Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Brzy ráno po Halloweenu 1988 odhalí čtyři dvanáctileté dívky při rozvážce novin nejdůležitější příběh všech dob.

Obsahuje sešity série Paper Girls #1-10 (říjen 2015 - říjen 2016)

Scénář
Brian K. Vaughan
Art
Cliff Chiang
Ink
Cliff Chiang
Barvy
Matthew Wilson (Matt)
Obálka
Cliff Chiang, Matthew Wilson (Matt)
Lettering
Andrea Nekvapilová
Překlad
Michael Talián
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
akční, dobrodružný, mytologický
ISBN/ISSN
978-80-7449-954-8 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách (s chlopněmi)
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
724 g
Stran
272
Cena
599 Kč
Originál
Paper Girls #01, Paper Girls #02 (Image Comics, 2016)
  • MEGA
    MEGA27.7.2023 13:51Paper Girls, kniha první
    Sérii hodnotím jako celek. Všechny tři knihy jsou tak nadupané, že se četly jedním dechem. To je taky můj jediný problém. Zvratů a různých kliček v příběhu je tolik, že mi to párkrát přišlo bezúčelně zmatené. Vše to drží pohromadě úžasné postavy, které si nejede neoblíbit. Kresba perfektně vykresluje emoční rozpoložení postav, tak i neuvěřitelné lokace, obludy a vybavení z různých dob. Byla to příjemná jízda natlakovaná nehorázným množstvím nápadů, ke které se budu rád vracet.
  • perak
    perak13.4.2023 22:21Paper Girls, kniha první
    Mám rád Vaughanovy netradiční postavy, zvláštní situace, tajemné tvory. A tady je toho zatím vrchovatě. Zatím příběh dává hodně otazníků ohledně cestování časem a motivací jednotlivých postav (zvláště těch z jiných časových rovin), ale i tak to zatím hodně baví. Hodně zaujaly situace, kdy jedna postava potká sebe samu, jen jinak starou - to byly povedené pasáže. Tak snad to udrží tempo i v dalších dílech.
  • davefa
    davefa7.2.2023 11:25Paper Girls, kniha první
    Cetl jsem v soubornem vydani v originale, tak budu hodnotit jako celek. Urcite se jedna o zajimavy pocin, ktery bavi a nenudi. V podstate jsem byl hodne spokojeny, pribeh odsejpa, napady jsou zajimave a celkem se da i orientovat v case, prestoze skaceme sem a tam :-). Az temer do posledni chvile, me to bavilo. Bohuzel mi ale nesedl uplne zaver. Tri nebo ctyri posledni sesity byly pro me zklamanim. Asi neni jednoduche takovou sagu uspokojive uzavrit, ale ten konec mi prisel nejak uspechanej. Kdyz to trochu prezenu, tak se najednou na par strankach udelala za vsim tlusta cara a byli jsme zpatky na zacatku. Presto ale hodnotim jako celek nadprumerne.
  • SickNail
    SickNail mecenáš30.1.2023 16:08Paper Girls, kniha první
    Pôvodne sa mi do tejto série vôbec nechcelo keďže ma z ukážok kresba vôbec neoslovila. Nakoniec však (našťastie) zvedavosť zvíťazila. Prvá kniha sa naozaj podarila a mňa to hrozne bavilo, dievčatá sú sympatické a príbeh parádny.
  • Denis
    Denis17.12.2022 15:46Paper Girls, kniha první
    Od paper girl som toho veľa nečakal, ale ALE ALE toto bola jazda neskutočne mi to sadlo. Tato séria ma za mňa len plusy. Štyri hlavné postavy skvelo napísane. Mál som pocit že každá vedľajšia postava tam niečo znamená, každý chcel dosiahnuť svoj ciel. Výborne nakreslená, kresba mi úplne sadla. V deji som sa vôbec nestrácal netreba sa toho báť v poslednej knihe je to zložitejšie ale chápem prečo to tak autor spravil chcel podtrhnúť že sa to deje zároveň. Mňa koniec ako dostal. Kto miluje cestovanie časom MUST HAVE. 5/5 (Hodnotím ako celok lebo je to jedna veľká jazda)
  • choze
    choze22.8.2022 11:26Paper Girls, kniha první
    Sympatické Stranger Things like retro dobrodružství, ale s čistě holčičími hrdinkami a místo na horor tlačící na sci-fi, takže se tu cestuje časem a různé další haluze. Fajn postavy, dialogy i kresba, byť žádnou postavu bych neoznačil za výjimečnou a dialogy pravidelně přecházejí do otravných hádek, kterým vévodí otravná Erinina dospělá verze. Taky mě nepotěšilo, že moje nejoblíbenější hrdinka v druhé polovině na dlouho zmizí. Zatímco z první poloviny knihy sálala pohoda i mírné napětí, v druhé polovině mi záhy začalo být dost jedno, co se tam děje, prostě se z toho stal sled ne zas tak prudce zábavných haluzí.
  • honzilee
    honzilee22.12.2021 08:59Paper Girls, kniha první
    Autor komiksu se pravděpodobně inspiroval pejskem a kočičkou, když vařili dort a narval do prvního dílu komiksu Paper Girls všechno, co má rád. Dočkáme se tak cestování v čase, dinosaurů, mutantů, laserových pistolí, vesmírných lodí, klonování a výčet ani zdaleka nekončí. Protože když už si říkáte, že by to mohlo stačit, tak vám třeba naservíruje epický souboj kaiju v podobě obřích želvušek. Pro představu želvuška je normálně velká asi jen půl milimetru a vidět bojovat mezi sebou dvě, které boří baráky a krev z nich stříká kolem sebe, stojí za to. Naštěstí vám ale po takhle upečeném dortu špatně nebude, protože Vaughanovi se podařilo všechny ty zdánlivě nesourodé věci ukočírovat. Ve výsledku tedy nebudete zvracet nad celkovou přeplácaností, ale zhltnete zábavný a napínavý komiks na první dobrou. Více v recenzi na https://nerdopolis.cz/2021/11/25/recenze-paper-girls-1-brian-k-vaughan/
  • Fort
    Fort15.12.2021 18:27Paper Girls, kniha první
    Velké překvapení, čekal jsem vzpomínkový příběh z osmdesátek a ono ne. Jestli váháte, nebojte a běžte do toho, těším se na další díl.
  • Fry
    Fry admin20.11.2021 14:27Paper Girls, kniha první
    Paper Girls I. - Není to ani Y: Poslední z mužů a není to ani Sága. Vaughan přichází s novým konceptem, avšak stále s perfektními dialogy, na kterých je celý příběh postaven. Ze začátku se to tváří jako Stranger Things, pak mi to připomínalo seriál Dark a navíc z pohledu čtenáře v roce '21 to perfektně zabíjí komentář jedné z postav, že po roce '16 čekají svět značné problémy ... Za mě 5*!
  • Norri
    Norri mecenáš17.11.2021 21:02Paper Girls, kniha první
    Tak tohle je řádně vyhrocený mezigenerační spor! Tenhle komiks má všechno. V prvé řadě to jsou skvěle napsané postavy a dialogy. Dále to má fantastický, zajímavý a napínavý příběh, který zůstává záhadný, ale přesto čtenáře svou neustálou záhadností neotráví. A v neposlední řadě to má odkazy na americké popkulturní reálie z osmdesátek, které my jsme poznali až v devadesátkách. Je to docela vtipné, protože v roce 1988, kdy tenhle příběh začíná, mají hlavní hrdinky dvanáct let a já jsem v tom roce měl o rok méně. Cítil jsem, že jsem tak zvláštním pasivním způsobem zatažený do příběhu a hrozně jsem si ho užíval. Tahle kniha má však i jednu silně negativní vlastnost - má konec. Já bych nejraději četl dál. Doufám, že čekání na pokračování nebude příliš dlouhé.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš31.10.2021 12:59Paper Girls, kniha první
    Nemám rád obecně jakékoliv příběhy s cestováním v čase, popř. cokoliv co nějakým způsobem balancuje na měnění reality a časové kontinuity. Přijde mi to neoriginální a dnes už vyčpělé. Suma sumárum, když pominu svůj postoj k této tématice, tak mě komiks docela bavil, příjemně se četl, byl svižný a nenudil. První kniha, asi (snad) ze tří, dobře rozehrává všechny motivy a témata v příběhu a čtenář je tak nedobrovolně nucen prožívat to vše s hlavními hrdinkami. Proč byly vybrány ryze ženské hrdinky nebudu rozepisovat, o tom si můžeme myslet své, ale co obzvlášť oceňuji, že je nikdo nestylizoval do dnešních trendů nebo z nich nedělal de facto chlapy v ženským. Prostě se ony dívky chovají uvěřitelně jako dívky. Upřímně se docela těším na druhou knihu, opravdu to Vaughan zajímavě napsal a pojal, aby si čtenáře udržel, i když je mi to tematicky vzdálenější než jiné typy příběhů.
  • Palebras
    Palebras30.10.2021 23:38Paper Girls, kniha první
    První kniha série Paper Girls je jedním slovem paráda! Zafungovalo naprosto všechno. Zasezení do osmdesátek, jednoznačně skvělá kresba, která mi v počátku připadla lehce kostrbatá a né příliš líbivá, ale velice rychle jsem jí byl pohlcen a to hlavně díky barvám, které se k zasazení nadmíru hodily. Parta čtyř hrdinek, u niž jsem absolutně neměl potřebu řešit, jestli je možné, aby si dvanáctileté buchty nedělaly nic z toho, že jim nad hlavami létají přerostlí pterodaktylové s jezdci v brnění střílející laserovými paprsky, protože tady je ujeté naprosto všechno, ale já si to jednoduše užíval. Čtením se nabalují pořád nové a nové události, během kterých vyvstávají nové a nové otázky a odpovědí se moc nedostává. Normálně tyto zamotané lapálie moc nevyhledávám, ale v tomto případě mě Vaughan naoprosto dostal a jsem opravdu maximálně natěšený na další čtení, protože tohle je parádička.
  • Good Games
    Good Games mecenáš12.10.2021 21:56Paper Girls, kniha první
    Paper Girls 1 nám predstavuje 4 hlavné sympatické hrdinky a úvod má veľmi vydarenú nostalgickú atmosféru. Po nájdení stroja času to začne byť ale riadne bizarná divočina a občas budete neveriacky pozerať a pýtať sa, čo sa vlastne deje? Scenárista Brian K. Vaughan rozhodne dokáže prekvapovať svojimi nápadmi, čo dokázal už aj v sérii Sága a celé to síce nedáva v prvom diely poriadne zmysel, no pútavosť tomu nechýba a aj dialógy sú veľmi dobre napísané. Naozaj je to také dievčenské Stranger Things a ak máte radi sci-fi príbehy a nevadia vám dievčatá v hlavnej úlohe, určite sa budete baviť. =►Celá recenzia◄=
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.10.2021 13:45Paper Girls, kniha první
    "Ultimátní WTF" - Lenny

    Oukééééj... takže tu máme takový fialový vizuál, ve kterém se střetávají přemoudřelé zástupkyně young adult, kterým pomáhají zjizvení adolescenti, s boomerama, co létají na dinosaurech a vypadají jako paladinové. Do toho slátaniny s cestováním čase a pár hlášek o přátelství a dospělosti. Hanussenovy komentáře a hodnocení mám rád, ale tady se asi trochu rozcházíme. Právě ono napětí, že člověk vlastně neví, o co tu jako jde, na mě absolutně nefunguje. Když se něco po deseti sešitech tváří jako ptákovina, asi se nenechám přesvědčit později...

    Celkový dojem: 30%
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš8.10.2021 09:31Paper Girls, kniha první
    Měl jsem jistá očekávání, ale že to bude takováhle jízda, jsem nečekal :D Paper girls začnou jako klasická dospívačka, ale po pár stranách se z nich stane šílená sci-fi plná cestování časem, kde pomalu každá druhá stránka vyvolává další sadu otázek. Doufám, že další díl vyjde co nejdřív.
  • faster86
    faster867.10.2021 08:41Paper Girls, kniha první
    Jsem z toho nějak v rozpacích, takhle... kresba jako prdel na hrnec. Vaughan umí bezvadně vyprávět, což mu tady zachraňuje prdel, protože 12ti leté holky které jsou strašně nebojácné a hurá za dobrodružstvím.... měl sem s tím problém celou první polovinu knihy. Ve druhé půlce už jsem asi byl otupělý a tohle mi přestalo vadit. A jak vám přestane tady to nelogické chování dětí vadit tak si uvědomíte, že je to vlastně příjemná jízda bez zbytečného vysvětlování a zdržování. Celou knihu vás napadá jedna otázka za druhou a odpovědi nikde. Do dvojky rozhodně půjdu, ale zatím mě to na prdel neposadilo, je to takové lepší nesuperhrdinské Runaways s pomrkáváním na Stranger things i když jen jedním okem a ve tmě.
  • karl173
    karl173 mecenáš6.10.2021 17:38Paper Girls, kniha první
    Je to svižné, má to zajímavý děj a napínavé zápletky, a sympatické postavy. Jmenuje se to Paper Girls.
    Tedy alespoň tento první díl na mě zatím tak působí.
    Za mě velmi příjemné čtení, které jak už jsme u Vaughana zvyklí, funguje především na bázi cliffhangerů, což čtenáře automaticky nabádá k dalšímu čtení, a tady to zatím funguje skvěle.
    Snad se pokračování dočkáme co nejdřív. Za mě silné 4*.
  • trudoš
    trudoš editor2.10.2021 19:25Paper Girls, kniha první
    Po zkušenostech se Ságou a Y: Poslední z mužů jsem očekával další nekonečnou sérii a překvapilo mě, že Brian K. Vaughan tentokrát zvolil hodně ostré tempo, nabité jedním šíleným zvratem za druhým. A že se vůbec nedrží zkrátka – zmutovaní teenageři, dinosauři poletující oblohou, cestování časem a despotický hipík dohlížející na spořádanost reality. Tohle všechno je přitom jen střípek nápadů, jimiž Paper Girls hýří, přičemž celek dýchá fantastickou atmosférou končících osmdesátek, kterou Cliff Chiang dokonale vystihl. Ostatně jeho styl kresby dává vyprávění neskutečný švih, především pak díky nevyřčeným emocím, jež dokáže vystihnou několika zdánlivě jednoduchými tahy.
    Jak se však děj řítí ozlomkrk vpřed, s každým dalším sešitem jen stoupá počet otázek, které se šikují ve čtenářově mysli. Což byl v mém případě největší kámen úrazu, tohoto jinak sympaticky střeleného dobrodružství. Chci další díly a chci je pokud možno hned. Každý další den odkladu pouze tlumí mé momentální nadšení pro věc.
  • P.G.
    P.G. mecenáš28.9.2021 16:24Paper Girls, kniha první
    Sakra, to je dobrý! Žádné složité filozofování, žádný uhlazený jazyk, ale hned od prvních stránek parádní akčně-mysteriózní jízda. Holky se s tím, do čeho se dostaly, tedy moc nepářou. Vaughan napsal výborný scénář, kde co není řečeno naplno, vyplyne z kresby, které je příjmeně retro 80ky/90ky. Dokonce si poradil i s oblíbeným paradoxem/problémem cestovatelů v čase a i "deus ex machina" má vlastní dějovou linii (a fakt mě zajímá, co jsou zač a o co jim jde)!
272582
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš14.10.2021 09:07Paper Girls, kniha první
    GWB: Díky za pochvalu ostatních komentářů, ty tvoje jsou taky fajn :D
  • Alfi
    Alfi9.10.2021 08:47Paper Girls, kniha první
    Faster86: Paper girls môžu pomrkávať na Stranger things, ale faktom je, že vyšli skôr
Četl/a (86)
123peta, 2scha, AlmightyMates , BadBoy, Benny, Black Bro, yo, Cabal, calvin10, charvos, Darker, Darth Raelchi, davefa, davidek, Denis, Doppelganger, Draco nobilis, farnhajt, faster86, Final, flipflop, Fort, Fox01, frantisekcap1, Fry, Garp, George Walker Bush, GeorgeeW, Georgíno J., Gmork, Good Games, Hanussen, Hawwwran, honzilee, illy, IndyP, invape, James, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, karl173, Keno, Kerbellos, kinak, kindanerd, Kouzelnik7, kubosos, Lachvos, lantan1, Light, Lijem24, Mariohurbanek, Matthew, MEGA, mineralk, Mitak, Moyek, MP, Mr.Plysh, Mvelou74, Nexis, Noci, Norri, Palebras, pechna, perak, petrSF, rooty, Ruw, Sakyk, Saran, Schirru, SickNail, Sikk, Sir_Pete, Spike, Stara.kryta, SteveCZ, trudoš, Wasseg10, xflori01, Yaromil, Zbysek2410, zgrywus
(119)
2scha, AlmightyMates , BadBoy, beanek, Benny, blackJag, bmc75, burzum, Cabal, calvin10, charvos, cobe, Dali, Darker, davidek, Deckard, deefha, Denis, Dinik, Doppelganger, Draco nobilis, farnhajt, faster86, felis, Filip123, filosh, Final, Fox01, frantisekcap1, Fry, Georgíno J., Hanussen, Hawwwran, hellblazer, herbert, Honzin, hugosnowden, illy, IndyP, invape, Jak, James, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jiskra, John Wick, karl173, KarlosJB, Keno, kinak, kubosos, Lijem24, listr, Lojza, Lord Baltimore, Mamut12, Mariohurbanek, markic, Marvin, Matthew, mcleek, MEGA, Mikei, mineralk, Mitak, Moyek, MP, Mr.Plysh, Nexis, Noci, Norri, o2t2, Olesh, opytz, Paldini, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, perak, Petr, petrSF, PH79, porculan, puolpm, RadimNemec, raimi, regressiv, RicHard. , rooty, Rumburaq, Ruw, Saran, Schirru, SickNail, Sikk, Sir_Pete, Skot, sleepless, Spike, Stara.kryta, SteveCZ, suricattaontheway, syon, tacmud, Tialster, Tomasino79, Tony TwoDee, trudoš, Velkej šéf, vranakx, xflori01, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zdoog, zgrywus
Chce (15)
Abstinent, Berry669, besikv, deadpool, delsemela, Dezodoo, fanae, gumidekmedvidek, Infarkt, maitreja, monty.cl, Nightmare, Raido26, timek, XGMan!ak
Shání (4)
Černá Krysa, D.K.Logic, fanae, Nightmare
Nabízí (2)
frantisekcap1, Light