Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Příběh o touze najít vlastní cestu. Když Meiko s partnerem a většinou přátel ukončila univerzitu, nebyla zdaleka připravena na vstup do společnosti. Jsou shrbená záda v bledé záři monitoru její jedinou budoucností? Stává se člověk dospělým, teprve když položí sny na oltář korporátní politiky? Meiko a její blízcí se nadechnou k poslednímu výkřiku svobody: natočení nahrávky, jež má jejich kapele otevřít dveře do velkého světa hudby. Dokážou to zvládnout i přes velké životní ztráty?

Scénář
Inio Asano
Art
Inio Asano
Obálka
Inio Asano
Lettering
Daniel Řezníček (DanQ)
Překlad
Jakub Štříbrný
Redakce
Lucie Kučová, Alena Mrázová
Žánry
hudební, společenský, young adult
ISBN/ISSN
978-80-252-5089-1 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
220 g
Stran
216
Cena
299 Kč
Originál
Solanin 1 (Shogakukan, 2005)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.3. 08:12Solanin 1
    Normalni bezna vztahovka, ja na to nejsem a moc me to nebavilo. Je.to strasne upovodane, aniz by to melo svizne tempo a nekam to smerovalo.
  • Fort
    Fort10.7.2022 10:15Solanin 1
    Reálně uvěřitelný příběh o náhodně vybrané skupince lidí z Japonska, kteří mají každodenní starostí jako každý jiný obyčejný člověk prožívající si svoje vlastní úspěchy i krize.
  • K-Os
    K-Os19.2.2022 17:09Solanin 1
    Krásnej slice of life. Víc Inia pro naše čtenáře!
  • trudoš
    trudoš editor6.2.2022 17:04Solanin 1
    Začínám zjišťovat, že civilnější manga mi sedne mnohem víc, než jakékoliv nastylizované dobrodružství z různých končin vesmíru. Tedy ne, že by Inio Asano byl úplně jednoduchým autorem, protože než své hrdiny rozhýbá k nějakému činu, jste už prakticky na konci knihy. Na druhou stranu mu nelze upřít fantastický cit pro vykreslení vnitřních pochodů mladých dospělých, kteří po dětství plném úžasu najednou zjišťují, jak fádní život ve skutečnosti umí být. Především kolik nároků na ně má, ať už společenských, občanských nebo etických. A třebaže se hezky poslouchá, jak má člověk jít za svým snem, realita vás umí hezky rychle vrátit nohama na zem a to často fackou hodnou Heleny Růžičkové.
    Popravdě řečeno, Solanin je v mnoha ohledech nebezpečný komiks. Protože se velmi snadno ztotožníte s hrdiny a začnete nad životem přemýšlet stejně jako oni, což vede k depresivním úvahám o vlastní budoucnosti. Přesto nejde o prvoplánově skličující obraz světa kolem nás, což celé čtení dělá ještě návykovějším.
  • Draco nobilis
    Draco nobilis admin31.1.2022 15:25Solanin 1
    Dobře našlápnutý začátek! Obyčejný život popsaný ve své banalitě a každodennosti, výjimečný počin na našem trhu. Pevně doufám, že tu od Asano vyjdou i další věci!
  • Fry
    Fry admin30.1.2022 15:42Solanin 1
    Solanin 1 - Obyčejný příběh o zcela obyčejném životě dospívajících. Asano není typický mangaka, na které jsme v našich končinách zvyklí a tohle není typická manga. Tento 'grafický román' vystihuje první velkou životní krizi osobnosti, přechod z bezstarostného (no, ne vždy!) dospívání do každodenního života dospělých. Nebudu lhát, trochu se v tom vidím ... Za mě 4*!
8912
  • Fimi
    Fimi mecenáš19.2.2022 18:23Solanin 1
    By mě překvapilo kdyby začali vydávat Punpuna