Koupit
Nanoka Kojanagi chodí na základní školu a ráda čte. Ve škole nemá žádné kamarády, ale zato má laskavou babičku, krásnou paní Běhnu, a roztomilou kočku s krátkým ocasem, která mňouká "mňá".

Až jednoho dne, v ruinách, které náhodou objeví, na Nanoku čeká překvapivé setkání...

Všichni máme něco, co bychom chtěli "napravit".

Série je známá především pod názvem I Had That Same Dream Again (anglický název), než pod originálním názvem Mata, Onaji Yume o Mite Ita.

Scénář
Yoru Sumino
Art
Idumi Kirihara
Obálka
Idumi Kirihara
Lettering
Kateřina Urbanová
Překlad
Igor Cima
Redakce
Radmila Klásková, Vladimíra Staňková
Žánry
adaptace, drama, young adult, ze života
ISBN/ISSN
978-80-277-1237-3 (DOBROVSKÝ s.r.o.)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
190 g
Stran
184
Cena
199 Kč
Originál
Mata, Onaji Yume o Mite Ita #01 (Futabasha Publishers Ltd., 2018)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš2.12.2023 20:48Zdál se mi zase ten stejný sen #01
    Ani to nemusíme porovnávať s (tiež Suminiho) Chci sníst tvoji slinivku, aby sme došli k záveru, že minimálne prvá časť mangy Zdál se mi zase ten stejný sen nešliape tak dobre, ako mohla. Chci sníst tvoji slinivku pre mňa predstavuje jeden z najmohutnejších literárnych zážitkov vôbec, takže čo i len priblížiť sa voľačomu takému úžasnému a nadpozemskému je samozrejme neskutočne ťažké. Zdál se mi zase ten stejný sen 1 ma ale fakt trochu nudilo. Nebolo to zlé, to vôbec, ale čakal som na TEN nezabudnuteľný okamih, TÚ scénu, TEN wow efekt. A nič, nedočkal som sa. Možno v dvojke/trojke. Pritom na prvý pohľad je všetko v poriadku. V dobrom divné postavy, sympatická feel good atmosféra, jedinečné japonské prostredie a čierna mačka s krátkym chvostom, ktorá namiesto mňaukania „mňáka“. Scenáru však chýba ostrejší drajv. Ťažko sa niečoho chytiť. Absentuje výraznejšia zápletka. Na začiatku sa síce črtá zápletka ohľadom šťastia, ale v praxi to vyzerá tak, že hlavná hrdinka sa bezcieľnej motá od jednej postavy k druhej a áno, je to pekné, ale netušíme, k čomu (a či vôbec k niečomu) to smeruje. Ak uvážime, že nie je dôležitý ani tak cieľ, ako skôr cesta, tak táto cesta je ozaj jemne rozpačitá. Netvrdím, že v každej mange musí umierať hlavná postava na rakovinu, aby to bola dobrá manga, ale toto proste nebolo ono. Do pozornosti dávam, že prvých pár strán je farebných a teda musím uznať, že je to krása a rád by som si prečítal mangu, ktorá by bola vo farbe vyvedená celá. Musím každopádne uznať, že rozkošná školáčka Nanoko Kojanagi je fakt riadne číslo, jej hlášky a prirovnania života (k pudingu, boľavému zubu, alebo ku školskému obedu) sú fakt báječné a vo svojej detskej jednoduchosti výstižné. Možno by som zvolil kvalitnejší, belší papier.
  • Sagikkun
    Příběh o přechytralém špuntovi, který je generátorem životních mouder. Občas skřípe překlad, ale ano, jinak je to opravdu milé čtení, které zároveň navzdory svému nevinnému vzhledu řeší i vážnější témata, a které vás dokáže přimět k zamyšlení.
  • trudoš
    trudoš editor7.9.2022 17:28Zdál se mi zase ten stejný sen #01
    Takový ten model Foresta Gumpa, kdy člověk „hloupý“ dokazuje těm „mnohem chytřejším“, že život nestojí za starou bačkoru. Snad jen, že hrdinka série Zdál se mi zase ten stejný sen není hloupá, ale pouze mladá a naivní, což v očích mnohých znamená v podstatě to samé.
    Yoru Sumino má fascinující dar čtenáře pohltit civilním příběhem, který zdánlivě postrádá zápletku, přesto se pomalu do popředí derou znepokojivá témata a silná morální dilemata. Zpočátku celý koncept působí maličko obehraně, ale s pozvolným vývojem událostí narůstají emoce vůči ústředním představitelům, stejně jako zvědavost, jakým směrem se další události vrtnou. A třebaže mi prvotní slovní přirovnání hrdinky Nanoky přišla dětinská, čím víc jsem nad nimi později přemýšlel, tím víc je bral za své. Navíc bylo docela fajn číst pro jednou něco z Japonska, kde jsou aktéři vesměs normální, tedy alespoň na poměry komiksových standardů. A celé to pak korunoval ten zvláštní hřejivý pocit, který mi po zavření mangy zůstal na srdci.
  • Fort
    Milé, romantické čtení o holčičce, která chce vědět co je to štěstí a miluje příběhy.
  • Azalin
    Azalin mecenáš27.7.2022 08:50Zdál se mi zase ten stejný sen #01
    Dívka ze země venku je fajn, ale tohle se moc nepovedlo. Malá holčička trousící moudra typu "Život je jako školní oběd. Musíš si ho užít, i když zrovna nepodávají to, co máš rád", to fakt ne jako...
  • Fry
    Zdál se mi zase ten stejný sen #01 - Na tohle jsem byl hodně zvědavý, přece jen je to první manga z edice GATE a premisa příběhu naznačovala zajímavý příběh ze života, nicméně je to ještě lepší než jsem očekával. Milý příběh o dětství a dospívání, hledání štěstí v komplikovaném životě, a také o mezilidských vztazích. Takovéto příběhy mi tady dlouhou dobu chyběly ... Za mě 4*!
4931