsaw Man #01: Pes a motorová pila
    Tuhle sérii jsem měl celou ale nakonec jsem to prodal. Jen další rádoby cool jakože super manga.
  • Sagikkun
    Anime nicméně zatím vypadá úchvatně. Adaptace je 1:1, takže příběh je pochopitelně stále absurdní, ale díky naprosto luxusnímu vizuálu a OST to najednou vyzní a kouká se na to úplně jinak. Takže jak jsem napoprvé nebyl zas tak odvařený z mangy, tak anime má našlápnuto mnohem, mnohem líp.

    Jinak jsem koukal na anglický překlad, a minimálně z něho to vypadá, že Crew se zase docela krotí s nadávkami. Neříkám, že by mi to otočilo zážitek o 180°, ale rozhodně by mi sem tvrdší nadávky sedly víc, než zředěné "zpropadený, hlupáci, trubci" atd., je to úplně to samý co s Berserkem.