Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
„Tak běž. Jsou i jiné světy než tento.“

Roland konečně dohání svého smrtelného nepřítele, který mu dosud unikal, Muže v černém. Roland má po boku svého nejnovějšího druha v ka-tet, Jakea Chamberse – chlapce z jakési jiné, cizí Země, kde jezdí metro, mají dálnice a svítí se zářivkami. Jenže Roland, v touze dostat Muže v černém a zachránit Temnou věž, je ochoten riskovat všechno – svůj život.... svou duši... a dokonce i Jakea. Ocitáme se v závěrečném úseku zrádné cesty, po níž se poslední pistolník blíží strašnému osudu, který po tolik dlouhých let neúnavně hledal...

Obsahuje sešity série The Dark Tower: The Gunslinger: The Man in Black #1-5 (červen 2012 - říjen 2012)

Scénář
Peter David, Robin Furth
Předloha
Stephen King
Art
Alex Maleev
Ink
Alex Maleev
Barvy
Richard Isanove
Obálka
Alex Maleev
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Linda Bartošková
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
dobrodružný, fantasy
ISBN/ISSN
978-80-7679-070-4 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
172 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
545 g
Stran
128
Cena
369 Kč
Originál
The Dark Tower: The Gunslinger #05: The Man in Black (Marvel Comics, 2012)
  • faster86
    Jake, i když mi ze začátku přišel zbytečný, mě nakonec bavil a dokonce sem si říkal že by mohl tento díl dosáhnout na 4 hvězdy, ale poslední sešit je na mě moc meta a jaksi sem nepochopil poselství. Každopádně ukázka toho, že i bez akčních scén jde napsat solidní příběh o postavě která má být hlavně akční.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin9.1.2022 11:27Temná věž - Pistolník #05: Muž v černém
    K tomuto dílu mám poněkud ambivalentní vztah. Atmosféra podtrhovaná kresbou stále originální a velmi neutěšená, slovník vypravěče i postav poetický, lakonický, sarkastický, místy vtipný, celkově zajímavý, stejně jako po celou sérii. Ovšem kluk z jiného světa (aspoň už trochu dává smysl, co tam dělá) mě moc nebaví, (minispoiler:) první polovinu knihy jsme svědky takového nudného podzemního plahočení, které, aby nebylo tak nudné, řeší ještě komplikovaný vztah Rolanda s oním zmiňovaným Jakem. Patálie (světlo, mutanti, vratký železniční most), které jim zprvu vchází do cesty jsou jak z velmi průměrného dobrodružného příběhu. A pak se překlopíme do druhé poloviny, která má potenciál býti zásadní, je zde jakýsi i hlubší filozoficko-kosmologický proslov, ale jestli to směřovalo pouze k tomuto, je to prostě málo (i v samotné té zdánlivé hloubce) a celé předcházející vyprávění je zbytečné. A de facto se nic neuzavřelo, jede se dál... vlastně jako by se nic nestalo, pistolník pronásleduje své cíle dál. Úplně stejně. Hm.

    (Ale to ještě nejsem čtenář originální knižní předlohy...)

    Celkový dojem: 60%
  • PKD
    Comicsovy zaver, 1.knihy.