Koupit
Batman se vrací do Gothamu, aby pokračoval ve své válce proti zločinu, a nevědomky v zapomenutých čtvrtích probouzí stíny dávné zloby.
Prastará hrozba Anchoress procitá v Arkhamu a na zchátralém hřbitově nikým neviděn číhá sériový vrah Meek. Těmto nepřátelům musí čelit Batman, ale tentokrát je v nebezpečí i Bruce Wayne — Clayface si vlivného miliardáře vyhlédl a chce ho zničit. A zatímco se Batman pokouší vzpamatovat ze strašlivé rány, smrti svého syna Damiana, vybíjí si vztek na ulicích Gothamu. Dokáže geniální dívka Harper Row vnést do jeho temnoty trochu světla?

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 18. v pořadí.

Obsahuje sešity série Batman (New 52) #18-20 (březen 2013 - kvšten 2013), #34 (srpen 2014), Batman (New 52) Annual #2 (červenec 2013) a příběh "Dvacet sedm" z Batman Detective Comics (New 52) #27 (leden 2014)


Scénář
Marguerite Bennettová, Gerry Duggan, Scott Snyder, James Tynion IV
Art
Greg Capullo, Wes Craig, Andy Kubert, Alex Maleev, Sean Gordon Murphy, Matteo Scalera
Ink
Wes Craig, Marc Deering, Sandu Florea, Drew Geraci, Sandra Hope, Alex Maleev, Danny Miki, Sean Gordon Murphy, Jack Purcell, Matteo Scalera, Craig Yeung
Barvy
Brad Anderson, Nathan Fairbairn, Ian Hannin, Matthew Hollingsworth (Matt), Lee Loughridge, Francesco Plascencia (FCO Plascencia)
Obálka
Greg Capullo
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Martina Dari Antonínová, Richard Klíčník
Redakce
Filip Gotfrid, Boris Hokr, Mirka Jarotková, Richard Podaný
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
978-88-9283-295-4 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
540 g
Stran
184
Cena
299 Kč
Originál
Batman: Graveyard Shift (DC Comics, 2015)
  • louza
    Sbírka batmanovských povídek, které vlastně povídky nejsou. Je jasně patrné, že příběhy jsou částí většího celku na který se občas odkazují. Takže pochopení, pokud tenhle konkrétní Batmanův run neznáte, je trochu limitované. Střídání kreslířů je příjemné. Problém je, že skoro žádný z příběhů mi nepřišel extra dějově zajímavý. Baťa se prostě hrabe v Gothamském bahně. Nesmíme zapomínat, že půlka jeho úspěchu jsou jeho ikoničtí protivníci, kterých si tady moc neužijeme. A těch opravdu detektivních příběhů tady taky moc není. Formálně není komiksu moc co vytknout, ale obsahově je průměrný.
  • Sagikkun
    Hřbitovní směna je zatím zřejmě nejpestřejší sbírka povídek, které jsem s Batmanem četl. Je zde směsice nejrůznějších námětů, pro Temného rytíře naprosto příhodné ale i zcela netypické... od honu na sériového vraha, přes boj s nadpřirozenem po boku Supermana (můj favorit), až po Batmana budoucnosti. Vše, co vás jen (ne)napadne. Co mám obecně u povídek z této kolekce rád je prostor, který dostanou méně využívané/známé postavy z gothamské galerie, a nejinak je tomu i zde. Žádný Joker pořád dokola.
    Velmi nápadité a kreativní, k mému překvapení jsem více než spokojený. Každá povídka byla unikátní a zábavná.
  • hroubek
    Mnohem lepší, než jsem čekal. Poslední dobou zjišťuji, že Batmanovi kratší detektivní příběhy sluší. Zde jsou vystavěny kolem jedné konkrétní události, kterou nám snad tento komplet, taky ukáže. Co, se týče samotných příběhů, tak ty se mi líbily. Mají spád, mají nějakou zajímavou pointu a čtou se dobře. Hřbitovní směna je dobrý a zábavný komiks.
  • Palebras
    Hřbitovní směna u nás již vyšla v rámci new 52 a jednalo se o několik příběhů, které vyplňovaly jisté mezery napříč několika sériemi a pokud si dobře pamatuji, tak se celkem odkazovalo i na série, které u nás nevyšly, takže celkem chyběl onen kontext a čtení se vytrácelo lehce do ztracena. Hřbitovní směna, která vyšla teď, v rámci série Legenda o Batmanovi je chudší o několik sešitů a to konkrétně o příběh Světlé včerejšky, který předchází událostem v Batman: Rok nula, následně kratší příběh Zítřek a také Gotham věčný, který má pokračování v Batman Eternal. Celkově se mi zdálo, že vynechání těchto příběhů, patrně až na Světlé včerejšky nijak výrazně nevadilo a celkově mi ono složení přišlo daleko stravitelnější. Je potřeba k příběhům přistupovat způsobem, že se nejedná o knihu, která by obstála sama o sobě, ale jedná se o výplň řady Scotta Snydera, která doplňovala celý jeho run. Příběhy, však nebyly vůbec špatné, dostali jsme se do Arkhamu, došlo i na střetnutí s Clayfacem, spolupráci se Supermanem či divokou bitku s roztomilými pejsky, nadopovanými dobrůtkou zvanou Venom. Po vynikající předchozí knize Oběť, tedy přišlo odlehčení v podobě několika příběhů, které však nejsou vůbec k zahození a předchozím dílům nedělají ostudu.