Koupit
Svět Petra Parkera se otřese, když zjistí strašlivou pravdu o svých rodičích — byli to odpadlí špioni pracující proti Spojeným státům americkým! Petr tomu odmítá uvěřit a vydává se do Alžírska, kde je odhodlaný využít své pavoučí schopnosti, aby tomuto šokujícímu odhalení přišel na kloub. Byli to skutečně zrádci, nebo dokáže Spider-Man najít způsob, jak nakonec prokázat jejich nevinu?

Obsahuje příběh:
Rodiče Petra Parkera

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série Amazing Spider-Man Annual #5, Spectacular Spider-Man Magazine #1-2, Untold Tales of Spider-Man #-1


Scénář
Stan Lee, Roger Stern
Art
Larry Lieber, John Romita Sr.
Ink
Mike (Mickey) Esposito (Mickey Demeo, Mickey Dee, Joe Gaudioso), Michael Kelleher, Allen Milgrom (Al Milgrom), Jim Mooney
Barvy
Michael Kelleher, Steve Mattsson
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Petr Novotný, Martina Zvolská
Redakce
Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
660 g
Stran
184
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: The Parents of Peter Parker (Marvel Comics, 1968,1995)
  • louza
    Rozlučková třešnička na dortu pro retrofily, která dopadla překvapivě docela dobře. Na to že jde o šedesátky a Stana Leeho. Těžištěm jsou tři velké speciály z nichž první, kde Petr pátrá po důvodu smrti svých rodičů v Africe, svojí roztomilou dementností působí jako deja vu, které už jsem možná někde četl. Režie je tentokrát výhradně v rukou rodiny Leeovic, takže kresba s ač občas zajímavou perspektivou, zejména v postavách výrazně nesedí v proporcích. Stanovi se však nepovedlo mě zásadně zhnusit hlavně díky rezignaci na tunu vysvětlovacích panelů. I když textem úplně nešetří, příběh jede hlavně v bublinách a kresbě, což je docela čitelné. Ještě zajímavější jsou pak dva původní sešity spektakulárního Spideyho ze stejného období (netušil jsem že ta řada má tak hlubokou historii) z nichž první politicky laděný jede dokonce v monochromu a vypadá fakt božsky. Škoda že u toho nevydrželi. Ve druhém tradičnějším s goblinem už pak zbývá zase obdivovat barevnou ekvilibristiku své doby a efekt, kterého tvůrci dosahují s tak minimální paletou. Oba příběhy jsou v rámci možností Marvelu uzavřené a působí jako solidní čtivé retro. Ani ne sešit z devadesátek je pak už jen příjemným bonusem na téma Parkerových, krásně ukazující vývoj kresby Romity seniora. Stylová tečka za povedeným kompletem.
  • hroubek
    Velká paráda, která potěší fanoušky Stana Leeho a hlavně geniálního kreslíře Johna Romity. V komiksu jsou čtyři příběhy a každý je velmi osobitý a zábavný. Trochu se na nich podepsal zub času ohledně dialogů a lehké naivity. Nicméně jde o velmi dobře odvyprávěné příběhy, které mi sedly. Dostaneme pátrání po rodičích Petra Parkera, souboj s obrem, návrat Green Goblina nebo špionážní příběh, který připomene bondovky. Z mé strany velká spokojenost a krásné zakončení komiksového výběru.