Desky zadní
Přebal zadní
Ukázka

+ 9 dalších ukázek

Koupit
Spiral City se zmítá v začarovaném kruhu zločinu, korupce a násilí. Jediný, kdo se nebojí prosmýčit i ty nejtemnější kouty, je maskovaný ochránce Drtileb, sám balancující na hraně zákona. Avšak ve chvíli, kdy z ústavu pro choromyslné uprchne hanebný padouch Škleb, budou muset Drtileb a jeho pomocník Kostřík vynaložit veškeré síly, aby před ním město ochránili.

Obsahuje sešity série Skulldigger and Skeleton Boy #1-6 (prosinec 2019 - únor 2021)
Přední desky stejné jako přebal.


Scénář
Jeff Lemire
Art
Tonči Zonjič (TO ZO)
Obálka
Tonči Zonjič (TO ZO)
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Veronika Černá, Radek Chaloupka, Václav Dort, Tomáš Náprstek, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
akční, parodie, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7652-087-5 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 19 mm
Tisk
barevný
Váha
525 g
Stran
160
Cena
599 Kč
Originál
Skulldigger and Skeleton Boy (Dark Horse Comics, 2021)
  • Jonathan Arbuckle
    Jonathan Arbuckle5.8.2023 20:14Drtileb a Kostřík
    Další příběh ze světa černé palice. Není to špatné, ale jako takový je ten příběh plochý, mdlý a klišoidní a snaží se stihnou odvyprávět vše za co nejkratší čas. Za celou dobu jsem pořádně nefandil jediné postavě, navíc žádná z nich neukáže více než 2 charakterové vlastnosti. Máme tu zádumčivého a pomstychtivého drsňáka, policistu který jej bezmezně obdivuje, detektivku která je workoholik a dělá si co chce, traumatizovaného kluka a pár dalších postav. Celkové vyznění je takové nijaké, SPOILER: nic se nevyřeší, nakousneme si různá témata, kluk se nakonec rozhodne, ale co z toho, když Škleb zná jeho totožnost. Škleb se nakonec odkáže na nekonečný kruh boje ala Joker a Batman. Pak takové ty otcovské figury, které by stály za lepší rozvinutí především mezi Rudou Pěstí a Městským Krysakem a místo toho tak spíše dostaneme k tomu jak každý otec je špatný skrze pár panelů z jednoho úhlu pohledu. Možná by spíše tomu slušela série na 2-3 knihy než na jednu minisérii, která se spíše neuzavře. Celkově je příběh funkční, ale od světa Černé palice, člověk očekává trošku vice a větší promyšlenost.
  • SickNail
    SickNail mecenáš9.12.2022 19:41Drtileb a Kostřík
    Otcov syn robí otca sirote, no syn má otca trochu zmrda, tak mu otca robí iný otec, za čo sa jeho vlastný otec trošku hnevá, a okrem nevlastného otca chce zabiť aj syna aby mohol mať zo siroty vnuka. :)
    Že blbosť? Presne tak. Asi najzbytočnejšia čierna palica akú som doteraz čítal.
    Otrepaný klišé príbeh s nevýraznými postavami (svalnatý hromotlk, chlapča s retardovaným účesom, škaredý záporák, a do počtu aj lesbická detektívka aby sa to mohlo skončiť presne tak, ako sa to skončilo).
    Na Jeffa podpriemer a kresba tomu žiaľ tiež nepomohla.
  • Norri
    Norri mecenáš3.12.2022 16:06Drtileb a Kostřík
    Asi bylo jasné, že ve světě Černé Palice musí dříve či později na dojít i na parafrázi Batmana, a tady to máme. Myslím, že se to velmi povedlo. Všichni hlavní hrdinové i padouch jsou dokonalí. Máme tu Drtileba, který je spíše odrazem Punishera, než Batmana, máme tady Kostříka jako Robina, poctivou detektivku Reyesovou jako detektivku Montoyovou a samozřejmě Škleba jako Jokera. Všichni jsou skvělí a příběh funguje. Někdo by mohl říct, že na tom nic není, okopírovat skvělé postavy, ale udělat to tak, aby to nebylo trapné, to je něco jiného. Hodně musím pochválit taky panelování, kresbu a barvy Tončiho Zonjiče. Protože už jenom ta samotná kresba mě bavila. Sice by to mohlo být zajímavé, mít to celé nakreslené a vodovkami vybarvené Lemirem, jak je ukázáno v bonusech, ale Zonjičiho kresba je tady určitě ta lepší volba. V neposlední řadě je třeba zmínit, že ani tato kniha nepostrádá svou dávku “lemiroviny” a její konec mě překvapil.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin6.7.2022 09:07Drtileb a Kostřík
    Pod originálním názvem a obálkou, pod mou oblíbenou značkou a autorem, se skrývá celkem zajímavý a promyšlený příběh, ovšem plný až nechtěně parodických klišé.

    Celkový dojem: 60%
  • faster86
    faster868.6.2022 09:59Drtileb a Kostřík
    Asi nejlepší sólovka z černé palice, kresba, panely, příběh, všechno se mi trefilo do vkusu, i když konec mi přišel na první dojem celkem zkratkovitý, když sem to ale nechal chvilku odležet tak mi to už přišlo tak akorát.
  • Alfi
    Alfi3.6.2022 11:32Drtileb a Kostřík
    Uzavretá miniséria, v ktorej Punisher a Robin bojujú s Jokerom... akurát vo svete Čiernej palice. Netreba sa báť - žiadne znalosti predchádzajúcich ôsmych kníh nie sú potrebné, stačí sa ponoriť do temného príbehu vzniku superhrdinu. Znova, Lemirovským spôsobom. Výborná kresba, až nečakane veľa akcie a napriek tomu hlboko ľudské charaktery.
  • karl173
    karl173 mecenáš1.6.2022 23:23Drtileb a Kostřík
    Opět velmi slušná jednohubka ze světa Černé palice.
    Hlavní dějovou linku už vůbec neřeším a nijak neprožívám ani jakékoliv zmínky či střípky, které se někde mihnou. O to více si ale užívám tyto uzavřené příběhy ve kterých Lemire naplno dokazuje svojí sílu umění vyprávět a zároveň si zkouší odvyprávět zase něco trošku jiného, byť v podobném duchu jak už je u něj zvykem.
    Tentokrát se pokusil po svém vyprávět příběh o zrodu mstivuchtivého samozvaného hrdiny v o něco drsnějším stylu, leč připomínajíc originy temnějších postav jako je např. Batman nebo Punisher. Vlastně to je kombinace obou.
    Ovšem Lemire má tu výhodu, že se může více rozparádit.
    Což využívá tak napůl. Pomyslné mantinely překračuje jen mírně a nepouští se do příliš většího experimentování. Což je trošku škoda.
    O to více tu však vyniká kresba. Tonči Zonjić tu rozjíždí geniální panelování, které vypráví příběh tak ladně a uvěřitelně, že kolikrát zapomenete, že držíte v ruce knížku a místo toho máte pocit, jakobyste sledovali obrazovku.
    To se navíc k vyprávění příběhů Jeffa Lemira přímo nabízí pro něhož je vyprávění nejen slovem, ale i panelem signifikantní.
    Za mě každopádně spokojenost.
  • Mamut12
    Mamut12 mecenáš31.5.2022 05:48Drtileb a Kostřík
    Příběh jako takový je fajn, postava Drtileba je opravdu super, ale i přesto se nemůžu zbavit dojmu, že mi tu něco chybí, jako by z toho kousek vypadl a ztratil se. Pořád je to ale velmi pěkný komiks, který stojí za přečtení. Lemire má prostě talent na pohnuté lidské osudy.
  • louza
    louza27.5.2022 10:46Drtileb a Kostřík
    Nedokonavý svět černé palice jsem už vzdal, ale občas není od věci si zpestřit život nějakou jednohubkou. V Drtilebovi Lemire kombinuje v uzavřeném příběhu Batmana a Punishera s extra drsnou vyřídilkou (hlavní hrdina(?) provozuje masokombinát a drtí lebky lebkou) a pěkně prokombinovaným a téměř stejně drsným lidským rozměrem. Najdeme tu typický Lemirovský lidský rozpor a soužení nejen v ústřední postavě, ale defakto v každém kdo se v ději jen mihne. Jediný kdo má jasno je šarmantní padouch v teplákovce, který uřezává lidem hlavy Rambo nožem. Zajímavé je, že se tenhle výrazný existenciální rozměr procpal do komiksu, který je nejen naprosto esenciálně superhrdinský, ale ještě navíc extra akční a na Lemirovy poměry docela dost brutální. Věci určitě pomáhá, že Lemire nakonec knihu sám nekreslil. Autorovi sice zazlívám, že před superhrdinským žánrem místo poklony poklekl, ale pokud dokáže ze země zvednout Max témata a temnou stránku takhle zručně, jsem mu ochoten čas od času odpustit. Roztomilá kniha s roztomilou obálkou.
72291
  • louza
    louza27.5.2022 10:26Drtileb a Kostřík
    Dá se to číst samostatně.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.5.2022 11:13Drtileb a Kostřík
    Darker: přiznám se, že nevím, ale usuzuji podle předchozích spinoffů (Barbufoun, Qauntum Age a Colonel Weird), že pouze rozšiřují a doplňují celý svět. Já to pak po Barbufounovi odpískal a přestal jsem ten svět vůbec řešit. Ergo nemusíš mít mco načteno, navíc, co si tak vybavuji, tak obě tyto postavy nejsou nijak výrazně zastoupeny v předchozích příbězích.
  • Darker
    Darker mecenáš25.5.2022 07:33Drtileb a Kostřík
    Dá se to číst i samostatně nebo je potřeba mít zase něco načtené?
Četl/a (60)
2scha, Alfi, BadBoy, Balů103, ben_bella, Black Bro, yo, buscheer, calvin10, Carnage, Const.ex, Darker, davidek, Dezodoo, Dzoglik, faster86, foudy, Géba, George Walker Bush, Georgíno J., Himlik, IndyP, invape, James, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, karl173, Keno, KOWE, Lachvos, Lenny, listr, Lord Baltimore, Mamut12, MP, Mr.Plysh, namdnas, Norri, oleav, Onkel 1928, petrSF, Poniczech, Poseidon1978, RadimNemec, RaptoR, RudyRod, SickNail, taidana, terrordemon, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, Yaromil, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(103)
2scha, Alfi, Artigas, BadBoy, Balů103, bboorreekk, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, buscheer, calvin10, Carnage, Const.ex, Dalamar, Dali, Darker, Davispear , Deckard, DEmnoG, Dzoglik, Elnie, farnhajt, faster86, Fox01, Géba, Georgíno J., herbert, HevyEli, Himlik, hugosnowden, IndyP, Infarkt, invape, James, jankie, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, karl173, KarlosJB, Keno, Kouzelnik7, KOWE, Lachvos, Light, Lord Baltimore, Mamut12, markic, mcleek, merhyx, mikado, Mitak, MP, Mr.Plysh, mstefl, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paldini, pavel, pechna, perak, perper, petrSF, PH79, porculan, Poseidon1978, raenius, RaptoR, RudyRod, Saran, SickNail, Skot, SpiderJerusalem, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, VanTom, vranakx, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (14)
Al0f0k, besikv, deadpool, delsemela, Draco nobilis, gumidekmedvidek, hypermlok, KarlosJB, Lojza, Maty48, monty.cl, Nightmare, sleepless, Tomasino79
Shání (3)
D.K.Logic, Nightmare, Šedo
Nabízí (1)
SickNail