Koupit
Spider-Man musí uzavřít nesnadné spojenectví se severským bohem zla a lsti Lokim. Tato nesourodá dvojice totiž bojuje za záchranu reality před Morwen, věčnou čarodějkou chaosu. Tím však potíže pavoučiho hrdiny nekončí, protože se vrací záhadný Ezekiel. Spider-Man se konečně dozvídá pravdu o původu svého tajemného rnentora a o strašlivé ceně, kterou Ezekiel zaplatil za získáni svých pavoučích schopností — ceně, kterou si přišel vybrat zlovolný Gatekeeper!

Obsahuje příběh:
Kniha Ezekielova

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity série The Amazing Spider-Man (Vol. 1) #503-508 (leden 2004 - květen 2004)


Scénář
Fiona Averyová, J. Michael Straczynski
Art
John Romita Jr.
Ink
Scott Hanna, Scott Koblish
Barvy
Matt Milla
Obálka
John Romita Jr.
Lettering
Rui Alves, Hugo Jesus
Překlad
Petr Novotný, Martina Zvolská
Redakce
Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
580 g
Stran
152
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Book of Ezekiel (Marvel Comics, 2004)
  • trudoš
    Společná jízda J. Michaela Straczynského a Johna Romity Jr. pomalu končí, přičemž k finále si vybrali zakončení linie s tajuplným Ezekielem, jehož motivace byly dosud až podezřele lidumilné. V tomhle ohledu scenárista nezklamal, a třebaže čtenáře stále houšť zamotává do své pavučiny mytologických odkazů, míchajících vědu s magií, pořád to dokáže podat natolik smysluplně, že to má hlavu i patu. Ještě předtím si však člověk užije crossover s prolhaným Lokim, jehož důsledky mají svou váhu zase v jiném příběhu, v jiných časech.
    Jedno se upřít Straczynskému nedá, jeho Spider-Man je po všech stránkách dospělý, lidský, sympatický a především zábavný. Epizody jsou často stavěny na dlouhých dialozích, jejichž tempo však žádným způsobem nesnižuje gradaci jinak typicky supehrdinského vyprávění. Lze se tak snadno ztotožnit s postavou, která i přes obrovskou moc cítí morální odpovědnost, aniž by to celé sklouzávalo ke kýčovitému patosu. Tohle je Petr Parker, kterého bych dokázal číst pořád dokola.
  • Delphín
    Když pominu pasáž s Lokim, která mě nebavila, tak se jedná o důstojné rozloučení se skvělou sérií.
  • Spacecore
    John Romita Jr. je můj oblíbený kreslíř Spider-Mana. Pravděpodobně za to může fakt, že jeho kresba byla první, se kterou jsem se setkal u "dospělého komiksu" v roce 1999 sešitem Spider-Man č. 6, který tehdy vydávala Crew. Jeho kresba je tedy pro mě taková definice komiksového umění a které je měřítkem čehokoliv dalšího. Mimoto jeho kresbu můžu kdykoliv a kdekoliv. A to zdůrazňuji hlavně proto, že je jeho kresba často (podobně jako Dillonova) kritizována.

    No a Straczynski je zase člověk, který (hned po Stanu Leem) předvedl nejúžasnější Spider-Manův (a také Peter Parkerův) run v historii. Tudíž cokoliv z tohoto runu vzešlo je ryzí zlato. Nečetl jsem ho celý, nýbrž po kouskách, ale mám dojem, že po tomhle už to mám skoro komplet. Zde se věnujeme uzavření Ezekielova oblouku, který byl započat v geniálním Návratu, který řadím do svého TOP 10 komiksů vůbec. Linka je uzavřena solidně. Nemá to takové grády jako na počátku runu, ale to vůbec nevadí, Straczynskiho scénář je sympatický, lidský a ta mytologie zde rozvíjená, je působivá. Příběh s Lokim taky nebyl vůbec špatný. Objektivně bych dal 4, ale ze sympatií a za to, že jsem četl komiks s opravdovou radostí musím přidat.
  • hroubek
    Parádní zakončení jednoho velkého příběhu od Straczynskiho a Romity Jr.. Je to parádně napsané a nakreslené a samotné epizody ze života Spideyho jsou velmi dobré. Co povyšuje tento komiks na nadprůměrné čtení, je závěr příběhu a hlavní souboj. Zde jsou cítit obrovské emoce a velký um Straczynskiho, protože výborně posunul Petera do dalšího stádia života a dal mu nový rozměr a smysl života. Z mé strany hodně dobrý komiks.