Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 2 další ukázky

Koupit
Brian Cohn trpí schizofrenií, kterou podědil po svém otci. Má manželku, se kterou čeká dítě, prášky, které mu pomáhají umlčet hlasy v hlavě a obecně se snaží žít obyčejný život. Poslední slova jeho umírajícího otce ho však vyšlou na strastiplnou pouť odkrývání otcovy minulosti. Opravdu byl otec taková zrůda? Mohou být i vražedné sklony dědičné?

Před minulostí a vlastními skutky se nedá utéct a před běsy v hlavě už vůbec ne.
Doprovoďte Briana při jeho sestupu do pekla v tomto temném, děsivém příběhu, který vás nepustí ze spárů až do poslední stránky.

Obsahuje sešity série Echoes #1-5 (prosinec 2010 - duben 2011)
Vyšlo jako 2. svazek edice Mighty Shorts.


Scénář
Joshua Hale Fialkov
Art
Rahsan Ekedal
Lettering
Radek Švarc
Překlad
Filip Štěpánek
Redakce
Haseyo, Filip Štěpánek, Zuzana Štěpánková, Kateřina Veselá (II)
Žánry
horor, thriller
ISBN/ISSN
978-80-907931-2-5 (Mighty Boys)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
černobílý a barevný
Váha
750 g
Stran
168
Cena
489 Kč
Originál
Echoes (Top Cow, 2011)
Varianty
Ozvěny (2022)
Ozvěny (sběratelská verze) (2022)
  • Svraster
    Parádní napínavý příběh, černobílá kresba k tomu pěkně sedne. Hodně mě to bavilo, určitě budu číst znovu. Kniha obsahuje i zajímavé bonusy.
  • louza
    louza3.1.2023 12:21Ozvěny
    Tohle bylo opravdu dobré. Civilní příběh muže, jehož otec mu na smrtelném loži svěří děsivé tajemství. Pátrání po pravdě je ovšem ztíženo hrdinovou nemocí. Jasně, najdete tu drobné logické laplausy. I když se autor snaží o realistické podání, sem tam mu něco uteče. Ale základní premisa je opravdu dost slušná a příběh se čte jedním dechem. Sice jde o komiks, ale zážitek je to takřka filmový. Výborné.
  • trudoš
    trudoš editor14.9.2022 15:20Ozvěny (sběratelská verze)
    Ačkoli nemám rád příběhy s nespolehlivými vypravěči, protože musím od začátku jejich slova zpochybňovat a tím pádem jsou události na můj vkus příliš vydány všanc prakticky jakémukoliv dění, Joshua Hale Fialkov z tohoto bludného kruhu vybruslil v Ozvěnách se ctí mistrného vypravěče. Ne, že by zápletka eskalovala nějak originálně, ale autor pracuje s klasickými motivy a nešije záměrně na čtenáře boudu, na jejímž konci by si vypomohl náhodnou berličkou sestrojenou z lega, která by měla plnit jen ten účel, aby zaskočila čtenáře šokujícím odhalením. Zároveň se mu úspěšně daří komponovat děj tak, jak o tom píše v doslovu: tedy uvést uvěřitelného hrdinu, zobrazit reálné prostředí a předkládat zvraty tak, aby byli pochopitelné, třebaže ne na první pohled logické. Tohle je rafinovaný staromódní thriller, jak vystřižený z portfolia Alfreda Hitchcocka, což ještě umocňuje nápaditá černobílá kresba Rahsana Ekedala. Víc takových komiksů a snad začnu brát Kodex vydavatelství Mighty Boys ještě vážně.
  • perak
    perak31.8.2022 08:34Ozvěny (sběratelská verze)
    Výborný příběh, který mne bavil hned od první stránky. Spolu s hlavním hrdinou se dostáváte do situace, kdy nevíte, co je skutečnost a co je jen odrazem vaší mysli. Atmosféra a napětí postupně narůstá a úsměv malých panenek udělaných z kůže a kostí malých dětí nenechá čtenáře klidným. Povedený je i závěr, který není žádným happyendem a opět trochu nechává na čtenáři, jak si vše vyloží. Povedená je i černobílá kresba a rozvržení panelů, které především na začátku každé části navozuje atmosféru roztříštěného vnímání reality.
  • mcleek
    mcleek24.8.2022 10:00Ozvěny (sběratelská verze)
    Tak tady jsou ty bonusy super! Většinou bonusy v knížkách jen tak prolétnu, ale to bylo setsakra poučné. Čtyři * za obsah a pátá * za bonusy! ;-)
  • Fry
    Fry admin23.8.2022 19:28Ozvěny
    Ozvěny - Oproti nic neříkajícímu hororu Cesta kostí je tohle velmi milé překvapení a od Mighty Boys asi nejlepší kniha na trhu. Autor si zde se čtenářem doslova hraje, ukazuje mu načrtnutý život obyčejného člověka s umírajícím otcem, ukazuje mu odpovědi na možné otázky, ale ukazuje mu také že to vlastně může být úplně jinak a ani po dočtení si nejsem jist KDO a JAK ... Za mě 5*!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin19.6.2022 10:09Ozvěny
    Velmi slušně napsaný a vystavěný napínavý příběh, který vás nepustí od první do poslední stránky. Slabší jedinci se začnou po přečtení otáčet paranoidně za rameno a ptát se sami sebe, co dělali včera večer. Já si třeba teď nevzpomenu, co jsem předevčírem obědval; vždycky z toho jde na mě úzkost a představím si, kdyby mě vyzvídal policista, že nemám alibi. A to nejsem (snad?!) schizofrenní. Konkrétně tady je schizofrenní i stavba panelů, ba i celé vyznění. Atmosférická a beznadějně znepokojivá záležitost.

    Celkový dojem: 80%
  • honzilee
    honzilee15.6.2022 10:20Ozvěny (sběratelská verze)
    Schizofrenie je svinstvo a čtenář se během komiksu stane svědkem děsivé sebedestrukce, kdy hlavní hrdina postupně přestává chápat, co je skutečné a co jsou výplody fantazie způsobené jeho nemocí. A vy se vezete s Brianem, protože ani vy nemáte tušení, co je pravda. Se vzrůstající psychózou hlavního hrdiny začnete zažívat nepříjemné pocity, že by se něco takového vlastně klidně mohlo stát i vám a strach se vás zmocní úplně jinak než při čtení nebo sledování klasických hororů s jasným nepřítelem. Brianova vlastní hlava a myšlenky v ní, kterým nemůže sám věřit, vzbuzují jako hlavní antagonisté celého příběhu ve skutečnosti o dost větší zděšení než konkrétní nepřítel, na kterého se může zaměřit. Více v recenzi na https://nerdopolis.cz/2022/06/15/recenze-ozveny-joshua-hale-fialkov/
  • Sagikkun
    Sagikkun28.5.2022 13:28Ozvěny (sběratelská verze)
    Zbožňuju příběhy typu Shutter Island, ve kterém je vše vystavěno tak, aby to divák mohl sledovat dvěma zcela odlišnými způsoby, přičemž oba dva jsou naprosto funkční. Když jsem přečetl Ozvěny poprvé, dostal jsem hodně dobrý psychologický thriller s hororovými prvky, a viděl jsem to na 4*.
    Pak jsem si to ale přečetl podruhé, více se soustředil na veškeré detaily, a byl to o úroveň vyšší zážitek. Užíval jsem si hru, kterou zde Fialkov se čtenářem hraje a kterou si čtenář napoprvé možná ani plně neuvědomí. Když už si myslíte, že jste na to kápli, tak najdete v příběhu kus dialogu/střípek, který může ale nemusí vaši teorii vyvrátit. V tom Ozvěny naprosto excelují - knihu můžete opětovně číst vícero způsoby, protože je pro ně napříč příběhem zakompováno dostatek prvků, které ten či onen způsob/teorii podporují či zcela ničí. Nemůžete si být jisti ničím, stejně jako hlavní schizofrenický hrdina Brian. A ať už je "pravdivá" kterákoliv verze, tak každá znepokojuje zcela odlišným způsobem.
    Do toho přidejte podmanivou, pochmurnou kresbu, která společně s rozvržením panelů vytváří silný a ojedinělý zážitek ve filmovém stylu.
    Tohle svůj prostor využívá naplno, žádná stránka ani dialog nepřijde nazmar, postavy fungují jak mají, vizuál je parádní, má to atmosféru, a je to tak akorát dlouhé, aby příběh(y) dával dostatečně smysl a mohl být vzápětí přečten jiným pohledem.
  • Good Games
    Good Games mecenáš23.5.2022 15:09Ozvěny (sběratelská verze)
    Ozvěny sú poriadne napínavý hororový thriller, v ktorom sa scenárista perfektne zahráva s čitateľom. Silný príbeh, dusivá atmosféra, fajn kresba a ešte aj ten koniec sa vydaril nad očakávania. Veľmi silný zážitok a odporúčam všetkým fanúšikom hororov, thrillerov a hlavne celkovo dobrých príbehov. =►Celá recenzia◄=
  • Dinik
    Dinik15.5.2022 11:18Ozvěny
    Tak tohle bylo zajímavé. Nakonec jiné než jsem očekával, ale v tom pozitivním smyslu. Příběh se vyvíjí překvapivě, kresba ho parádně doplňuje a tvoří tak dokonalý mix. Tohle musím přečíst ještě jednou, abych úplně rozklicoval ten konec. Jinak zpracování knihy na top úrovni, Mighty Boys se rozjeli a já se už těším na jejich další knihu.
  • faster86
    faster8614.5.2022 20:25Ozvěny (sběratelská verze)
    Spíš než horor je to thriler s prvkama hororu, ale s velmi kvalitníma prvkama hororu. Správně nastavené tempo, roztříštěnost hlavní postavy i zápletka. U limitky má božský efekt grafika jmen autorů. A asi 1/4 jsou bonusy.
  • karl173
    karl173 mecenáš14.5.2022 19:26Ozvěny (sběratelská verze)
    Opět zajímavý kousek, který MB vybrali a pro mě osobně asi zatím nejlepší.
    Napínavý thriller u něhož jsem byl téměř od začátku zaháčkovaný.
    Zaujal mě ale nejen příběhem, ale také kresbou.
    Černobílá tomuto stylu náramě sedí ( Živí mrtví jsou tomu důkazem )
    Možná bych si přál ještě jeden sešit, nicméně jsem ale spokojený s neklišoidním koncem.
412341