Přední desky pod přebalem
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Když Sue Dibnyovou, manželku Elongated Mana, někdo zavraždí v jejím vlastním domě, superhrdinskou komunitu to zdrtí. Všichni hrdinové na celé Zemi jsou otřeseni. Semknou se, aby společně truchlili, dohlédnou na své blízké a okamžitě zahájí celosvětové pátrání po vrahovi.

Jenže jedna skupinka hrdinů si myslí, že už vědí, kdo Sue Dibnyovou zavraždil.

Před mnoha lety, aby ochránili Sue a další lidi před superpadouchy, překročili Green Arrow, Hawkman, Black Canary, Atom a Zatanna pomyslnou čáru. Nyní jejich dlouho ukrývané tajemství roztrhá superhrdinskou komunitu na kusy.

Když byla KRIZE IDENTITY vydána poprvé, otřásla celým vesmírem DC. Navždy změnila jeho podobu a zanechala po sobě následky, které na celé roky ovlivnily další příběhy.

Obsahuje sešity série Identity Crisis #1-7 (červen 2004 - prosinec 2004)

Vyšlo jako 4. svazek edice Legendy DC.


Scénář
Brad Meltzer
Art
Rags Morales
Ink
Michael (Mike) Bair Hernandez (Mike Bair)
Barvy
Alex Sinclair
Obálka
Aspen MLT (Aspen Studios), Peter Steigerwald, Michael Turner
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
drama, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-141-1 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
168 x 258 x 21 mm
Tisk
barevný
Váha
1000 g
Stran
288
Cena
899 Kč
Originál
Identity Crisis (DC Comics, 2006)
  • perak
    perak7.11.2023 15:12Krize identity
    Základní kostra příběhu by dokázala dobře fungovat i bez superhrdinů. Ti tomu dodávají jiný level, ale paradoxně nejvíce tím, že se nejedná o klasický superhdinský spektákl, ale o poměrně civilní detektivní vyprávění. Vina, trest, hříchy minulosti, které začnou mít velký vliv na současnost, cesta do pekla, která je dlážděna dobrými úmysly. Jo tohle se povedlo. A velkou měrou k tomu přispěla i výborná kresba, která dokázala skvěle vystihnout emoce hlavních postav tak, že některé obrázky se vám obtisknou do paměti tak, že se jen těžko dostávají z hlavy. Jediné mínus pro mne bylo, že díky velkému počtu DCU postav jsem asi některé vedlejší linie příběhu nepochytil/nedocenil. Za mne by tak kniha mohla být o pár desítek stran útlejší.
  • Denis
    Denis19.10.2022 09:42Krize identity
    Celkovo výborná kniha. Hrdinovia nejdú zachraňovať MULTIvesmír, ale svojich milovaných o ktorých majú strach. Konečný zvrat ma vážne dostal úprimne som to nečakal do poslednej chvíle. Jediné mínus je za mňa kresba, úplne mi nesadla. Ale pravdou povedať niektoré panely boli fakt úžasne. Napr. keď Elongated Man Ralph drží Sue to sa mi vrylo do pamäti.
    Super viac takých komiksov
    Za mňa 4,5/5
  • Spacecore
    Spacecore12.9.2022 04:01Krize identity
    Opět novodobá klasika. Četl jsem to už jako puberťák, pak ještě dvakrát a pokaždý mám pocit, že na mě ten komiks víc a víc dozrává. Na tehdejší poměry zásadní myšlenky, dnes již mnohokrát recyklované, ale i tak je komiks krásným příkladem toho, že se dají superhrdinové brát dospěle i dávno po Millerovi, Moorovi a dalších revolučních autorech. I v 21. století, kde už jsme přetočení těma komiskovýma revolucema několikrát a vše se zdá opět spěje k (dětinskému) konzumerismu. Každopádně Krize identity je zároveň důležitým stavebním kamenem k dalším událostem v DC co následovaly. Nejsou úplně nezbytné pro pochopení a uchopení, ale platí spíše za duchovní odstartování mnoha věcí. V podstatě tehdy možná odstartovali jakési DCčkovské momentum.
  • faster86
    faster8629.7.2022 20:08Krize identity
    Velice dobře vyprávěný příběh, spíš mně připadalo že čtu román s obrázkama než komiks. Je tu spousta dobrých nápadů, zvratů, napínavých situací a hlavně spousta emocí. Najdou se tu nějaké nesmyslnosti, ale dají se přehlédnout. I když nejsem fanoušek superhrdinů a hlavne týmovek, tak musím říct, že jde o kvalitní čtení, ale kresba mohla být buď líbivější, nebo drsnější, tohle není ani jedno.
  • instageek_cz
    instageek_cz1.7.2022 11:52Krize identity
    Superhrdinové spoustu lidí štvou. Jsou moc silní, moc rychlí, moc perfektní. Ano, také oni řeší svoje problémy, ale ruku na srdce – co vás může doopravdy trápit, když si prostě kdykoliv zaletíte vyčistit hlavu na opačný konec kosmu? Nebo se na truc zavřete v nejvyšším patře mrakodrapu, který vlastníte, případně se zajdete uklidnit do stájí k obřím mořským koníkům, protože jste králem Atlantidy. Vyprávějte Green Lanternovi, že vám zdražili plyn. Že jediné, co s tím můžete dělat, je dát pěstí do zdi a dosáhnout leda toho, že si navíc zlomíte ruku. Jo, zkrátka se s nimi v ničem moc nepotkáváme. Až na jedinou výjimku – naše nejbližší. Ty, na nichž nám nejvíc záleží, a o které se i nejvíc bojíme.

    Přesně tenhle reálný, hnusný, plíživý strach zde budeme s hrdiny zažívat. Proč moje žena najednou zavěsila a co to bylo za výkřik v telefonu? Kde je moje dítě? Pořád se nevrací domů, nestalo se mu nic? Otázky, při kterých se roztřesou svaly i největším tvrďákům. Odpovědi na některé z nich se vám nebudou líbit. A možná budete i zavírat oči... Scenárista Brad Meltzer nám servíruje detektivní příběh o hledání vraha, který se rozhodl nezatápět hrdinům skrze megalomanské proslovy na náměstích a vyhrožováním chodícími bombami ve tvaru tučňáků. Místo toho se ze stínů natahuje po životech jejich rodinných příslušníků.

    PROČ to dělá? KDO to je? KDE a KDY udeří příště? Přes těch 288 stran Krize identity se budete hnát vpřed stejně rychle jako Flash, jen abyste odhalili zákeřného zabijáka za každou cenu! Když mluvím o postavách – připravte se, že jich tu je spoustu, a že není čas každou z nich představovat. Ale věřím, že se i úplní komiksoví nováčci dokážou chytit díky skutečnosti, že to, čím si zde hrdinové prochází, by se klidně mohlo dít i v nějaké běžné kriminálce. Záhadná úmrtí přibývají, temná tajemství minulosti vyplouvají na povrch a zkoumá se, kde leží hranice, za níž všechny morální kodexy hasnou, zatímco neúprosná realita cení zuby do tmy.

    Kdybych měl Krizi identity něco vytknout, bude to možná až příliš rychlé završení. Celému příběhu by slušel jeden díl navíc, abychom hrůzu finále mohli patřičně procítit, nechat v sobě doznít. Dost se mi líbila práce kreslíře Ralpha Moralese. Jeho styl je mixem úhledné, nadčasové klasiky (ale pozor, nikoliv tuctové) á la brazilský machr Ivan Reis, plné velkých výrazných postav, a osobitějších tónů tvůrců, jako je např. Glenn Fabry (hlavně pokud jde o obličeje a grimasy). Třešničkou na dortu téhle objemné bichle jsou rozsáhlé bonusy, kde vám tým tvůrců okomentuje nejdůležitější pasáže, následované KOMPLETNÍM scénářem první kapitoly, čili původně samostatného sešitu. To už budou ti největší komiksoví nadšenci fakt jako v ráji! Ale jak říkám, nudit by se neměli ani svátečnější čtenáři komiksu.

    Krizi identity u nás vydalo nakladatelství Crew v rámci výběrové edice Legendy DC, kam po právu náleží.
    Hodnocení: 9/10

    PS: Komentář je zkrácenou verzí textu, který vyšel v magazínu Lógr. Mé další recenze a články najdete na Instagramu, profil instageek_cz.
  • Norri
    Norri mecenáš25.6.2022 15:49Krize identity
    Je to dobrý příběh a to hned z několika důvodů. Zajímavé je, že ty důvody se vzájemně podporují. Po ‘Temných nocích’ teď nemám náladu na další epickou bitvu celých dimenzí, ani na záchranu celé planety před šmejdem z vesmíru. Proto mi velmi sedl tento v jistém směru komorní příběh. Protože pokud se bojuje o celé planety a dimenze, tak většinou už nezbývá moc prostoru pro osobní rovinu. A právě o osobní rovině ‘Krize identity’ je. Sice to není tak velký doják jako od Lemira, ale i tak se mě to dokázalo v několika momentech emočně dotknout. Není nouze ani o šokující odhalení a slovo šokující je zde opravdu na místě. Ačkoliv jsem tento příběh nazval komorním, tak není jen o několika málo postavách. Právě naopak, v příběhu jsou snad všichni tehdy aktivní hrdinové DC vesmíru. Ale jen to jen o nich, o jejich blízkých a o několika málo vedlejších záporácích. Žádná města v ohrožení a terorizované civilisty tentokrát nečekejte. Přestože je těch postav v příběhu hodně, tak je Brad Meltzer dokázal dobře ukočírovat a celé vyprávění je přehledné. Pravdou je, že většina superhrdinů tam dělá jen křoví. Váhám mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, ale vzhledem k nečekanému a dobře zdůvodněnému rozuzlení celého příběhu dávám plný počet.
  • Sagikkun
    Sagikkun21.5.2022 19:18Krize identity
    Představte si, že jste členem skupiny nejmocnějších bytostí na planetě. Najednou se objeví záhadný vrah a vy jste si na 100% jistí, že jde po vašich příbuzných (zvlášť, když jim byly poslány výhružné vzkazy). Nejeden z vašich supermocných přátel má tajné skrýše a nedobytné pevnosti po celé planetě (i ve vesmíru); přenést sem všechny ohrožené, než by byl vrah vystopován, by byla otázka pár minut. Dokonce se to už i předtím několikrát aplikovalo.
    Co uděláte?
    No, v Krizi identity doporučili superhrdinové svým partnerům a rodičům zamknout dveře, a být opatrný. Lol.
    Samozřejmě, že je to takto vystavěné, aby se vůbec něco mohlo dít, ale autor si mohl dát alespoň tu práci a vymyslet sebemenší důvod, proč to tak nejde.
    Příklad: Superman se kvůli těmto událostem rozhodne LOGICKY přenést Lois do Pevnosti osamění, kde by byla pravděpodobně v mnohem větším bezpečí. Avšak i zde dostane výhružný vzkaz (který by vzhledem k profilu vraha dostat mohla). A hle, už vás ostatní tak neiritují a nepřipadá vám, že snad jakoby naschvál vystavují všechny své nejbližší do nebezpečí, zvlášť když se o ně jakože můžou celou dobu zbláznit strachem. Takhle to je blbě řečeno příběh o tom, kde všichni pouze čekají jak ovce na porážku a já už se pak ani nedivil, že je někdo sejmul. Proto - nehledě na kresbu, dialogy, cokoliv - nemůžu mít tenhle event bůhvíjak rád, protože byť mi ten nápad přijde skvělý, tak mi ale samotné provedení a logika v mnohých situacích přijde vážně debilní. Jak mi obvykle u pláštěnek mnoho věcí ve prospěch zápletky nevadí, tak mě to tady bohužel bilo do očí během téměř celého čtení.

    Bohužel to není jediný kámen úrazu. Byť se mi líbí dekonstrukce hrdinů, více lidský pohled na věc a mnohem temnější přístup (což je - specificky jedna kontroverzní scéna - údajně pro zahraniční čtenáře další mínus... je to hodně podobné jako u Hříchů minulosti od Straczynského s tím rozdílem, že ale český čtenář měl mnohem větší povědomí a tím i vztah k Gwen, než ke zdejší u nás celkem no-name postavě; proto mi to tolik nevadilo), tak se neubráním pocitu, že strašně moc věcí tam je vyloženě jenom na efekt (smrt jistého superhrdiny, který měl v ději nulový význam a člověk ani pořádně neví, kdo ho zabil, natož proč vůbec bylo nutné, aby umřel) nebo tam zkrátka pokulhává logika (doteď mi hlava nebere odůvodnění přítomnosti onoho vražedného plamenometu, je to hrozně lámané přes koleno - spíš je to podfuk na čtenáře, protože tím máte dost mizivou šanci na odhalení pachatele, což je v jakékoliv detektivní zápletce špatně).
    Ani ten konec mě nijak neuspokojil, hrozně narychlo uzavřené... po takovym průseru bych čekal nějaké větší reakce.

    Ano, je to velmi zásadní event a rozhodně to změní váš celkový pohled na DC svět. Jenže stejně jako to má mnoho skvělých momentů, tak to má i mnoho slabých. Tady se u mě ten hype bohužel nenaplnil, rozhodně se ale k tomu někdy vrátím a dám tomu druhou šanci.
  • Palebras
    Palebras12.5.2022 13:41Krize identity
    Krize identity je jedním z těch komiksů, který si musíte buďto oblíbit či přímo zamilovat. Na začátku čtení jsem byl mírně skeptický, přeci jen se jedná o příběh, kde vystupují desítky různých postav ze stáje DC a orientace v ději pro našince bývá obvykle lehkou překážkou. Velice rychle jsem však zjistil, že zde nebude překážkou vůbec nic a ponořil jsem se do čtení, které ubíhalo naprosto zběsilým tempem až do samotného konce knihy. Brad Maltzer popisuje jednotlivé postavy a jejich vztahy s takovou lehkostí a umem, že jsem chvílemi zapomínal, že čtu komiks s Batmanem, Supermanem a dalšími. Příběh samotný je krásně rozmanitý, takže chvíli čteme napínavou krimi, abychom plynule přešli do dramatické polohy a začali pitvat jednotlivé vztahy, charaktery a identity. To vše s naprostou hladkostí. Ke čtení prakticky není potřeba znát různé postavy či události odehrávající se v tomto univerzu, příběh dokonale funguje sám o sobě a nic navíc k němu znát nepotřebujete. Všemu napomáhá samotná kresba, která je skvělá a některé pasáže včetně pohřbu, scény Batmana s Robinem či například jen obálka s Wonder Woman působí jednoduše nádherně. Vlastně celá kniha je protkána naprosto skvělými scénami. Krize identity je jedním z nejlepších příběhů, které jsem měl letos možnost přečíst. Je jedním z komiksů, který jasně dokazuje, že lze ve světě plném hrdinů a záporáku stvořit dospělý příběh, který chytne za srdce.
  • hroubek
    hroubek5.5.2022 09:42Krize identity
    Hodně povedený komiks, který funguje na více úrovních. Krizi identity lze vnímat jako detektivku s přesahem, jelikož se naplno ponoříme do nitra "vyšetřovatelů". Samotný komiks velmi často nabízí nový pohled na vnímání vztahů mezi superhrdiny, jejich blízkými, a tím co se považuje za morálně správné, a tím co je nutné udělat. To, že komiks není černobílý, je super a dodává mu úplně jiný rozměr, který podtrhuje samotná pointa. Mám z tohoto komiksu velkou radost. Mohu říci, že jsem přečetl docela dost komiksů, a proto mě vždy potěší, když mě něco překvapí. A to se scénáristovi Bradu Meltzerovi povedlo. Meltzer se rozhodl koukat na věci pod jiným úhlem a soustředit se na záležitosti, které většinu čtenářů nenapadly, anebo je prostě nezajímaly. Díky tomuto úkroku stranou získal Meltzer obrovské možnosti, kam s příběhem jít, co vyprávět a jak moc zničit představu o šlechetnosti superhrdinů. A to je na tomto komiksu to nejlepší. Ten pohled na superhrdinský život, co to obnáší, s čím hrdinové musí žít a jakou to má všechno cenu. Meltzer odvedl parádní práci a znovu nám v plné nahotě ukázal, že superhrdinové jsou pod kostýmy stále lidé plní emocí, lásky a taky hněvu s bolestí. Z mého pohledu odvedl Ralph Morales velmi dobrou práci. Kresba je krásně mainstreamová a moc hezky se na ní kouká. Morales vyniká v detailech, které si uvědomíte při další četbě nebo po přečtení bonusů. Hodně moc se mi líbili konkrétní okamžiky - Atom, který prostupuje atomy provazy, pohřeb, nebo celá sekvence na satelitu. Kresba tohoto komiksu sice není nejoriginálnější, ale na sto procent splňuje to, co má. Co se týče kladů, tak tady to bude velmi jednoduché. Zajímavý a dobře napsaný příběh, který funguje a má velmi dobře vystavěné zvraty, které nutí k zamyšlení. Přesná a přehledná kresba plná detailu a nádherně zobrazený panelů a dvojstránek. A teď k záporům. Pro nováčky ve světě DC to bude složitější. Je tu hodně postav, dost se tu odkazuje na některé věci, co staly v minulosti, a ne vždy je prostor je pořádně vysvětlit. Počítá se tady s tím, že víme, že někteří hrdinové kdysi umřeli, a i přesto se jim povedlo se vrátit. A v neposlední řadě je potřeba mít alespoň trochu přehled, kdo je kdo. Pokud chcete mainstreamový komiks s myšlenkami, tak je Krize identity jasná volba.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš3.5.2022 06:35Krize identity
    Na prvý raz trochu sklamanie (najmä po ambicióznych prirovnaniach k Watchmen Alana Moorea), ale po druhom prečítaní musím uznať, že je to fakt vydarený, skvele napísaný komiks, kde nič nie je navyše a akčné scény nie sú v skutočnosti až také samoúčelné, ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať. Napokon prirovnanie k Mooreovej klasike nie je až tak od veci; démýtizácia superhrdinov je v oboch príbehoch spracovaná inak, ale zakaždým kvalitne, aj keď samozrejme Moore je Moore. Akcie je každopádne (našťastie) málo. Namiesto nej komiks vsádza na vzťahy a vyšetrovanie vraždy. Žiadne záchrany sveta, ani vesmíru. „Iba“ vražda nevinnej ženy. Scenárista si vybral prekvapivo skôr menej známe, miestami až vyložene neznáme (u nás) postavy. Legendy Wonder Woman, Superman a Batman sa stiahli do ústrania, miestami až do camea. Čo bolo ostatne asi jediné možné rozhodnutie, keďže ak by to mal celé od začiatku vyšetrovať najlepší detektív na svete, mal by to vyšetrené do dvoch minút a potom by s Robinom skočil na kávu. Bola by to samovražda, nebyť jednej veci. Nebyť toho, že scenár je veľmi osobný a psychologicky dobre spracovaný. I z treťotriedneho chlapíka, ktorý sa vie naťahovať (ehm), sa mu darí spraviť kvalitnú postavu, do ktorej (elastickej) kože sa vieme ľahko vcítiť. Na prvé čítanie je to komplikované, ale pri druhom už mi do seba zapadávali veci, ktoré mi pri prvom utiekli. Okrem prekvapivo náročného scenára oceňujem samozrejme ešte kresbu Ragsa Moralesa a skoro 50 strán (!) bonusov. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-krize-identity-komiks
  • Liborius
    Liborius25.4.2022 13:21Krize identity
    Krize identity je netradiční a jiný komiks, který neřeší konflikt galaktických rozměrů, naopak se zaměřuje na emoce a niterné pocity jinak uzavřených a zádumčivých hrdinů. Scénárista Brad Meltzer tak bere čtenáře na exkurzi do duší superlidí, kteří najednou nevypadají tak nezranitelně a mocně. A dělá to velice citlivě a zároveň rozehrává příběh, který má spád a napětí, čímž připravil čtenáři jízdu na takové horské dráze, že po jejím absolvování se člověk bude muset párkrát zhluboka nadechnout a tenhle prožitek pořádně vstřebat. 9,5/10 Více na https://nerdopolis.cz/2022/04/25/recenze-krize-identity-brad-meltzer/
  • tom173
    tom17315.4.2022 10:58Krize identity
    DC at it´s finest.. Krize identity mě bavila jako za poslední dobu máloco a jsem rád, že jsem vydržel a nekoupil si vydání v angličtině. Konečně něco hodno (s Návratem TR samozřejmě) legend DC. Brad Meltzer nás nechává nahlédnout do osobních rovin členů JLA, což byl v době vydání svěží přístup. V sázce tak není lidstvo, planeta, nebo dokonce celá realita jak jsme v eventech zvyklí, ale pro jednotlivé hrdiny něco bližšího - manželky, maželé a.. otcové. Scénář je napínavý a vede čtenáře jedním směrem k pachateli, jen aby nakonec udělal prudkou odbočku a vy si uvědomíte jak jste byli vedle. Málokterému komiksu se daří ždímat emoce jako právě Krizi identity, řadím ho mezi to nejlepší co u nás z DC vesmíru a obecně superhrdinském žánru vyšlo. Díky Crwi, že se ubírá také tímto směrem. A teď jdu konečně načítat bonusy :).
  • Spacecore
    Spacecore14.4.2022 01:46Krize identity
    Je fakt skvělé, že Crew vydala Krizi Identity, chystá se na Blackest Night a to už by snad mohlo znamenat, že se ukáže i Final Crisis a to by moje srdéčko opravdu plesalo radostí a Finální krizi bych koupil do knihovny tak třikrát. Krize identity je zásadní moment v kontinuitě DCčka nového milénia. Dějou se tam zásadní věci a i když už komiks dnes nemusí působit takovým šok dojmem, tehdy působil. A síla jeho odkazu spočívá i v tom, že na něj plynule navazovalo mnoho dalších komiksů a dodnes řada z nich odkazuje na krizi identity. Must have!
  • Good Games
    Good Games mecenáš11.4.2022 09:13Krize identity
    Krize identity je právom legendárny superhrdinský komiks a som veľmi rád, že to v Crew vydali. Scenárista sa s príbehom vyhral a síce tu vystupuje naozaj veľký počet všemožných superhrdinov, vôbec to nevadí a je to prekvapivo prehľadné. Komiksu pomáha aj kvalitná kresba a celkovo sa u mňa jedná o zatiaľ najlepší komiks z edície Legendy DC.=►Celá recenzia◄=
  • xflori01
    xflori0110.4.2022 16:46Krize identity
    Krize identity byla prvním komiksem z Legend (DC i Marvelu), kterou jsem koupil, protože mě hodně zaujala zápletka. Neříkám, že předchozí kousky nebyly lákavé, ale mně to za ty peníze nestálo. Což je u mě celý problém obou edic. Vím, že to má spousta ostatních jinak, ale raději bych byl pro dvě varianty zpracování jak u MDEKu - u komiksů mi vázané verze přijdou zbytečné (jak říkám, můj názor), takže vždy zvolím raději brožovanou vazbu.

    Když se ale vrátím zpět k této knize: Nádhera! Na to jaké obrovské množství postav Meltzer do děje dostal, tak se všechny chovaly, jak mají a veškeré jejich zveřejněné vnitřní myšlenkové pochody byly takové, jaké bych si představil. Člověk u takových společných událostí čeká monumentální bitvy s impozantními nadlidskými protivníky, ale zde je to přesně naopak. Superhrdinům obrátí svět vzhůru nohama "obyčejné" lidské bytosti a my se tak vydáváme na skvělou detektivní cestu, při které se jednotlivé postavy musí vypořádávat nad ztrátou bližních či odhalením hrůzného tajemství. V rámci vydání také vyšlo velké množství bonusů, kdy pečlivé rozebrání důležitých událostí v rámci díla od obou autorů dokazuje, jak detailně měli veškeré scény připravené a dílo tak posouvá na další úroveň. Ale jak jsem řekl na začátku, i přes to, že bez problému nadělím 5*, nevím, zdali mi devět stovek za to stálo. Hmm.
3274
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš19.4.2022 23:05Krize identity
    Mikei - reklamuj...
  • Mikei
    Mikei19.4.2022 21:11Krize identity
    Jsou Vaše výtisky v pořádku? Ten můj trpí špatnou černou barvou, kde je dost kazových “bílých” skvrn. A tím, že je prakticky každá stránka s černým rámečkem, tak to dost tluče do očí. :(
  • Fimi
    Fimi mecenáš25.3.2022 07:28Krize identity
    No já bych bral Miracle mana kterého tak nějak očekávám, samozřejmě Atlantis chronicles, což mám v top 3 DC věcí, otázka je kam crew je ochotna zajít v rámci Legend, jestli třeba i přes 500 stran a výš, řekněme do 1000stran. Třeba souborné Sovy by byly super
  • Shpeckk
    Shpeckk24.3.2022 11:27Krize identity
    Upřímně bych byl rád i za představení méně známých postav/týmů. Například od zmiňované dvojky Loeb/Sale jejich osmidílní Challengers of the Unknown by za mě byli hodně super.
  • Spike
    Spike23.3.2022 04:00Krize identity
    baatcha - tak třeba Batman Mikea Mignoly byl sice fajn, ale osobně bych ho do Legend taky nedal... sice Batman od legendárního autora, ale samotné příběhy prostě nebyly nikterak peckoidní. Ono kdyby to vyšlo mimo tuhle řadu, neřeknu slovo proti, ale od edice co se jmenuje Legendy člověk prostě nějak automaticky očekává že co kus, to masterpiece. Zato teď mi CREW udělala radost tím že jako další v této řadě tu vyjde Blackest Night, na to se opravdu těším.
  • baatcha
    baatcha22.3.2022 15:47Krize identity
    Spike: To máš pravdu, že je to velice příjemný nostalgický výlet do minulosti, a také v tom, že v Legendách vyšly už mnohem menší pecky než Superman: For All Seasons.
  • Spike
    Spike20.3.2022 23:26Krize identity
    Baatcha - jako jo, je to "jen" další ze Supermanovských originů, kterých, přiznejme si, není málo... Ale dělá na tom hvězdná dvojice Jeph Loeb a Tím Sale, kterým tyhle nostalgické výlety do minulosti jdou, viz Spider-Man - Smutek, o jejich Batmanovi snad ani netřeba mluvit. Ano, najdou se i větší pecky, ale třeba Deadpoolovy Klasické příběhy co vyšly v Legendách Marvelu šlo taky dle mě vyměnit za větší pecku... A hlavně Supermana je tu málo, a ač Batmana miluju, chce to trochu větší diverzitu v těch DC Legendách. Aspoň jako v Black Labelu, kde je to teď tak že jednou Batman, pak něco jiného, a takhle se to střídá...
  • baatcha
    baatcha20.3.2022 16:10Krize identity
    Spike: Já moc nechápu ten hajp kolem Superman: For All Seasons. Četl jsem jej, bylo to hodně fajn, ale na legendy typu Kameňák, TDKR nebo Rudá hvězda to nemá. Nebo jo?
  • Spike
    Spike19.3.2022 14:54Krize identity
    Konečně nějaké Legendy DC co se nezaměřují jen na Batmana, bravo. Teď bych tu rád viděl zásadní eventy jako je Infinite crisis a Final crisis, nebo supermanovské klasiky For all seasons či All-Star Superman. Na výběr je toho halda.
  • Comicsmaniaczone
    Comicsmaniaczone15.3.2022 21:40Krize identity
    No vidaa
Četl/a (61)
BadBoy, Benny, calvin10, Daxik1988, Denis, Doppelganger, Erich, farnhajt, faster86, fifas, Georgíno J., Good Games, house192, hroubek, hypermlok, instageek_cz, Ivan Kucera, James, jeanbaklajean, jh666, Kiko, kinak, komiksák007, KOWE, Lachvos, lantan1, Liborius, Lord Baltimore, malylada, mineralk, MP, namdnas, Norri, oleav, opytz, Palebras, perak, petrSF, Poseidon1978, PumpingArrow, roswelll, Sagikkun, Sikk, SkillJam, Spacecore, Spike, Staník, SteveCZ, taidana, the.kasztan, Thorug, tom173, Tony TwoDee, trudoš, Unerr, utresyby, Wiw, xflori01, Yaromil, Zbysek2410, zlejzmrd
(108)
2scha, Alfi, Alfred, BadBoy, Benny, binnmode, blackJag, Blair, bmc75, calvin10, Caylen-Tor, CSE_AC/DC, Daxik1988, Deckard, Denis, DKoscik, Doppelganger, Erich, farnhajt, fifas, filosh, Fox01, Georgíno J., hellblazer, herbert, house192, hroubek, hyba1991, hypermlok, instageek_cz, invape, James, jeanbaklajean, jh666, Jonathan Arbuckle, JORDY, Joshua_T, kendor007, Kiko, kinak, komik.sx, komiksák007, Kouzelnik7, KOWE, Lachvos, maara, malylada, Mamut12, markic, mikado, Mikei, mineralk, Mitak, MP, MP81, Mr.Plysh, Norri, Olesh, Onkel 1928, opytz, Paja78, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pearlxjam, pechna, petrSF, PH79, Poseidon1978, PumpingArrow, puolpm, Radkos, RicHard. , roswelll, Rumburaq, Sagikkun, Saran, schefik, Šedo, Sikk, SkillJam, Skot, slothest, Spike, Staník, SteveCZ, suricattaontheway, t0mas, tacmud, taidana, Thorug, tom173, Tomas024, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, Tyfus, utresyby, VanTom, vishnar, Wiw, worf, xflori01, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (32)
Abstinent, Al0f0k, Azik2586, Badgu.y1902, Bedou, Blacklarch, Dali, deadpool, deefha, delsemela, Draco nobilis, Fida, Final, gezic, illy, Infarkt, KarlosJB, Keenkeen, Lojza, Matthew, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Murphy722, Nightmare, OldaB, royan, S313, skepsi, sleepless, Tomasino79, TZcomics
Shání (4)
D.K.Logic, deefha, gezic, Nightmare