Další Tintinovo dobrodružství začíná neobvykle: Tintin objeví spolu s kapitánem Haddockem v modelu plachetnice lístek, který očividně vede k ukrytému pokladu. Netuší však, že o existenci pokladu vědí i nebezpeční zločinci, kteří se k němu snaží dostat za každou cenu jako první. V tomto příběhu se dozvíme ledacos o hrdinném předkovi kapitána Haddocka a dostaneme se na zámek Moulinsart, kde sídlí banda lupičů. Příběh o honbě za pokladem pokračuje ještě v dalším sešitu Poklad Rudého Rackhama.

Tato vydání mají na hřbetu dole malé číslo pořadí v sérii. Oproti 2. vydání je toto vydání v šířce i výšce o cca 2 mm kratší, mimo upravené tiráže je jinak zdá se totožné.

Scénář
Hergé
Art
Hergé
Obálka
Hergé
Lettering
TypoText, s. r. o.
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Petra Jasovská, Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-06282-2 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
240 g
Stran
64
Cena
199 Kč
Originál
Les Aventures de Tintin #11: L'Étoile mystérieuse (Casterman, 2008)
Varianty
Tintinova dobrodružství #11: Tajemství Jednorožce (3. vydání) (2021)
Tintinova dobrodružství #11: Tajemství Jednorožce (dotisk 2. vydání) (2017)
Tintinova dobrodružství #11: Tajemství Jednorožce (2008)
Dobrodružství Tintina #11: Tajemství Jednorožce (1994)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2020 10:42Tintinova dobrodružství #11: Tajemství Jednorožce
    Parádní příběh, skvěle se tu buduje napětí a v podstatě máme krásnou detektivní zápletku. Za mě 5 hvězd. Tintin v nejlepším.
  • jh666
    Tajesmtví Jednorožce patřilo k mým nejoblíbenějším dílům už v seriálu. Komiksová verze je ale možná ještě lepší. Skvěle vyvážené jsou zde napětí a vtip (T-Kadlecové a nepřekonatelná sbírka nadávek kapitána Hadocka). Užil jsem to od začátku do konce. 100 %
  • sedw
    Po minulém díle, který mě na konci trochu zklamal je toto zase naprosto výborný Tintin. Hergé umně spojil více příběhových rovin do jedné a povedlo se mu vyhnout slabším místům. Příběh opět obsahuje spoustu vtipných momentů a celou dobu drží čtenáře v napětí a očekávání, jak se vše vyřeší. Co mi na Tintinovi obecně nesedí je přílišné vysvětlování všeho, co se v příběhu stane, ale je třeba si uvědomit, že příběhy jsou určené pro mladší čtenáře, kteří by se mohli místy ztrácet. Takhle je z toho pohodové čtení pro celou rodinu.
  • Kaluž
    Po letech jsem si připomněl již polozapomenutá dobrodružství s Tintinem. Tři příběhy, kdysi u nás vydané Egmontem, na mě v tehdejší době zapůsobily jako blesk z čistého nebe. Najednou byla čtyřka z Třeskoprsk zastíněna mladým reportérem s legrační ofinou, jeho věrným psím přítelem a věčně nalitým kapitánem. Nynější vzpomínání při obracení stránek bylo velice příjemné a nejspíš dám šanci i dalším, pro mne dosud neznámým, příběhům. Miluji Hergého obrázky, jejich hravost, barevnost. Albatrosí zpracování je na jedničku. A už se nemohu dočkat filmového přepracování od Spielberga a Jacksona, které zanedlouho dorazí do kin!
  • Ruw
    Jako není to špatný... ale nic víc.
  • The Genius
    Klasika, vzpomínky na dětství, výborné nové vydání a skvělý příběh.
  • The Genius
    Skvěle propojené paralelní dějové linie a i když to byla "pouhá příprava" na díl další, přišla mi dokonce lepší než samotné pokračování.
  • FrAnK
    Jo docela pohodovej, akorat mi pride, ze tintin obecne klesa, tak se to snad zvedne..
  • royan
    Klasický Tintin.
  • muflon
    pro mě jednoznačně jedno z nejlepších děl nejen své doby..mistr kresby i vtipu
  • KdG
    Nedávno jsem to četl, a je to klasická detektivka s prvky humoru.
  • Neutrino
    Bohužel jsem nečetl v češtině, takže překlad nemůžu posoudit, ale vím, že je to vynikající Tintinovské album, které se snad ze všech nejvíc podobá napínavé detektivce.
  • DEmnoG
    Tak to jsem cetl kdysi davno v Kvetech, ktery si kupovala matka, souborne vydani jsem si koupil nejak pozdeji a co na to rict, nez proste je to Tintin.
23174