Ukázka
Ukázka
Ukázka
"Je to velice poutavé čtení z prostředí naší mládeži nejbližšího. V napínavých příbězích se dočtete, jak během jediného školního roku zahynul 13členný učitelský sbor ZDŠ, nevyjímaje ani ředitele a zástupce, hrůzostrašnou smrtí..."

V roce 1971 nastoupila Kateřina Černá jako vychovatelka do školní družiny. A zkušenost to byla natolik silná, že začaly postupně vznikat drobné komiksové horory. Namítnete-li, že jich není 13, namítneme my, že nádavkem získáváte Krvavé MDŽ, opus magnum a jedno ze zásadních děl československého feminismu.

Faksimile sešitu Kateřiny Černé z roku 1971. Kniha vyšla v malém nákladu a v původní hororové úpravě. Výtvarnou redakci provedla Maruška Novotná a v přímých barvách na ofsetu tiskl Jaroslav Janďourek.

Scénář
Kateřina Černá
Art
Kateřina Černá
Obálka
Kateřina Černá
Redakce
Marie Novotná
Žánry
horor, underground
ISBN/ISSN
978-80-907162-6-1 (Bylo nebylo)
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
210 x 148 mm
Tisk
černobílý
Stran
24
Cena
75 Kč
  • RadimNemec
    RadimNemec admin16.12.2021 19:12Horory - 13 hororů pro školní družiny
    Z relativně početné rodiny autorčiných ručně psaných sešitků je toto prozatím jediný komiksový o kterém vím. Celé to připomíná "knihy", které asi většina z nás starších v dětství vyráběla. Zde sice s obdobnou naivní kresbou (ač autorka vystudovala AVU a kreslit "dospěle" umí), avšak s dějem úměrným dospělé již duši autorčině. Sarkasmus a černý humor je s ohledem na ročník narození přinejmenším překvapující.
    Jak název napovídá, obsahem je 13 hororů, kdy již v ukázce můžete zahlédnout sťaté hlavy učitelského sboru a v obdobném duchu se to celé ubírá dál. Přesto nelze opomenout libou poetiku, tak charakteristickou pro literární projev Kateřiny Černé.
11