Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Psí dny jsou jev spojený s koncem léta. Podle starých lidových pověr je to doba, kdy je obzvláště horko, všechny usazeniny stoupají k vodní hladině, jídlo hnije a psi snadněji divočí. V této době se setkáváme s Annou - dívkou nalézající se mezi dětstvím a dospíváním. Intenzivní přítomnost upoceného léta poznamenává její vztahy s přáteli a rodinou. Anina nejlepší kamarádka Mariell je přitahována o něco starší Karianne. Nové kamarádky se věnují nejvíce samy sobě a Anne odhánějí. Ta je příliš mladá na to, aby chodila do klubu pro mládež, a příliš neposedná, aby si našla jinou zábavu. Spřátelí se znovu s Mariell? A co je proto ochotná udělat?

Scénář
Anja Dahle Øverbye
Art
Anja Dahle Øverbye
Obálka
Anja Dahle Øverbye
Lettering
Kamil Macejko (gabinet.co.uk)
Překlad
Karolína Stehlíková
Redakce
Kateřina Korábková, Kamil Macejko (gabinet.co.uk), Michał Słomka
Žánry
ze života
ISBN/ISSN
978-80-908160-3-9 (Centrala)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
190 x 260 x 11 mm
Tisk
černobílý
Váha
400 g
Stran
72
Cena
469 Kč
Originál
Hundedagar (Jippi Forlag, 2015)
  • Fry
    Fry admin23.8.2022 19:37Psí dny
    Psí dny - Má zvědavost po obsahu sedmdesáti dvou (!) stránkové knížky v pevných deskách byla opravdu velká, nicméně nevím jestli to opravdu stojí za to mít v knihovně. Příběh je letmý, prostý, jako léto samo. Holky si hrají, škádlí se, místy až šikanují a ač je leitmotiv jasný a výtvarné zpracování vcelku originální, nadchnout mé undergroundové já se autorce nepodařilo ... Za mě 2*!
  • RadimNemec
    RadimNemec admin8.7.2022 17:19Psí dny
    Klasická "nevinná " a snad nevědomá dětská krutost. Jako edukativní brožura na základky pěkný. Jako kniha v pevných deskách za mě přepálený. A ano, kresba je svébytná - je to jakoby "nevykreslené", to co by mohl být umělecký projev je asi bohužel často jen chyba. Přesto i tato produkce má místo pod Sluncem.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.6.2022 10:02Psí dny
    Přetažené, lehce depresivní a z mého subjektivního hlediska nehezky nakreslené vyprávění o krutosti dívčích kolektivů a o tom, že šikana ubližuje.

    Celkový dojem: 40%
114