Koupit
Hromadný útěk z Arkhamovy léčebny je pro Batmana jen začátkem nové noční můry. Záhadné sérum extrémně posiluje superpadouchy včetně Two-Face, Clayface a Deathstrokea. Kdo je však tajemný Bílý králík, který je neustále před Temným rytířem jakoby o krok napřed? Na pomoc přijdou Superman, Flash a Wonder Woman, ale bude to stačit, když sám Batman začíná přicházet o rozum?

Hřbety jednotlivých svazků pak postupně tvoří ucelený obraz.
V české mutaci vyšel tento svazek jako 12. v pořadí.

Obsahuje sešity série Batman - The Dark Knight (New 52) #1-8 (září 2011 - duben 2012)


Scénář
David Finch, Joe Harris, Paul Jenkins
Art
Ed Benes, David Finch
Ink
Richard Friend, Rob Hunter, Jack Purcell
Barvy
Jeromy Cox, Alex Sinclair
Lettering
Pavel Mařata
Překlad
Petr Zenkl
Redakce
Mirka Jarotková, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-88-9283-295-4 (BBart s.r.o.)
978-88-9283-295-4 (De Agostini Publishing S.p.A)
978-88-9283-295-4 (Eaglemoss (Eaglemoss Collection / Publishing Group))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
520 g
Stran
176
Cena
299 Kč
Originál
Batman - The Dark Knight: Knight Terrors (DC Comics, 2012)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš29.8.2023 07:53DC Comics - Legenda o Batmanovi #060: Temné děsy
    V r. 2011 sa DC pustilo do vydávania Batman: The Dark Knight. Super je, že sa z nás vďaka tomu stanú detektívi spolu s Batmanom a môžeme veselo pátrať po tom, čo a kde (a za akých okolností) u nás vyšlo. Temné děsy obsahujú čísla 1 – 8, v Kruhu násilí prišiel rad na čísla 10 – 15 a ak by vám chýbal začiatok, siahnite po Případe Dawn Goldenové (čísla 1 – 5). Ak ste perfekcionisti a náhodou by vám chýbali čísla 6, 7 a 9... buď sa skúste porozhliadnuť inde, alebo sa zmierte s tým, že máte smolu. Čo sa týka Temných děsov, sú riadne drsné. Ak o tomto komikse niekto nechce hovoriť ako o drsnom, potom už fakt neviem. Treba si uvedomiť, že na to, o akú dominante mainstreamovú postavu ide, tu ilustrátori David Finch (Americká liga spravedlnosti, Avengers: Rozpad) a Ed Benes (u nás debutujúci) predvádzajú riadne humusáčtiny: prestrelené lebky, hlavy rozbité do takej miery, že ucho „odpadlo“ zo svojho pôvodného miesta, v priamom televíznom prenose mozog vystrelený z lebky a do toho chuťovky á la metro plné vyvraždených civilov. Ak to chce niekto EŠTE drsnejšie, tak to už možno ozaj len napísať vedeniu DC, či náhodou nechystá špecifický gore-porno experiment (ostatne, Bruceov penis sme tu už raz mali). Čo sa scenára týka, je to klasický Batman. Oceňujem, že tvorcovia sú komorní a pred monštruóznou akciou uprednostňujú civilnejšie zápletky s dôrazom na psychológiu postáv a vzťahy medzi nimi, túto ich skvelú snahu však sabotujú nerealisticky osvalení antagonisti. Pri masovom úteku z Arkhamu som cítil značný pocit dèja vu (Knightfall). Keď na scénu napochoduje Bane a začne trúsiť suché hlášky o zlomení väzov, tak neviete, či je to remake, reboot, sequel, pocta, poklona, lacná vykrádačka, žmurkanie na fanúšikov, alebo extrémna pohodlnosť, ako uspokojiť každého... a nikoho.
  • Sagikkun
    Vzpomínáte na nadopovaného Jokera jako final bosse v herním Arkham Asylum? Temné děsy jsou akčním maratonem právě takto nadopovaných Batmanových záporáků, navíc obsahující stejně tak pěkně hutnou atmosféru. Kromě soubojů (zabírající převážnou část svazku) ale za mě fungoval i ten zbytek - vyšetřování, Bruceův soukromý život, vztahy s ostatními postavami. Jo, tohle fungovalo vážně dobře a rozhodně bavilo.
  • Palebras
    Když u nás Temné děsy před pár lety vyšly, hodnotil jsem tenhle díl pouze průměrně. Mým dnešním pohledem už průměrně nepůsobí a pokud se přenesu přes fakt, že už jsem tento díl četl snad po třetí a tudíž se nedostavoval žádný moment překvapení, jedná se o svižnou, akčně pojatou záležitost plnou sice dobře známých ale prověřených záporáků. Kniha je navíc doplněna pořádnou dávkou opravdu hutné a temné atmosféry, potěší sexy králíček jako vystřižený z pánského časopisu a potěší také účast několika Batmanových parťáků. Jen upřesním, že na rozdíl od Temných děsů vydaných již dříve, tohle vydání neobsahuje příběh Noc sov ,,Už mě nemohou zlomit´´. Tudíž je kniha oproti předchůdci ochuzena o jeden sešit.
  • hroubek
    Povedený komiks s Batmanem. Opět je to velká akční jízda, která šlape dost dobře. Navíc se objeví část Ligy spravedlnosti. Tím se krásně ukáže, že Batman je stále člověk a občas některé problémy nevyřeší sám a potřebuje pomoc "novodobých bohů". Komiks má velmi krásnou mainstreamovou kresbu, ve které vyniknou souboje. S komiksem mám jeden zásadní problém, a to je poslední sešit, u kterého jsem měl pocit, že je uspěchaný a nefunguje po příběhové stránce. Navíc nechává příběh otevřený, což je ve výsledku dost škoda. Pokud hledá akční jízdu, tak Vás tento komiks nezklame.