Ve svém chronologicky devatenáctém dobrodružství se Tintin vydává do Arábie a spíše náhodou narazí na stopu novodobých otrokářů. Po četných dobrodružstvích zjistí, že za nekalými obchody stojí milionář a zločinec mezinárodního formátu Rastapopulos. Když se Tintinův přítel kapitán Haddock octne otrokářům tváří v tvář, použije snad největší sbírku svých nadávek, jakou se mu kdy podařilo vytvořit.

Tato vydání mají na hřbetu dole malé číslo pořadí v sérii. Oproti 2. vydání je toto vydání v šířce i výšce o cca 2 mm kratší, mimo upravené tiráže je jinak zdá se totožné.

Scénář
Hergé
Art
Hergé
Obálka
Hergé
Lettering
TypoText, s. r. o.
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Petra Jasovská, Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-06289-1 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
260 g
Stran
64
Cena
199 Kč
Originál
Les Aventures de Tintin #19: Coke en stock (Casterman, 1958, 1986)
Varianty
Tintinova dobrodružství #19: Koks na palubě (3. vydání) (2021)
Tintinova dobrodružství #19: Koks na palubě (2. vydání) (2017)
Tintinova dobrodružství #19: Koks na palubě (2010)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.1.2020 09:17Tintinova dobrodružství #19: Koks na palubě
    Místy to trochu drhlo v plynulosti četby, ale nápad a provedení bylo na výbornou. Tady Tintin jede na plno, i když ta záminka jít něco dělat je až moc dílo náhody a až moc příhodné, nicméně onen komicky prvek ve formě Abdalláha zabral. Opět jsme ve víru akce a událostí. Škoda jen, že Szpim dostal málo prostoru, ale to se brzo napraví. Hlavně už nespěte! Dávám 5 hvězd - paráda!
  • lukascus
    Tak toto je první album Tintina, které jsem si přečetl - a mimochodem mě příjemně navnadilo, abych si sehnal další a rozlouskal je, zatím mám za sebou pouze tři, ale určitě to není konečné číslo. Koks byl akční, dobrodružnej a zábavnej, z těch tří, které mám teprve za sebou, je rozhodně nejlepší (Koks srovnávám v Tibetem a Šperky).
  • royan
    Další z klasických tintinovských dobrodružství plné akce, které se odehrává jak na souši, tak na moři. Zajímavé je toto album tím, že se zde vyskytuje pohromadě nejvíce Tintinových přátel a nepřátel z mnoha přechozích příhod.
8103