Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Kniha příběhů zaznamenaných na putování z Vambeřic do Broumova obsahuje 12 komiksů od současných evropských autorů inspirovaných historií i historkami ze Sudet s předmluvou Ivana Folettiho a deníkem Terezy Horváthové.

Příběhy, které se tu líčí a ještě mnohé jiné, jsme slyšeli od různých vypravěčů: broumovská krajina je mnohovrstevnatá, kříží se v ní a otiskují stopy středověké duchovní krajiny, barokní rekatolizace, dramatické a děsivé 20. století i následky bezzubého kapitalismu 90. let, opuštěnost i přírodní bohatství, německé, české i polské vlivy.

Příběhy
The Ghost and the Butoh Dancer (Lucie Lučanská)
The Tragic Life of Kristina Ringlová (Bim Eriksson)
A Real and Imagined Ecological-Political Disaster (Marco Quadri)
Landscapes and Powerlessness (Elena Pagliani)
Of the Mysterious Meaning of Trampolines in the Landscape, the Devil and Mr. Ulrich (Omar Cheikh)
The War, the Miraculous Ricochet, and the Uprooting (Mia Oberländer)
A Journey and a Pilgrim’s Tales (Barbora Satranská)
Of Disasters Past and Present, Peaceful Forests and Architecture (Leopold Prudhon)
Of the Passing of Time and the Virgin Mary’s Averted Face (Katarzyna Miechowicz)
Beheadings, a White Steed and a Corpse in the Sacristy (Clara Chotil)
Of Ticks and Brothers (Lisa Ottenburgh)
A Search and a Happy Ending (Lode Herregods)

Titul je dostupný pouze v angličtině.

Tato kniha vznikla v rámci česko-francouzsko italského projektu Invisible lines podpořeného Evropskou unií během šestidenního putování po broumovské krajině a šestidenního pobývání v broumovském klášteře.


Scénář
Omar Cheikh, Clara Chotil, Bim Eriksson, Lode Herregods, Lucie Lučanská, Katarzyna Miechowicz, Mia Oberländer, Lisa Ottenburgh, Elena Pagliani, Leopold Prudhon, Marco Quadri, Barbora Satranská
Art
Omar Cheikh, Clara Chotil, Bim Eriksson, Lode Herregods, Lucie Lučanská, Katarzyna Miechowicz, Mia Oberländer, Lisa Ottenburgh, Elena Pagliani, Leopold Prudhon, Marco Quadri, Barbora Satranská
Obálka
Lucie Lučanská
Překlad
Benjamin Lovett
Publicistika
Ivan Foletti, Tereza Horváthová
Redakce
Jan Čumlivski, Juraj Horváth, Tereza Horváthová
Žánry
cestopis, sborník, ze života
ISBN/ISSN
978-80-7515-136-0 (Baobab)
Vazba
lepená v měkkých deskách s přebalem
Formát
148 x 210 mm
Tisk
barevný
Stran
200
Náklad
400ks
Cena
400 Kč
  • baatcha
    baatcha29.12.2022 13:0412 Comic Pilgrims
    Překvapivě dobré! Přistupoval jsem k tomu se skepsí, protože když výtvarníci dělají komiks, mívají často potíže se scénářem a i přes atraktivní výtvarno jim dělá potíže odvyprávět příběh. To ale není případ 12 komiksových poutníků. Každý z příběhů někde začíná, končí a někam směřuje, vyprávění se vrství na sebe a co jeden příběh třeba nedopoví, to vám doplní a vynahradí příběh následující. Najdete tu zpracování místních legend, exkurze do historie i existenciální zamyšlení, tedy vše, co k poutnické cestě patří. Velké překvapení!
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.10.2021 16:2312 Comic Pilgrims
    Tož Broumovsko a Wambierzyce mám více než velmi rád, Wambierzyce byly dokonce mou první zahraniční destinací v životě. Nedávno jsem se tam vrátil během mých neustálých polsko-českých cest znovu. Teď se do tohoto kraje podívalo i pár mladých Evropanů za evropské peníze:)) Téma pouti je také nesporně zajímavé a Folettiho předmluva mě na nějakou nalákala.

    Příběhy zdají se být občas zajímavé, někdy svým obsahem, někdy spíše výtvarnou formou. Ale v hlavě mi zbyde asi jen pár střípků a zajímavostí, stejně jako chuť navštívit Ticháčkovu kapli.

    Celkový dojem: 50%
11