Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Do světa veleúspěšné počítačové hry vyrážejí v pětidílné sérii nejpopulárnější hrdinové: Spider-Man, Wolverine, Iron Man a Shuri z Black Panthera. Příběh začíná na tajemném ostrově, který je uzavřený v nekonečné válce. Tu může zastavit jen jediná věc – úlomek bodu nula, který uvízl v marvelovském univerzu. Oblíbení hrdinové ze hry Fortnite vyrážejí, aby se pokusili najít mocný předmět dřív, než dojde ke katastrofě… a narážejí na soupeře, ale i nečekané spojence.

Součástí každého komiksu je i unikátní kód uplatnitelný ve hře Fortnite! Zde je to Spider-Manův oblek.
Vychází souběžně s originálním vydáním v USA a také dalších státech světa (Německo, Itálie, Mexiko, Brazílie, Španělsko)!


Scénář
Christos N. Gage, Donald Mustard
Art
Sergio Fernandez Davila
Ink
Sean Parsons
Barvy
Edgar Delgado
Obálka
Sunny Gho, Leinil Francis Yu
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2788-1083 (CREW)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
100 g
Stran
32
Cena
89 Kč
Originál
Fortnite X Marvel: Zero War #01 (Marvel Comics, 2022)
  • radimisko
    Spider-Man a Wolverine se sejdou v baru. To není vtip, ale začátek nové pětidílné komiksové mini série. Příběh je akční a pěkně nakreslený. Pestrobarevná kresba je skoro stejně zajímavá jako herní bonusy.
  • Sagikkun
    Tak opět žádná sláva, ale úplně k zahození to taky není. Zrekapitulují se zde postavy a skupiny, které byly představeny v Bodu nula, a zároveň se rozjíždí nový příběh - opáčko a úvod tak zaberou kompletně celý sešit a není tak prostor, aby se vlastně něco pořádného stalo, pro reálný příběh tak zbývají pouze další čtyři sešity. Oproti Bodu nula je zde však více stránek a žádné reklamy uprostřed sešitu (což oceňuji vzhledem k tomu, že to má stále stejnou cenovku), takže prostoru snad bude víc než dost.
    Zároveň je zde oproti minulé sérii také rozdíl v pokusu o větší návaznost s herním lorem. Což na jednu stranu také oceňuji, protože se tím celý fiktivní svět stává komplexnějším, ale osobně jsem měl ve všech těch odkazech na herní události bordel. Není to tak přímočaré, jako Bod nula, což je kladem i záporem zároveň. Kresba je fajn, našel se i milý odkaz na marvelovské Tajné války.
    První díl sice pouze rozestavil všechny postavičky na hrací pole, ale jsem docela zvědavý, co se s nimi bude následně dít (jen ten Spider-Man by nemusel mluvit jako úplné děcko).