Desky zadní
Přebal zadní
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Příběh zasazený do světa Černé palice odhaluje odkaz slavného superhrdiny zlaté éry.

Zestárlý bojovník se zločinem zoufale touží obnovit vztah se svým synem, jemuž chtěl jednoho dne předat svou superhrdinskou pláštěnku, ale řízením osudu se jejich vzájemné pouto zpřetrhalo. V průběhu vyprávění odhalíme začátky Doktora Andromedy z časů druhé světové války, zjistíme, jak získal své schopnosti, a staneme se svědky jeho vzrušujících hvězdných dobrodružství, stejně jako prvních krůčků některých z hlavních hrdinů komiksu Černá palice.

To vše a mnohem více v tomto dechberoucím komiksu o vztahu otce a syna.

Obsahuje překreslené sešity série Doctor Star and the Kingdom of Lost Tomorrows #1-4 (únor 2018 - červen 2018)
Přední desky totožné s přebalem.


Scénář
Jeff Lemire
Art
Max Fiumara
Barvy
Dave Stewart
Obálka
Max Fiumara
Lettering
Martin Trojan
Překlad
Alexandra Niklíčková
Redakce
Ondřej Černý, Radek Chaloupka, Barbara Doe (Warneke), Václav Dort, Tomáš Náprstek, Ladislav Niklíček, Martin Trojan, Milena Vojtková
Žánry
drama, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7652-056-1 (Comics Centrum)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
158 x 239 x 16 mm
Tisk
barevný
Váha
464 g
Stran
128
Cena
599 Kč
Originál
Doctor Andromeda and the Kingdom of Lost Tomorrows (Dark Horse Comics, 2021)
  • Kapis
    Další doplnění světa Černé Palice, která mě začíná nezajímat více a více. Ani mě to teda nějak zvlášť nedojalo. Ale třeba vše lépe sedne, když tomu dám šanci celému naráz někdy v budoucnosti, jestli to sakum pikum neprodám.
  • Jonathan Arbuckle
    Smutný monolog stárnoucího hrdiny. Příběh velice rychle utíká a sic to z průběhového hlediska dává smysl, tak možná pár stránek navíc by mu neuškodilo. Kresba skvěle k příběhu ladí, včetně klasického střídání pošmourných barev u Lumirových příběhů. Závěr je dostatečně emotivní a příběh uzavírá, ale stejně mi přijde, jako by tam byla zadní vrátka pro ty mimozemské zelenáče. Celkově je to další výborný příběh ze světa ČP.
  • Norri
    Tak se mu to zase povedlo. Zase mě dohnal k slzám. Černou Palici čtu ve správné čtecím pořadí a Doktor Andromeda, coby čtvrtá kniha, je zatím nejtypičtější lemirovina v této sérii. Tipuji, že v tomto směru už tento díl žádný další nepřekoná. Tento vedlejší příběh superhrdinské série je niterní zpovědí o jedné rodinné tragédii. O muži, jenž pomohl celému vesmíru, ale zapomněl přitom na své nejbližší. Jde v podstatě o velmi komorní příběh na pozadí epických událostí. Velmi se povedla i kresba Maxe Fiumary. Dvoustrana, na které jsou v pozadí technické nákresy, je naprosto famózní. Velkou pochvalu za barvy a stínování si zde zaslouží Dave Stewart.
  • louza
    Tklivý příběh člověka, který si dokázal podmanit vesmír, ale nedokázal udržet pohromadě svojí rodinu. Krásně nakreslená a nádherně napsaná kniha sděluje poselství, že super a hrdinství s sebou nese i stinné stránky života a to nejen u životních trabl specialistů jako je Peter Parker, ale i v případě postav, které dokáží dosáhnout až za horizont lidského vědění. Kniha se dá číst i samostatně mimo universum Černé Palice a skrze svou kvalitu dokazuje, že má tahle platforma smysl i pro čtenáře, co si v základní linii už dávno dali mokrý hadr na hlavu. Drobnou upoutávkou do budoucna je okrajově padnoucí jméno Drtileba, který si vysloužil vlastní spin-off. Úplně jiný než ten Andromedův, ale neméně kvalitní.
  • trudoš
    „Vesmír nebyl stvořen pro slova. Jsme tu jen ty a já. Malý chlapec v náručí svého otce, protože tak to mělo vždycky být.“
    Budu chlap a přiznám, že na konci mi slza ukápla. Může za to fakt, že jsem se velmi snadno ztotožnil s ústřední postavou, ačkoli smutnou pravdou je, že nedisponuji žádnou nadlidskou schopností a kupodivu ani ne abnormální inteligencí. Číst komiksy evidentně k superhrdinství nestačí, ale to vám nikdo neřekne – na to musíte s přibývajícím věkem přijít sami.
    Podobně jako Sherlock Frankenstein je i Doktor Andromeda hluboce lidský příběh, tentokrát o komplikovaném vztahu otce a syna, což je oblíbené téma Jeffa Lemireho. Ovšem namísto složitého filozofování a mlhavých metafor hraje autor pro jednou přímočařejší hru a možná právě kvůli tomu o tolik dojemnější, což ještě podtrhuje excelentní výtvarné zpracování Maxe Fiumara. Po lehkém zklamání z finále Černé palice a následných dvou alb Z temných koutů Spiral City a 1945 je tohle skutečně lahodný dezertík na úplný závěr.
  • MEGA
    Příjemná jednohubka ze světa Černé Palice, která funguje i samostatně. Lemire sice nepřináší bůhvíco nového, ale i tak je příběh čtivý a emocionálně silný. Kresba k tomu perfektně sedne.
  • SickNail
    Prvý komiks pri ktorom mi vypadla slza z oka. Skvelá kresba, výborný príbeh, no žiaľ pomerne krátky.
  • davefa
    Krásný příběh z univerza Černé palice s úžasnou kresbou. Více než o superhrdiny a pláštěnky zde jde o rozervanost hlavního hrdiny, který zjišťuje, o co svým hrdinstvím v životě přišel. Určitě je možné číst i bez znalosti zbývajících knih, ačkoliv pro fanoušky světa ČP je zde pár příjemných drobných odkazů.
  • faster86
    Zatím nejlepší věc ze světa ČP která u nás vyšla (a že jsme si počkali - díky DC).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin7.9.2021 08:40Doktor Andromeda a království ztracených zítřků
    Celkem hezky pojatý příběh, ale ten konec, to je teprve něco, co tomu pro mě dává opravdický a silný emoční náboj.

    Celkový dojem: 70%
  • karl173
    Smutný příběh Doktora Andromedy odvyprávěný klasickým způsobem Jeffa Lemira s překrásnou kresbou Maxe Fiumari podpořenou neméně dobrými barvami o které se postaral zkušený Dave Stewart. Tato jednohubka ze světa Černé palice by ve vašich knihovnách neměla chybět. 4*
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.9.2021 08:29Doktor Andromeda a království ztracených zítřků
    Kniha a pribeh jsou dobre, jen mi to prijde jaksi jako zbytecna kniha / pribeh. Cist to i v dobe nejvetsi palicove euforie, porad ni ta kniha jaksi nezapada a riksm si co mi prinesla a cim mi obohatila svet palice... Kdyby nebyla nic se nedeje, to ze jen neco dokresluje je prijemne, ale dal se nic nerozviji. Kresba je paradni a jen nechapu to prekreslovani. Proc nekdo mus delat nejake ustupky, natoz DC, kteri jedou z kopce. Spis by oni meli delat ustupky funkcnim a nadejnym seriim a byt radi ze je jeste nekdo kupuje natoz cte. Cili celkove to hodnotim kladne, ale je to kniha jaksi bokem.
  • Carnage
    Hodně dobrý, sice se to o svět Black Hammer jen otírá (pár postav se mihne) ale i tak samo o sobě je to dobrý. Příběh a celá zápletka není nic novýho pod sluncem, je to téma který už mnoho z nás vidělo, četlo. Ve výsledku je to příběh o tom jak si hl. hrdina přiznává svoje chyby.
20234
Četl/a (73)
2scha, anka, Artigas, BadBoy, Balů103, Benny, ben_bella, calvin10, Carnage, Const.ex, Darth Raelchi, davefa, Dezodoo, Draco nobilis, Dzoglik, faster86, foudy, Fox01, Géba, George Walker Bush, Georgíno J., Hades, Himlik, hugosnowden, IndyP, Infarkt, invape, James, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Jonathan Arbuckle, Kamoš, Kapis, karl173, Keno, kinak, kindanerd, KOWE, Lachvos, lacoste, Lord Baltimore, malylada, MEGA, Mercurio, MP, Mr.Plysh, namdnas, Norri, oleav, Onkel 1928, petrSF, Poseidon1978, RadimNemec, RaptoR, rooty, RudyRod, SickNail, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, tukak, Ukko, Unerr, vita, Yaromil, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
(135)
2scha, Alfi, anka, Artigas, BadBoy, Balů103, bboorreekk, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, burzum, buscheer, Calvin Klein, calvin10, Carnage, Const.ex, CSE_AC/DC, Dalamar, Dali, Deckard, DEmnoG, Dezodoo, Draco nobilis, Dzoglik, Elnie, faster86, filemon, filosh, Final, Fox01, Géba, Georgíno J., Hades, Hawwwran, herbert, HevyEli, Himlik, hugosnowden, IndyP, Infarkt, invape, Jak, James, jeanbaklajean, jh666, jindroush, jiskra, John Wick, Jonathan Arbuckle, Joshua_T, Kamoš, Kapis, karl173, KarlosJB, kendor007, Keno, kinak, Knuckless, Kouzelnik7, KOWE, kucik, Lachvos, lacoste, Lenny, Light, listr, Lobok257, Lord Baltimore, malylada, Mamut12, markic, Matthew, mcleek, MEGA, Mercurio, merhyx, mirec, Mitak, MP, Mr.Plysh, mstefl, Norri, oleav, Olesh, Onkel 1928, Paldini, paulmuaddib, pavel, pechna, perak, perper, petrSF, PH79, plema, porculan, Poseidon1978, puolpm, raenius, RaptoR, Ricarderon, rooty, Rowan, RudyRod, Rumburaq, Saran, Šedo, SickNail, Skot, SpiderJerusalem, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tialster, Tony TwoDee, trudoš, Ukko, vishnar, vita, vranakx, willis, Wiruss, xintax, Yaromil, yogi, Zajo original, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd, Zlord_Antijezis
Chce (7)
delsemela, gumidekmedvidek, hypermlok, KarlosJB, Maty48, monty.cl, sleepless
Shání (1)
D.K.Logic