Odvážný reportér Tintin tentokrát míří do Jižní Ameriky, aby hledal indiánskou modlu, která byla ukradena z etnografického muzea. Po modle ovšem pátrá i banda zlodějů a ta se snaží za každou cenu Tintina zbavit. Tintin ani zloději však nevědí, že modla skrývá překvapivé tajemství.

Původně vyšlo v roce 1937 černobíle, barevně pak poprvé v roce 1943.
Tato vydání mají na hřbetu dole malé číslo pořadí v sérii. Oproti 2. vydání je toto vydání v šířce i výšce o cca 2 mm kratší, mimo upravené tiráže je jinak zdá se totožné.


Scénář
Hergé
Art
Hergé
Obálka
Hergé
Lettering
TypoText, s. r. o.
Překlad
Kateřina Vinšová
Redakce
Petra Jasovská, Ondřej Müller
Žánry
dobrodružný, humorný
ISBN/ISSN
978-80-00-06277-8 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
220 x 295 mm
Tisk
barevný
Váha
260 g
Stran
64
Cena
199 Kč
Originál
Les Aventures de Tintin #06: L'oreille cassée (Casterman, 2006)
Varianty
Tintinova dobrodružství #06: Ulomené ucho (3. vydání) (2021)
Tintinova dobrodružství #06: Ulomené ucho (dotisk 2. vydání) (2017)
Tintinova dobrodružství #06: Ulomené ucho (2. vydání) (2012)
Tintinova dobrodružství #06: Ulomené ucho (2006)
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš1.1.2020 22:52Tintinova dobrodružství #06: Ulomené ucho
    Tak tohle už je víc ten Tintin, kterého znám a na kterého jsem zvyklý. Už to nemá tolik prostřihů a příběh víceméně drží. Docela jsem si užíval, že vše bylo dílo náhody a Tintin se do toho připletl bez vlastního přičinění. Příběhy bez Haddocka jsou strašně skautské a dosti mi připomínají Rychlé šípy a že na každém konci je někdo přichystaný pomoct, ať jde o policii nebo kohokoliv jiného. Převrat a Alcazar pobavil a docela vkusně nám Hergé představil převrat v banánových republikách. Přesto je konec takový podivný a zkratkovitý a samotná džungle mě moc nebavila, pak najednou střih a jde se zase do akce. Ono je té akce někdy moc. Přesto pořád 4 hvězdy.
  • sedw
    První Tintin, kterého jsem četl a musím říct, že mě bavil. Nebyl jsem sice nějak odvázanej, příběh byl zajímavý, napínavý, ale přecejen jinak, než je člověk zvyklý u novějších věcí. Ještě pár stran před koncem jsem to viděl tak na 3*, ale kupodivu, jakmile jsem komiks dočetl, jsem zjistil, že se těším na další díl a hned se do něj ponořil. Tintin i přes svoji tolikrát vzpomínanou naivitu prostě má své kouzlo a opravdu jsem si ho oblíbil a to přesto (nebo možná právě proto), jak se liší od moderních komiksů.
  • Fry
    Můj první díl Tintina - velice zajímavý příběh
  • doophy
    Příběh je lepší než u minulého dílu, ale stále mě i Tintina chybí nějaký moment překvapení, nebo širší pointa... I když z pohledu doby, kdy vyšel tento díl poprvé to asi byla bomba
  • The Genius
    Kvalitní čtení.
  • muflon
    pro mě jednoznačně jedno z nejlepších děl nejen své doby..mistr kresby i vtipu
  • DEmnoG
    DEmnoG mecenáš30.1.2007 22:08Tintinova dobrodružství #06: Ulomené ucho
    Zacinam Tintina docenovat, u tohle dilu jsem se skvele bavil, nejen humorem a preci jen jednodusim pribehem (tim myslim, ze tohle je klasicka KODka). Ale kdyz vezmu v potaz, ze puvodne vychazel v ltech 1935-1937, tak to je uplne jiny kafe. A moc se mi libilo vykresleni politickych realii v jizni americe.
  • andre
    andre mecenáš15.1.2007 15:16Tintinova dobrodružství #06: Ulomené ucho
    Tintin je klasika, a tak je nutné ho také chápat. Jednou z jeho možných nevýhod je to, že se poměrně často autor vyjadřoval k tématům důležitým v danné době, ale bohužel(?) ne historicky. Tudíž nám některé věci mohou unikat, nebo připadat podivné. Ale pokud se nám podaří správně chápat a vnímat tato témata (i když jsou nám podávána trochu naivním příběhem), budeme skvěle baveni. Tintin je prostě "něco tak trochu jiného".
  • royan
    Jsem rád,že Albatros to nevzdal a snad se vydal postupně vydávat Tintina číslo po číslu ( to,že vynechal č.1 Tintin v zemi Sovětů a č.2 Tintin v Kongu se dá pochopit, i když někdy v budoucnu jako sběratel bych si je taky rád přečetl a vlastnil :-)). Navíc se mi líbí lepší použitý papír a také,že v úvodu nás překladatelka seznámí s obsahem a historií vzniku komiksu. Tak se těším,že Albatros letos neusne na vavřínech a opět pro nás přichystá aspon 2 alba.
  • Neutrino
    Zajímavý námět, dobré prostředí, ale tento díl přeci jen řadím mezi trochu horší.
11244