Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 8 dalších ukázek

Koupit
Kdo byl architekt, který stavěl pyramidy v Lublani či minojské býky v Praze? A sloupy obdivoval tak vehementně, že je stavěl, i když nic nenesly? V komiksu vypráví Jože Plečnik o sobě, vzpomíná na svá velká díla a na lidi i místa, jež měl příležitost na své dlouhé životní cestě mezi Lublaní, Vídní a Prahou poznat.

Plečnik v komiksu příběh o svém životě vypráví sám. Jeho vyprávění je formováno jako pohled na to, kdo byl a kdy tvořil, občas přemýšlí o možných alternativách ke svým rozhodnutím. Příběh zahrnuje jeho současníky, především podle kritéria vlivu, který na něj a jeho dílo měli.

Podobně jako u Plečnikových děl, kde byl kvůli rozsahu proveden logický výběr, bylo nezbytné takto postupovat i při zahrnutí jeho studentů a spolupracovníků, kteří jeho projektům přidávali své znalosti a svoji autorskou pečeť.

Scénář
Blaž Vurnik
Art
Zoran Smiljanić
Lettering
Martin Dubský, Katja Kastelic
Překlad
Petr Mainuš
Redakce
Katja Kastelic, Eva Škrabalová, Pavlína Zelníčková
Žánry
historický, naučný, životopisný
ISBN/ISSN
978-80-271-3648-3 (Grada Publishing (Bambook))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
černobílý
Váha
800 g
Stran
144
Cena
559 Kč
Originál
Plečnik. (Stripburger/Forum Ljubljana & MGML, 2021)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.11.2022 14:58Plečnik.
    Nebyt to tak misty ukecane, tak rikam aspirant na komiks roku. Vazne krasne a poucne, a proto lze mnozstvi textu omluvit, protoze to ma pro me silnou edukacni hodnotu a zaroven vam preda i lidskost, diky ktere vidite Plecnika v uplne jinem svetle. Opravdu povedene.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin11.7.2022 19:12Plečnik.
    Zajímavý vhled do fascinujícího a plodného života architekta, který má velmi zásadní zářezy i v Praze. Stvořitel, ničitel i recyklátor. Člověk skromný i náročný. Obdivovaný i nenáviděný.

    Celkový dojem: 80%
3