Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Netvorů zbývá pomálu a Geralt přemýšlí o novém uplatnění, když vtom obdrží pozvání do městečka Badreine – nezvyklá smečka mlhavců prý ohrožuje děti. Zaklínač práci přijme, avšak vyprávění místních lidí o útocích nedává smysl a znepokojivé vidiny také nezpůsobila tlupa prostých netvorů. Podezřelý je každý, život zdánlivě postrádá smysl, nebezpečí roste – a Geraltovi nezbývá než spolehnout se na vlastní úsudek a necouvnout.

Obsahuje sešity série The Witcher: Fading Memories #1-4 (listopad 2020 - březen 2021)

Scénář
Bartosz Sztybor
Předloha
Andrzej Sapkowski
Art
Abad Mir
Ink
Abad Mir
Barvy
Hamid Sheykh
Obálka
Evan Cagle
Lettering
Josef Ládek
Překlad
Martina Dari Antonínová
Redakce
Filip Gotfrid, Stanislav Komárek
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-7679-028-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách (s chlopněmi)
Formát
167 x 258 x 6 mm
Tisk
barevný
Váha
320 g
Stran
108
Cena
329 Kč
Originál
The Witcher #05: Fading Memories (Dark Horse Comics, 2021)
  • Norri
    Norri mecenáš25.11.2022 23:38Zaklínač #05: Blednoucí vzpomínky
    Přesně takhle! Takhle se to má psát! Hned první sešit mě vystřelil na měsíc a já jsem věděl, že tomu dám maximální hodnocení. Skvělá atmosféra a nápadité vyprávění s nečekaným zvratem na konci. Zvratem, který mě potěšil i rozesmutněl zároveň. Vím, zní to jako nonsens, ale až to přečtěte, tak pochopíte. K tomu úžasně atmosférická kresba, která mě bavila. Po předchozí knize je to hotový zázrak. To všechno už v prvním sešitu.

    Později se kresba zhoršila. Už nebyla tak propracovaná a stala se to hrubší, jednodušší. Ale atmosféra v ní zůstala. A dobrý příběh naštěstí taky. Dobrý, krutý a smutný příběh, který je spíše odkazem Sapkowského knih, než her. Příběh, který se na konci pěkně uzavírá, ale nechává i prostor k úvahám.
  • Gaming Professors
    Gaming Professors14.8.2022 13:47Zaklínač #05: Blednoucí vzpomínky
    Zaklínač: Blednoucí vzpomínky zachycuje pocit boje, napětí a měnícího se světa, kde už některé role postrádají smysl. Autor do zaklínačského světa vnáší něco zcela vlastního a grafici to umí na stránkách výborně zachytit. Příběh je dostatečně zajímavý a akční, abyste byli schopni jej slupnout na jeden zátah. Přece jen, celý komiks má pouhých 108 stran. Důraz je zde kladen na samotného zaklínače, žádné další známé postavy tu nečekejte. Barvy jsou převážně v chladných tónech šedé a modré. Teplé barvy jen občas naruší akční scény a několik klidných okamžiků. Zároveň je tento díl i dobře přístupný čtenářům, kteří jinak o zaklínačském světě neslyšeli.

    Celá recenze: Zaklínač: Blednoucí vzpomínky – recenze

  • Matio
    Není špatný, ale ani ničím výjímečný.
  • Delphín
    ,,Pamatuj, lidé si pravdu znát nepřejí."
    Musím uznat, že velmi milé překvapení. Má to zajímavý nápad a ponurou atmosféru, kterou umocňuje rovněž kvalitní práce s barvami.
    Komiks se s ničím nemaže, po celou dobu tu máme depresivní i brutální scénky ale v ideální míře, z čeho rázem vyplívá kvalitní dílo.
  • honzilee
    "Překvapilo mě, jak moc depresivní příběh si pro nás autor Bartosz Sztybor připravil. Jestliže vám bude začátek připadat dost pochmurný, připravte se, že v průběhu se bude melancholické ladění komiksu stupňovat a hlavně že ani konec nepřinese žádné „a žili šťastně až do smrti“. Spíš „žili šťastně ve lži, než čaroděj umřel“. Přesto nám autor trochu té naděje v poslední bublině dopřeje. Ale je to jen malý paprsek slunce v černých bouřkových mračnech, který moc nezmírní celou tu beznaděj čišící z komiksu. Nepamatuju si, že bych něco tak depresivního četl i v jiných zaklínačských dílech." Více v recenzi na https://nerdopolis.cz/2021/10/19/recenze-zaklinac-blednouci-vzpominky-davka-temnoty-a-deprese/
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin30.9.2021 07:47Zaklínač #05: Blednoucí vzpomínky
    Kresba nic moc, lettering vypravěče strašný. Příběh však disponuje celkem dobrým nápadem.

    Celkový dojem: 60%
  • Good Games
    Good Games mecenáš28.9.2021 21:53Zaklínač #05: Blednoucí vzpomínky
    Najlepší komiks so Zaklínačom, aký zatiaľ vyšiel a to ako scenárom, tak aj kresbou. Temný, drsný, s pútavou zápletkou a poriadne ponurou atmosférou. Podarilo sa to bez známych vedľajších postáv, nenájdete tu Yennefer, Marigolda a vlastne nikoho známeho okrem Geralta a je to takto komorné, osobné a vôbec v príbehu nechýbajú. Akcie je tiež málo, ale keď nejaká je, tak je rýchla, úderná a poriadne krvavá. Som veľký fanúšik kníh, hier a konečne ma potešil aj komiks so Zaklínačom! Veľmi vydarené. =►Celá recenzia◄=
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš12.9.2021 09:58Zaklínač #05: Blednoucí vzpomínky
    Vše je v pořádku, v podstatě se nedá nic vytnkout, akorát délka. Motivy a pohnutky postav, rozvinutí děje, si zaslouží víc prostoru. Tady se s tou látkou dalo opravdu lépe pracovat. Bohužel, ať je to sebelíp napsané, tak to ve finále prošumí a na tak krátkém prostoru to dvě nosné dějové linky neunese, proto jedna bude upozaděna, ale zároveň ta druhá nedostane dostatek prostoru. S těmi Sirénami se dalo více vyhrát a s Woartheem jít zase víc pod povrch. Trochu to rozšiřovat. Je jasné, že tvůrci dostali nějaké zadání a to buď splní nebo ne. Rozhodně to je to lepší ze Zaklínače, ale co mi obecně už začíná vadit, že Geralt vlastně nebojuje s příšerami, ja kse všude ohání tím, že brzo budou vyhynulé, tak je to vlastně nepochopený člověk ze starého světa peroucí se s lidmi a sem tam s nějakým potrhlým mágem a iluzemi. Nicméně tento komiks vnímám jako jakýsi předěl k tomu lepšímu, co má následovat. Už trojkou se něco začalo dít, pokus ve čtverce se moc nepovedl, ale v pětce dobrý. Uvidíme co další komiksy.
  • Daw8ID
    Temný až depresivní přídavek do komiksové zaklínačské rodiny, rozhodně jsem si spravil chuť po nepovedeném kousku z Masa a ohně. Celým příběhem se prolíná jedno velké téma, prosakuje skrze několik postav, se kterými se Geralt potká a díky tomu je tento díl velmi celistvou, ohraničenou kapitolou, která vás dokáže srazit na kolena. Celý tón příběhu podtrhuje velmi vydařený coloring (ač místy maskuje nedokonalou kresbu) a navíc se tvůrcům podařilo přenést správnou atmosféru Zaklínače, kde se Geralt chová tak, jak byste čekali (včetně sarkastických poznámek), příběh má nejen hlavu a patu, ale je skrz na skrz provázaný jednotným tématem a celkově to uzavírá kresba, která sice není perfektní, ale cit pro barvy jí dává nový rozměr a je tak posledním dílem skládačky k jednomu z nejpovedenějších zářezů do série. Rozhodně doporučuji a bez váhání se k Blednoucím vzpomínkám vrátím.
  • Palebras
    Po Zaklínači s podtitulem Z masa a ohně bez debat kvalitativní skok směrem vzhůru. Tam, kde předchozí díl zklamal atmosférou, samotnou zápletkou a nezajímavými postavami, přináší Blednoucí vzpomínky tu pravou vědmáckou atmosféru, která je cítit doslova z každé stránky. Příběhově se sází na komornější notu, ale celé to působí velice dobře a vyprávění dokáže vtáhnout. Jediné co příliš nemusím je povídání vypravěče vsazené do panelů mezi konverzace, které mi vždycky přijdou rušivé a lehce to odvádí pozornost. Kresba měla jisté rezervy a někdy například co se mlhavců týče, působila lehce komicky, ale celkově mi k temné atmosféře seděla a byl jsem s ní spokojen. Blednoucí vzpomínky se mi hodně líbily a jsem opravdu rád, že kvalita šla od posledního dílu nahoru. Příběhově to má všechno co může fanoušek od Geraltova putování očekávat a doufám, že i případné následující výpravy budou minimálně stejně dobré.
  • baatcha
    Wow! Bylo to brutálně dobré a ze mě nejlepší z celé série! Příběh byl chytrý a dotýkal se témat, která asi každý známe... A co se týče výtvarna, návrat Hellboyovského stylu mě velice potřešil, z koloringu (pořád šero, noc, přítmí, ale v úžasných barvách) jsem učurával, a snad bych jen vytknul, že Geralt není většinu času tak krásně stylově geraltovský jako na obálce a připomíná spíš Jana Kanyzu, ale to je fakt jen detail. Tenhle příběh jsem si užil víc než Skleněný dům, který jsem považoval za top z celé série.
  • Dinik
    Tak tohle bylo prekvapive vyborne (po tech predchozich dvou slabych dilech).
  • Mr. Baboon
    Mr. Baboon25.8.2021 22:01Zaklínač #05: Blednoucí vzpomínky
    Po posledním dílu šla kvalita rozhodně zas nahoru. Sice to nemá na Skleněný dům a Liščí děti, ale rozhodně se nejedná o špatný komiks, naopak. Kresba je super, příběh baví a atmoška z toho zase sálá na míle daleko. Tohle se povedlo.
111916
Četl/a (85)
2scha, adevr, akrijus, Alikkk, AlmightyMates , Anton Whatever, Ash Pointak, baatcha, BadBoy, Benny, binnmode, Bronn, calvin10, charvos, Darth Raelchi, Daw8ID, Daxik1988, Delphín, desto, Dinik, DracoAn, Dzoglik, Elizabeth, emma22, Filios dVekerec, Final, foudy, Fox01, frantavasil, frantisekcap1, Gaming Professors, George Walker Bush, Glumal, Good Games, Grrr, Hades, Himlik, honzilee, Honzin, Ianus, invape, James, jh666, Kazumaki, KdG, Kouzelnik7, KOWE, Lachvos, Ladinek82, lantan1, Light, lukedukenuke, Macek78, Madao, Mamut12, Marty_von_Shit, Matio, Matthew, Mercurio, MonsterGyre, Mr. Baboon, Mr.Plysh, NecRoman, Norri, NylKasbri, Osimchin, Ozymandias, Palebras, pavlosson, petad, Plechy, RadimNemec, rooty, RudyRod, S313, Saint of Killers, Snegis, start05, taidana, terrordemon, the.kasztan, Thorug, trudoš, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
(115)
2scha, adevr, akrijus, alchymista5, Alfred, Alikkk, AlmightyMates , Anton Whatever, Ash Pointak, AwatarDK, BadBoy, bboorreekk, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, Bronn, burzum, calvin10, charvos, chcita, Const.ex, Daw8ID, Daxik1988, desto, Dinik, DracoAn, Dzoglik, Erich, farnhajt, Filios dVekerec, Final, Fox01, frantavasil, frantisekcap1, Geralt, Glumal, Grrr, guseppe, Hades, herbert, Himlik, Honzin, hugosnowden, invape, JackOneil, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Karel Sec, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, koudak89, KOWE, Lachvos, Lamahe, libcenko, Lobok257, Lookass33, Macek78, Madao, Mamut12, markic, Marty_von_Shit, Matio, Matthew, Mercurio, merhyx, michaldca, mkolar, MonsterGyre, Mr. Baboon, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, NylKasbri, Olesh, opytz, Osimchin, Paldini, Palebras, pavel, pavouk, pechna, petad, Poseidon1978, R3d, raenius, rooty, RudyRod, S313, Saiffer, Saint of Killers, Skot, sleepless, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, taidana, Tarka Daal, terrordemon, Thorug, trudoš, VanTom, vevera6, vranakx, Wasps, willis, xintax, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
Chce (16)
afri, Azik2586, Badgu.y1902, besikv, CSE_AC/DC, deadpool, delsemela, gumidekmedvidek, jjjirik, kisuke93, Maty48, monty.cl, Mrlah, Nightmare, OldaB, pxashes
Shání (4)
afri, CSE_AC/DC, mineralk, Nightmare
Nabízí (2)
frantisekcap1, Grrr