Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Hitlerova okultní organizace Thule vedená majorem Vernerem se zmocnila Jantarové komnaty, historického artefaktu nevyčíslitelné ceny, jemuž jsou přisuzovány tajemné schopnosti. Pérák má navíc s Vernerem nevyřízené osobní účty – tento zákeřný nacista a manipulátor jej připravil o partnerku i nenarozené dítě. Dokáže touhou po pomstě zaslepený hrdina ještě rozlišit, co je v honbě za zúčtováním ospravedlnitelné?
Pérák se při stíhání Vernera musí dostat přes řadu překážek – třeba přes armádu wehrmachtu slídící v šumavských hvozdech po skrýši partyzánů nebo doktorem Mengele „vyšlechtěného“ slovenského supervojáka Fosforáka. Ve velkolepém finále se pak splétají linky minulosti, přítomnosti i příběhů načatých v předcházejícím grafickém románu Pérák: Oko budoucnosti. Najde Pérák vytoužený klid?

Sebrané a rozšířené vydání seriálu, původně vydávaného v časopise ABC, doplněné o řadu bonusových materiálů.

Scénář
Petr Macek
Art
Petr Kopl
Barvy
Petr Kopl
Obálka
Petr Kopl
Lettering
Petr Kopl
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, historický, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-108-4 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
210 x 280 mm
Tisk
barevný
Váha
643 g
Stran
88
Cena
299 Kč
  • perak
    perak6.6.2022 09:01Pérák: Jantarová komnata
    Líbilo se mi více, než úvodní díl. Neohrožený Pérák má i své stinné stránky, ale to ho právě dělá tím správným českým hrdinou. Je to možná trochu zkratkovité, ale když na tak omezený prostor chcete dostat mimozemšťany, dinosaury, Hitlera s kupou nácků, záporáky jako je Fosforák a Verner, tak to ani jinak nejde. Jediný hendikep jsem měl v neznalosti Dechberoucího zázraku, který se s příběhem Péráka částečně prolíná. Budu muste někdy tento rest dohnat, protože tento způsob českého brakového hrdiny zdá se mi poměrně povedeným.
  • faster86
    faster869.5.2022 08:09Pérák: Jantarová komnata
    hellboy namíchaný s kap.amerikou... rozjede se to asi po 10ti stranach, je to asi po všech stránkach o chlup lepší než první díl, takové dospělejší bych asi řekl (tak jak je zázrak hrdina pro děti tak pérák je hrdina pro lidi kteří byli děti před 10ti rokama)
  • Sagikkun
    Sagikkun6.1.2022 21:47Pérák: Jantarová komnata
    Za mě pecka. Narozdíl od jedničky jsem do tohohle už šel s povědomím o tom, co čekat: velkou akční jízdu lehce ve stylu Indiana Jonese... a to jsem taky dostal. Je to dobrodružství se vším všudy, které je ještě nadupanější než předchůdce, má o třídu lepší kresbu a již klasický scénaristický důvtip, díky kterému to v rámci fiktivního světa všechno hezky zapadá. A vzhledem k formátu, ve kterém komiks původně vycházel, mi ani ta uspěchanost tolik nevadí.
    Dovolím si tak přimhouřit oči a ten plný počet tomu dát. Pérák baví od začátku do konce a rozhodně se k němu ještě někdy vrátím, rozhodně bych uvítal pokračování z další etapy našich dějin.
    (jen teda kluci, nepřehánět s těma vtipama... některý hlášky pobavily, ale všeho moc škodí a utopit souboje v záplavě džouků je opravdu vyčerpávající)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš23.11.2021 07:29Pérák: Jantarová komnata
    „Kolik nácků už jste odkrouhnul?“ – Nepočítám je.“ Rozkošná blázivinka. Koplovu prácu som z minulosti poznal (Ztracený svět), takže som vedel, do čoho idem. A plus mínus presne to som dostal. Dynamická kresba a nepredvídateľný scenár, v ktorom sa mihne aj Tyranosaurus Rex a hoci to môže znieť prekvapivo, napokon patrí k tomu ešte relatívne normálnejšiemu. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-perak-jantarova-komnata-komiks
  • Palebras
    Palebras22.11.2021 12:53Pérák: Jantarová komnata
    Jantarová komnata je o kousek lepší než předchůdce a může za to celková rozmáchlost, kdy kniha obsahuje vše, co si jen srdce lačnící po dobrodružství a zábavě umí představit. Tanky, dinosaury či Mengeleho Fosforáka, ktorý hovorí po slovensky? Nebo je libo parta mimozemšťanů? Tohle a mnoho dalšího tato šílená výprava obsahuje a jedná se o jeden z nejlepších počinů z našich luhů a hájů. Je však škoda, že celá zápletka je sfouknuta poměrně rychle a rozhodně bych ocenil větší rozsah, protože ze začátku budovaná atmosféra by si rozhodně zasloužila více prostoru. Takhle jen čtenář otáčí stránku za stránkou a hltá bláznivou cestu za odplatou hlavního hrdiny, kdy příběh dojde svému naplnění velice brzy, s koncem který sice působí uzavřeně, avšak náznaky pokračování jsou jasně viditelné. Co se kresby týče, zde nemám co bych vytknul. Celkově rozhodně skvělá záležitost, kdy hodnocení lehce sráží mírně uspěchaný závěr, ale i přes svou relativní krátkost jsem se bavil od začátku do konce.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.11.2021 13:48Pérák: Jantarová komnata
    Oko budoucnosti mě překvapivě bavilo, obecně postavu Péráka a tvůrce Kopla mám celkem rád. Navíc je tam Hitler (88 stran je v tomto kontextu vtipných), tak jsem si to přečetl. Kromě příběhu koketujícího s mimozemšťany, který mě příliš nenadchl, mám trochu problém i s hlavní postavou. Aneb Pérák, který odkrágluje spoutané, byť německé, piloty? Jasně, nemá co ztratit, jeho duše je černá a touží jedině po pomstě... ale nějak jsem k němu ztratil veškeré sympatie. Jinými slovy, ač je Pérák (či Zázrak, kterého jsem nečetl) velmi sympatickou snahou o stvoření českého superhrdinského univerza, při vší úctě Pérák není Batman, kterému bych vnitřně rozervaná psychologická dilemata o násilí věřil, stejně tak nejde o Avengers či Ligu spravedlnosti, u kterých by ti šedáci nepůsobili tak trochu směšně jako tady... chápu, že je to místy psané s humorem, ale už mi to tolik nesedlo.

    Celkový dojem: 50%
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš8.11.2021 20:35Pérák: Jantarová komnata
    Tohle mi přišlo hodně zvláštní. Na jednu stranu zajímavý koncept, ale to, o čem to má být, Jantarová komnata, je vlastně místnost na třech stranách. Strašně rychlé a zkratkovité. Prostě je to superhrdinský komiks, na jaký jsme zvyklí. Jsem z tohoto komiksu takový rozpačitý. Něco je dobré, něco nic moc. Tenhle konkrétní díl na mě paradoxně působil po celou dobu čtení, že je to prostředek jednoho velkého příběhu, přitom se to ale tváří, že se jedná o konec. Tak, kdo ví... Dobré motivy a prvky, krásná kresba, ale v rámci plynulosti čtení jsem si to užil méně než předchozí "díl". Zase to bylo příjemně dobrodružné, klišovité, ano, ale aspoň po česku, tak proč ne, dám 4 hvězdy.
  • Good Games
    Good Games mecenáš2.11.2021 21:08Pérák: Jantarová komnata
    Pérák: Jantarová komnata je jeden z najlepších domácich komiksov! Po všetkých stránkach o úroveň lepšie ako prvá kniha a dúfam, že na pokračovanie nebudeme dlho čakať. Je to síce dejovo poriadne prepálené a okrem Hitlera a jeho armády tu nájdete aj mimozemšťanov či dinosaurov, ale je to zároveň aj perfektná zábava. Veľmi dobre som sa bavil a to je pri komikse to hlavné. Plný počet. =►Celá recenzia◄=
71681
Četl/a (51)
123peta, BadBoy, charvos, cyboy, DanQ, Darker, Darth Raelchi, deadpool, DracoAn, faster86, flipflop, foudy, fuerto_gepa, Géba, George Walker Bush, Glumal, gongon44, Good Games, IndyP, Ivan Kucera, Jay-jay, jeanbaklajean, Jestrab2, jh666, komiksák007, Lookass33, mineralk, monte walsh, MP, NecRoman, Onkel 1928, Palebras, paulmuaddib, perak, Plechy, Poseidon1978, robert.hladil, robertsedmik, roswelll, Ruw, Sagikkun, seneke, taidana, trudoš, TZcomics, Ukko, Wasps, Yaromil, Zbysek2410, Zdendy, Zlord_Antijezis
(102)
123peta, 2scha, Alfi, Alfred, Arabam, Azbest, BadBoy, Benji, bidlo10, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, calvin10, charvos, CSE_AC/DC, cyboy, DanQ, Darker, deadpool, deefha, delsemela, DracoAn, Fananek, farnhajt, faster86, fel68, filemon, Filip123, flipflop, Fox01, fuerto_gepa, Géba, gezic, Glumal, gongon44, Greyman, guseppe, Hades, hellblazer, herrman, invape, Jak, James, Jay-jay, jeanbaklajean, Jestrab2, jh666, Karel Sec, komiksák007, kucik, Lijem24, Lojza, Lookass33, Mamut12, markic, Mauglí, mcleek, merhyx, mineralk, Miss Amphipolis , Mitak, moiqpiom, MP, mstefl, NecRoman, Nightmare, OldaB, Onkel 1928, Paja78, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pavel, pechna, Poniczech, Poseidon1978, RicHard. , robert.hladil, robertsedmik, roswelll, Ruw, Sagikkun, seneke, Stara.kryta, suchosch, suricattaontheway, tacmud, taidana, Tommar, TQChose, trudoš, TZcomics, Ukko, vranakx, Wasps, willis, xintax, Yaromil, Zbysek2410, Zdendy, Zlord_Antijezis
Chce (11)
Dezodoo, Fida, Infarkt, japes, Keno, Kryysa1892, maravenger, Maty48, monty.cl, RadimNemec, sleepless
Nabízí (1)
suricattaontheway