Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Napůl Batman. Napůl Joker. Snoubí se v něm vše, co dělá z Maskovaného mstitele hrdinu, a z Klaunského prince vraha. Batman, který se směje, je nejstrašlivějším zločineckým géniem Temného mnohovesmíru. Přichází do Gothamu, aby změnil domov Bruce Waynea na inkubátor zla.

A není sám. Z další z nesčetných realit Temného mnohovesmíru se vynořuje také Ponurý rytíř. Tenhle brutální zabiják neváhá použít jakoukoliv zbraň ze svého arzenálu, aby zajistil, že ti, kteří si podle něj zaslouží zemřít, už nevstanou.

Začíná válka jako žádná jiná – válka Batmanů.

Obsahuje sešity série The Batman Who Laughs #1-7 (prosinec 2018 - červenec 2019) a The Batman Who Laughs: The Grim Knight (březen 2019)

Scénář
Scott Snyder, James Tynion IV
Art
Eduardo Risso, Mark Simpson (Jock)
Ink
Eduardo Risso, Mark Simpson (Jock)
Barvy
David Baron, Dave Stewart
Obálka
Mark Simpson (Jock)
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Jan Kukrál
Redakce
Filip Gotfrid, Jolana Tichá
Žánry
horor, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-181-7 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
850 g
Stran
232
Cena
849 Kč
Originál
The Batman Who Laughs (DC Comics, 2019)
  • faster86
    faster8617.6.2023 09:09Batman, který se směje
    S obava jsem se do toho pustil, protože Metal bylo strašně špatné zlo. Tohle je lepší než metal (i když tady je laťka hodně nízko). Opět stejná myšlenka - jiker zničí gotham, batmana i bruce wayna (tady je to doslovné a prováděno opakovaně). Červené myšlenkové pochody Batmana v rámečku na černo-šedém podkladu jsou pro čtení strašné. Jediný dúvod proč jsem nedal 2 hvězdy je napokení na černé zrcadlo.
  • hroubek
    hroubek14.8.2022 17:23Batman, který se směje
    Batman, který se směje navazuje na velkou eventovou událost se jménem Metal: Temné noci. Komiksová událost Metal: Temné noci se mi docela líbila, ale rozhodně jsem si jí neužil, tak jsem doufal, protože to není lehké čtení, a čtenář musí mít načteno, aby si to užil a v zásadě pochopil, co se děje a proč se to děje. A tohle se, tak trochu týká i Batmana, který se směje. Osobně si myslím, že se to dá v pohodě přečíst bez znalostí Metalu, aby čtenář pochopil, co děje. Nicméně znalost Metalu je rozhodně lepší, protože dokážeme mnohem lépe pochopit vnitřní pochody některých postav a užít si konkrétní věci. Scénárista Scott Snyder odvedl slušnou práci. Snyder posunul Batmanova dobrodružství zas o kousek dál a přišel s trochu jiným Brucem Waynem/Batmanem. Osobně hodně kvituji, že se Snyder drží víceméně při zemi, a celkový příběh připomíná hodně nepříjemnou detektivku, kde hlavní záporák, chce dohnat hlavního hrdinu k šílenství a zlomit ho. Sice nejde o nic originálního, protože v historii Temného rytíře se o tohle pokoušel nejeden záporák a vždy selhal. Snyder tohle samozřejmě ví, a proto přihazuje další proměnné, které to komplikují. Díky tomu, se komiks primárně věnuje Batmanovi a jeho vyšetřování, a na samotného Bruce Wayne zbyde minimum prostoru. Po příběhové stránce jsem ve výsledku spokojený, nicméně samotné finále pro mně bylo přeplácané a překombinované. Co se týče kresby, tak Jock odvedl parádní práci. Jeho kresba se k tomuto příběhu náramně hodí a výborně vystihuje šílenství, které se přibližuje. Jock celý příběh vypráví z dálky a málokdy se soustředí na velké detaily. To samé platí i pro nakreslení obličejů postav. Jock zde nemá potřebu dělat, co nejdetailnější kresbu. Díky této specifické kresbě na Vás dolehne samotná atmosféra komiksu, jenž je plná šílenství, strachu a bolesti. Samotný komiks je dobře vystavěný, má zajímavý příběh, u kterého nás zajímá co bude dít dál a jak to celé skončí. Asi největší problém je to, že je to místy přeplácané, překombinované, ukecané a pokud nemáme něco načteného, tak se můžeme velmi lehce ztratit v to co se děje a jaký to má význam, nebo nám to nemusí dávat smysl. Batman, který se směje je zajímavý a dobře nakreslený komiks, který rozšiřuje příběhu Metalu.
  • Gaming Professors
    Gaming Professors14.8.2022 11:59Batman, který se směje
    Batman, který se směje je velmi dobrý, i když rozhodně ne dokonalý komiks. Hutná a temná atmosféra žene čtenáře příběhem kupředu a Snyderova práce s postavami z Gothamu je opravdu špičková. To vše podtrhuje skvělá Jockova kresba, která dokáže noční můry doslova vynést na světlo.

    Celá recenze: Batman, který se směje – recenze
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš1.7.2022 06:59Batman, který se směje
    „Vždycky vás budu mít v srdci. Ale spolu jsme skončili.“ Z trilógie Metal sa mi najviac páčil prvý diel. Mal svoje chyby, ale inak to bolo veľkolepé a zrozumiteľné. Dal som mu 4*. S dvojkou a trojkou to bolo podstatne slabšie. Preto som sa Batmana, který se směje obával. Napokon ale môžem skonštatovať: za mňa super! Ku koncu je toho (všetkého) predsa len už priveľa, ale inak hlásim spokojnosť. Snyderove batmanovské scenáre sú raz hore raz dole. Tentokrát bol hore. Páčilo sa mi, že to (oproti Metalu) bolo stonásobne komornejšie. To je poloha, ktorú mám u Batmana asi najradšej. K tomu perfektná, nezameniteľne noirová kresba geniálneho Jocka, ktorý so Snyderom robil už kultové Černé zrcadlo. Teoreticky k plnému užitiu si tohto komiksu nepotrebujete poznať ako Metal, tak ani Černé zrcadlo; stačí vám vedieť, že Gordon má psychopatického syna a že existuje temný mnohovesmír obývaný viacerými Batmanmi v čele s Batmanom, ktorý sa smeje (čo je vlastne mix Jokera a Batmana). Samotný Batman, ktorý sa smeje mimochodom podozrivo pripomína Sudcu Smrť z komiksu Soudce Dredd: Sebrané soudní spisy 2. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-batman-ktery-se-smeje-komiks
  • Palebras
    Palebras6.6.2022 21:03Batman, který se směje
    Jednu dobu už jsem byl Scottem Snyderem celkem přesycen a velkou měrou k tomu přispěl jeho run v rámci New 52, který hlavně svou druhou polovinou šel dle mého až za hranu. Robo-Gordon jako nový Batman a další jeho výmysly ve spojení s kresbou Grega Cappula mi úplně nesedly. V poslední době však Snyderovi opět přicházím na chuť a to hlavně díky skvělému Černému zrcadlu, které bylo naprosto skvělé a Batman, který se směje se mi líbil rovněž. Snyder zde využívá několik prvků a postav ze svého runu a pomáhá tak utvořit skvělou kulisu živoucího Gothamu. Pro pochopení celého příběhu je doporučeno mít načtenou sérii Metal a Snyderův run, ale není to úplnou podmínkou. Příchod a motivace záporáka jsou zde dostatečně vysvětleny, takže se chytnou i svátečnější čtenáři. Příběhově je to klasický Snyder. Spousta akce, výbuchů, bitek, krve a hlavní prim hraje zběsilé tempo od začátku do konce. Hlavní záporák je skvělý a hlavně ve spojení s kresbou o kterou se postaral Jock, vše dostává skvělý noirový nádech. Možná jen na úplném konci, začal Snyder věci okecávat více než bylo úplně nutné ale jednalo se v tomto případě o drobnost, kterou rád odpustím. Batman, který se směje je z mého pohledu opravdu příjemným překvapením a po dosti těžko uchopitelném Metalu u kterého musel mít člověk docela dost načteno, zde dostáváme uzavřený příběh o další pohromě v Gothamu, který šlape ve všech směrech.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš4.6.2022 16:20Batman, který se směje
    Fascinuje me, ze to nekdo vymysli, napise a svedomite nekomu tam nahore predstavi, ze tohle je ONO a pak to musi ven mezi lidi a jeste jim tvrdit, ze je to super. Nevim, v cem. Nevidim tam nic pozitivniho co se pribehu tyce. Kresba docela fajn, na batmanni artbook to ujde, ale jinak je to nudna, ubulena hovadina, ktera si hraje na drsneho Batmana. Jsem si docela rikal, ze by to mohlo byt fajn doplneni Metalu, kterej jakztakz sel, ale tohle fakt ne. Jsem u toho prosoupal kate. Obdivuju prekladatele a korektory se tim prokousat, jim to asi vyskrablo diru do mozku. Respekt.
412721