Odvážný reportér Tintin se tentokrát vydává s výzkumnou lodí do Severního ledového oceánu, aby tam hledal zbytky aerolitu, velkého tělesa, které dopadlo na Zemi. Podle výpočtů má totiž kosmické těleso obsahovat zcela nový, unikátní kov.

Tato vydání mají na hřbetu dole malé číslo pořadí v sérii. Oproti 2. vydání je toto vydání v šířce i výšce o cca 2 mm kratší, mimo upravené tiráže je jinak zdá se totožné.

Scénář
Hergé
Art
Hergé
Obálka
Hergé
Lettering
TypoText, s. r. o.
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Petra Jasovská, Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-06281-5 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 290 mm
Tisk
barevný
Váha
240 g
Stran
64
Cena
199 Kč
Originál
Les Aventures de Tintin #10: L'étoile mystérieuse (Casterman, 2008)
Varianty
Tintinova dobrodružství #10: Záhadná hvězda (3. vydání) (2021)
Tintinova dobrodružství #10: Záhadná hvězda (2. vydání) (2017)
Tintinova dobrodružství #10: Záhadná hvězda (2008)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2020 09:20Tintinova dobrodružství #10: Záhadná hvězda
    Poslední dobou mám toto album nejradši. Je jiné, temné a nepodléhá zákonům doby. Prostě parádní thriller až s detektivními prvky, přitom se jedná o dobrodružství pro děti. V době po válce toto lidé potřebovali a Hergé jim naservíroval fakt parádní dobrodružství. Nespěchá se, přiměřeně se vysvětluje, dostatek akce, reálné i nereálné prvky. Za mě paráda. Prostě to šlape.
  • sedw
    Jak mě minulý Tintin bavil, tak tento pro mě byl trochu zklamání. Přesto až do doby, než se Tintin dostal na Aerolit se jednalo o výborný příběh se zajímavou zápletkou a vtipnými hláškami. Ani trochu delší pasáž na lodi mi nevadila. Ale poslední část na aerolitu mě téměř vůbec nebavila, nečekal jsem, co bude dál, nebyl jsem napnutý. Takže závěr se z mého pohledu příliš nevydařil (na druhou stranu však byl originální) a proto snižuji původně zamýšlené hodnocení na 4*. I tak se však jedná o výbornou zábavu.
  • Kaluž
    „Je třeba uspořádat výpravu... Nezbytné finanční prostředky nám určitě dodá Evropský fond vědeckého výzkumu.“ (tak určitě, hned jak fond poskytne pomoc Řecku... záhadná hvězda tam údajně vymazala veškeré bankovní domy)

    Jednoduchá zápletka o dobývání na Zem spadlého úlomku tajemného bolidu není zrovna dvakrát záživná. Byl bych radši, kdyby Hergé námořní pasáž výrazně zkrátil a pobyt na záhadné hvězdě naopak obohatil o více absurdního fantastična. Prim ovšem hraje jemný situační humor, Tintinovým dobrodružstvím vlastní, a samozřejmě znamenitá kresba. Takže „BUM“, za tři.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin21.2.2012 14:16Tintinova dobrodružství #10: Záhadná hvězda
    Díl, který se námětem přibližuje i sci-fi, opět poukazuje na to, jakým je Hergé autorem. Totiž nejen autorem vtipným, plodným, šikovným a s citem pro dobrodružství, ale i autorem s neobyčejným rozhledem. Příběh má svá hluchá místa a potopení ostrova zdá se býti takovou křečovitou snahou nějak zápletku uzavřít, ale celkově jsem se nenudil.

    Celkový dojem: 70%
  • Zaplman
    Nejslabší díl Tintina
  • The Genius
    Po Krabu ze zlatými klepety je tenhle díl trošku horší, ale i tak je to kvalita.
  • muflon
    pro mě jednoznačně jedno z nejlepších děl nejen své doby..mistr kresby i vtipu
  • royan
    Příjemné počtení jako vždy.
16143