Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Lidské rase nastaly nejtemnější časy. Za sedm let od doby, kdy se objevila nákaza, zemřely miliardy lidí. Všechny narozené děti tvoří podivnou novou rasu hybridů ze zvířat a lidí.
Jeden z mála přeživších lidí, tulák jménem Jepperd, si k jednomu takovému dítěti, milému jelenímu chlapci Gusovi, vytvořil pouto. Dokonce i mezi hybridními dětmi však Gus představuje anomálii, protože to vypadá, že se narodil ještě před epidemií.

Ve víře, že Gusova minulost může být klíčem k původu nemoci, zamíří Jepperd s chlapcem společně na sever na Aljašku. Doufají, že když se jim podaří rozkrýt příběh jeho zrození, dozví se též, jak nemoc vyléčit.

Jedna znepokojivá otázka však zůstává: Jestli Gus není výsledkem nákazy, nebyl její příčinou?

Obsahuje sešity série Sweet Tooth #13-25 (září 2010 - září 2011)

Scénář
Jeff Lemire
Art
Matt Kindt, Jeff Lemire, Emi Lenox, Nate Powell
Ink
Matt Kindt, Jeff Lemire, Emi Lenox, Nate Powell
Barvy
Jeff Lemire, José Villarrubia
Obálka
Jeff Lemire
Lettering
Tomáš Neubauer
Překlad
Michael Talián
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
drama, městská fantasy, postapokalyptický
ISBN/ISSN
978-80-7679-166-4 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
1200 g
Stran
304
Cena
999 Kč
Originál
Sweet Tooth: The Deluxe Edition #02 (Vertigo (DC Comics), 2016)
  • martin28
    martin2824.3. 15:22Sweet Tooth - Mlsoun #02
    Ve druhé knize Lemire zabrousí do minulosti hlavních postav a dovysvětlí tak jejich životy před epidemií. Skupinka nalezne zdánlivě bezpečné útočiště, ve kterém chce část skupiny zůstat. Příběh je napínavý, donutí vás knihu dočíst, přesto nejsilnější část příběhu je až ke konci knihy. Lemireho kresba je fajn, přesto jeho omalovánkám nemohu přijít na chuť. 85%
  • Django
    Django mecenáš26.2. 14:39Sweet Tooth - Mlsoun #02
    Lemire s komiksovým médiem umí dobře pracovat. Tak nám přibylo trochu duchovna, takže ten vznik zvířecí epidemie asi nebude tak jasnej, jak sem myslel. Kresba a barvy prostě perfektní, ale napadlo mě že čistá kresba bez coloringu by to mohla o třídu výš posunout.
  • Kapis
    Kapis mecenáš26.9.2023 08:38Sweet Tooth - Mlsoun #02
    Tak, přitvrdilo se, rozkrylo se pár dalších osudů, z kterých samosebou ani jeden nebyl idylický, kresba nemá chybu a pak ty barvy vodovkama, to je fakt pecka. Úzkost a naléhavost začínají taky nabírat na síle, takže hurá do finále, a za všechno dík, přátelé!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.12.2022 11:54Sweet Tooth - Mlsoun #02
    Porad skvele a dobre napsane. Lemire umi a krasne svymi story arcy udrzuje ctenare v neklidu, ktery chce prozkoumavat vic a vic. Parada.
  • SickNail
    SickNail mecenáš26.10.2022 23:09Sweet Tooth - Mlsoun #02
    No huraaa. Jeff je späť, a po prvej, pomerne chabej knihe opäť nasadol na koňa. José sa tiež konečne naučil maľovať temnejšie a viac Lemirovsky, no stále mám radšej vodovky pána spisovateľa.
    Dej ale nabral rýchlosť, akčnosť a konečne ma vcucol. Postavy začali byť sympatické, a aj keď občas lezú kam by nemali, človek verí, že to dotiahnu až na Aliašku.
    Spoiler! Som veľmi zvedavý akú zlobu im v ďalšom dieli napácha premotivovaný strýco s barlami. :) Tiež ma zaujali príbehy hlavných postáv maľované rôznymi autormi.
    Nepáčilo sa mi, že maskovaní chalankovia dostali pomerne málo priestoru, a Jeppeto ich len využil aby rozmrdali tábor. Veľmi povrchné, naivné, a s nezodpobedanou otázkou, na čo im kua boli nový hybridi...
  • karl173
    karl173 mecenáš2.9.2022 07:25Sweet Tooth - Mlsoun #02
    Nejsem z toho tak odvázaný jako z prvního dílu. Působí to na mě jako když Lemire jede na setrvačník. Nějaký ten dialog, pak něco málo poodhalit, pokusit šokovat a zase nanovo. Jasná šablonka, která se opakuje téměř každý sešit. Ale nějak mi to nepasuje dohromady. Působí to spíš jako slepenec náhodných událostí.
    Přesto se to stále dobře čte a kresba se drží svého standartu.
    V kresbě si však začínám více všímat nedokonalostí, které mi dřív přišli zajímavé. Teď už mi někdy začínají spíše vadit. Např. to jak každá druhá postava vypadá naprosto stejně a je to jako když vidíte v české kinematografii stále ty stejné herce.
    Když to shrnu. Sweet tooth mě stále zatím baví číst a zajímá mě co bude dál, ale už si to tolik neužívám jako dřív. Smutné.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.8.2022 08:59Sweet Tooth - Mlsoun #02
    Takový ošklivě (přesto hezky, chápete) nakreslený příběh, který má sem tam cosi z The Road, sem tam cosi z Walking Dead... stále si myslím, že hlavním pozitivem tohoto příběhu je napínavost, rozhodně ne příběh samotný, který si kvůli oné napínavosti napomáhá scenáristickými zkratkami a náhodami, případně hloupostí či naprostou laxností a neopatrností hlavních postav. Tolik věcí by se totiž jinak nemuselo stát.

    Celkový dojem: 70%
  • faster86
    faster8622.6.2022 09:34Sweet Tooth - Mlsoun #02
    Díl který má hodně walking dead feeling. Akčnější scény v kresbě Lemira vypadají prostě divně. Scénář je super, je to prostě Lemiroidní, ale mám tu stejný problém jako u paper girls od Vaghana.... je to super, ale nemůžu se nějak dostat do té správné čtecí nálady i když mě mlsouna baví číst, tak to není schopné mě vtáhnout a netrpělivě čekat co bude na další stránce.
  • Good Games
    Good Games mecenáš19.6.2022 23:38Sweet Tooth - Mlsoun #02
    Aj druhý diel tejto kultovej série má veľmi pútavý scenár, jednoducho keď som to začal čítať, knihu som neodložil až kým som ju celú neprečítal. Plné silných momentov a výrazných postáv. Lemire to píše neskutočne chytľavo, záleží vám na postavách, dokáže vytvoriť naozaj pekné momenty ale aj poriadne nepríjemnú atmosféru. Pre mňa majstrovské dielo. =►Celá recenzia◄=
  • Liborius
    Liborius15.6.2022 10:41Sweet Tooth - Mlsoun #02
    Druhý Mlsoun odpovídá na některé otázky, na některé si budeme muset počkat asi do dalšího dílu. I díky tomu si vás dokáže Lemire i tentokrát zaháčkovat, připoutat ke čtení a vyplivnout vás až po poslední stránce. A to s pocitem, jako byste právě opustili dobré známé, o které máte starost, chcete, aby to s nimi dobře dopadlo, ale vlastně si nemůžete být jistí, že se tomu tak skutečně stane. 9/10 Více na https://nerdopolis.cz/2022/06/07/recenze-mlsoun-2-jeff-lemire/
4319
Četl/a (84)
123peta, 2scha, 353638, AlmightyMates , BadBoy, Beng.D, Berry669, Black Bro, yo, Cabal, calvin10, calviti, cowok, Darth Raelchi, davidek, Davispear , Daxik1988, Django, Draco nobilis, farnhajt, faster86, filemon, filosh, flipflop, Fox01, Géba, George Walker Bush, Georgíno J., Giskard, Good Games, Hades, HevyEli, house192, IndyP, invape, jakubcik666, jankie, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, Kapis, karl173, KdG, kindanerd, KOWE, kubosos, Lachvos, lacoste, lantan1, Liborius, listr, Mamut12, Matthew, me, mgeralt, MP, MP81, Mr.Plysh, Nezbi, Noci, oleav, Palebras, pearlxjam, pechna, petrSF, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, rajot, rooty, Sakyk, Sick666, SickNail, Sikk, Skot, Staník, t0mas, tomkalhotka, trudoš, tukak, Wasseg10, Zbysek2410, zgrywus, Zlord_Antijezis
(139)
123peta, 2scha, 353638, Alfi, AlmightyMates , BadBoy, Beng.D, Berry669, blackJag, bmc75, Bob, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, calviti, cobe, cowok, D.K.Logic, Dalamar, Dali, davidek, Davispear , Daxik1988, Deckard, Dezodoo, Django, Draco nobilis, dre, farnhajt, faster86, filemon, filosh, Final, Fox01, Géba, Georgíno J., Hades, herbert, HevyEli, Himlik, house192, hugosnowden, IndyP, invape, JaggedSK, james dixon, jankie, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jiskra, Jonathan Arbuckle, Kadin, kapicka, Kapis, karl173, KarlosJB, KdG, Knuckless, Kouzelnik7, KOWE, kubosos, Lachvos, lacoste, lantan1, listr, maara, Mamut12, Mariohurbanek, markic, martin28, Marvin, Matthew, mcleek, me, merhyx, mgeralt, Mikei, mirror, Mitak, MP, MP81, Mr. Baboon, Mr.Plysh, mstefl, Noci, Olesh, Onkel 1928, Paldini, Palebras, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perak, Petr, petrSF, PH79, porculan, Poseidon1978, puolpm, rajot, RaptoR, regressiv, Ricarderon, RicHard. , rooty, Rumburaq, Saran, schefik, sercial, Sick666, SickNail, Sikk, simonator, Skot, Staník, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, t0mas, tacmud, the.kasztan, Tialster, Tomasino79, tomkalhotka, trudoš, VanTom, Velkej šéf, willis, Wiruss, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zdoog, zgrywus, Zlord_Antijezis
Chce (19)
besikv, deadpool, delsemela, Fida, gumidekmedvidek, hypermlok, Infarkt, James, Keno, Lojza, Macek78, Maty48, monty.cl, Nightmare, oleav, royan, skepsi, sleepless, vranakx
Shání (2)
Nightmare, Šedo