Alt otevřená D
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Limitovaná edice knihy se zlatotisky na průsvitném papíře v unikátní ručně malované obálce ztvárněné přímo členy kapely Insania – 4 jedinečné autorské exempláře.

Unikátní multimediální projekt inspirovaný hudebním undergroundem. Provokativní umělecký experiment s nadsázkou balancující na ostří břitvy oddělující dobro od zla, zbožné od hříšného a vážné od lehkovážného, který nikoho nenechává na pochybách, na čí straně jsou lidské sympatie v jejich věčném souboji.

Přesně 324 ručně skládaných stran svatokrádežných ilustrací, břitkého humoru, avantgardní poezie a fascinující grafiky ve čtvercovém formátu velikosti vinylu na luxusním krémovém hrubém papíru v obálce s reliéfní termo ražbou, se širokou rudou saténovou stužkou a vloženou faksimilií. K tomu skrytý paralelní obsah, který lze zobrazit pomocí aplikace pro chytré telefony. To je provokace jménem Kacířův kancionál. V limitovaném množství exemplářů ve sběratelské edici, která ale není k dostání v knižní distribuci, je navíc obsaženo 12 originálních lunet s portréty 12 Apoštolů Kancionálu (osobností, které se nesmazatelně vryly do historie i našich životů) s graficky ztvárněným shrnutím jejich odkazu, které jsou tištěny na speciálním pauzovacím papíru s vysokou gramáží a patinou pergamenu s využitím knihařského zlatotisku.

Kniha ilustrovaných textů hardcorové legendy, brněnské cross-overové kapely Insania „off-line“ komentovaných formou diskusí na sociálních sítích historickými postavami od antických i moderních filozofů a duchovních revolucionářů přes mediální i hudební ikony, vrahy a nechvalně známé dobové figury. V diskusích nechybí ani trojice Bůh, Ďábel a tajemný Joe, jejichž skutečná identita si žádá odhalení stejně jako tajné šifry ukryté v textu coby pocta panu Jaroslavu Foglarovi a pro radost hrstce zasvěcených, k nimž se informace o možnosti „kódy doby“ v knize najít dostane (nebo je dokonce sami objeví). Originální ilustrace bravurního talentovaného kreslíře Jakuba kOKi(R) Dobeše jsou zpracovány formou komiksu „ve vysokém stylu“. Dokonale vystihují charakter textů, odkrývají jejich skryté významy a dívají se na ně z nové nečekané perspektivy, která byla často překvapením i pro samotného autora textů.

Původní HitHit kampaň.

Scénář
Petr Pálenský (Poly)
Art
Jakub Dobeš (kOki)
Obálka
Radan Běhoun
Redakce
Radan Běhoun, Tomáš Kaplan, Jana Kubištová (Shaun), Marek Šplíchal
Žánry
hudební, náboženský
ISBN/ISSN
978-80-906930-3-6 (Yinachi)
Vazba
šitá v tvrdých deskách (obálka s reliéfní termo ražbou)
Formát
280 x 280 mm
Tisk
barevný
Stran
324
Náklad
1ks
Cena
2500 Kč
Varianty
Kacířův kancionál aneb Insania mezi nebem a peklem (2019)
Kacířův kancionál aneb Insania mezi nebem a peklem (limitovaná edice, varianta A) (2019)
Kacířův kancionál aneb Insania mezi nebem a peklem (limitovaná edice, varianta B) (2019)
Kacířův kancionál aneb Insania mezi nebem a peklem (limitovaná edice, varianta C) (2019)
Kacířův kancionál aneb Insania mezi nebem a peklem (limitovaná edice, varianta D) (2019)
Kacířův kancionál aneb Insania mezi nebem a peklem (limitovaná edice, „Pergamen a pentagram“) (2019)
Kacířův kancionál aneb Insania mezi nebem a peklem (limitovaná edice, „Bílá a zlato“) (2019)
Kacířův kancionál aneb Insania mezi nebem a peklem (limitovaná edice, „Popel a krkavec“) (2019)
Kacířův kancionál aneb Insania mezi nebem a peklem (limitovaná edice, „Karmín a stříbro“) (2019)