Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Vojsko Chetitů táhne světem a dobývá jednu zemi za druhou. Aby kočovné kmeny Skýtů přežily, rozhodnou se obnovit staré spojenectví zvané Horda živých a společně se postavit nepříteli. Do sídla spojenců přijíždí vyslankyně Babylónie, aby byla svědkem krvavých magických rituálů, zákulisních bojů o moc, zrad i vražd.

Obsahuje původní dvě alba série Reconquêtes, vydané nakladatelstvím Le Lombard:
Dobyvatelé #01: Horda živých (Reconquêtes #01: La Horde des vivants, 2011)
Dobyvatelé #02: Chetitská past (Reconquêtes #02: Le Piège hittite, 2014)


Scénář
François Miville-Deschênes, Sylvain Runberg
Art
François Miville-Deschênes
Obálka
François Miville-Deschênes
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Patrik Linhart, Petr Stejskal
Žánry
dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7679-031-5 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
190 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
370 g
Stran
120
Cena
249 Kč
Originál
Reconquêtes #01: La Horde des vivants, Reconquêtes #02: Le Piège hittite (Le Lombard, 2011, 2014)
  • J.Connor
    J.Connor mecenáš30.7.2023 16:45Modrá CREW #19 - Dobyvatelé #1, 2
    První dva díly jsou za mě čiré spotřební zboží, byť poměrně kvalitní. Dobře odvedené řemeslo, ale nic navíc. V těch různých postavách a kmenech jsem se celé dva díly ztrácel i kvůli monotónnímu vzhledu mnoha figur. Část panelů mi také přišla podivně statická, obličeje často bez potřebných detailů a mimiky. Tím nechci říci, že by to byl graficky nějaký odpad, to rozhodně nikoliv, ale žádnej John Buscema apod. se rozhodně nekoná, viz zmínka o dobrém řemeslu. Neustálé odhalování prsou spíše otravné a samoúčelné, někdy je méně více. Není nic lepšího do starověké bitvy, než tam jít do půl těla, zvláště pro ženu, že?
  • SickNail
    SickNail mecenáš21.1.2022 08:08Modrá CREW #19 - Dobyvatelé #1, 2
    Čo dodať... François Miville-Deschênes to s kresbou a farbami rozhodne vie, o čom som sa presvedčil už u Zarova. Zaujal ma monotónny coloring pri retrospektíve čo ale môže niekomu vadiť. Príbeh je naozaj peckový. Má to všetko: masívnu márovačku, zjazvených bojovníkov, polonahé a drsné bojovníčky, černokňažníkov, skrotené šelmy, taktiku, a sympatické postavy...
  • Azalin
    Azalin mecenáš18.1.2022 08:29Modrá CREW #19 - Dobyvatelé #1, 2
    Je to jenom o kozách. Naštěstí pokračování je o něco lepší.
  • Norri
    Norri mecenáš12.12.2021 21:53Modrá CREW #19 - Dobyvatelé #1, 2
    Prsa, krev a bojoví sloni. A taky krutost, prsa a čarodějové. Jo a ještě prsa. V Dobyvatelích je toho tolik, o čem by se dalo dlouze mluvit, že nevím u čeho začít. Co třeba u těch již zmíněných prsou. Komiks Dobyvatelé je jich totiž plný. Ženy v komiksu, skytské bojovnice, většinou chodí nahoře bez, či rovnou jen v bederních rouškách. A zajímavé na tom je to, že to nepůsobí vůbec eroticky nebo nějak nepatřičně. Po chvíli si na to zvyknete a přestanete je úplně řešit.

    Co se tomu komiksu nedá upřít jsou emoce. Lépe řečeno široké spektrum emocí. Komiks má úžasnou kresbu a barvy a tak pohled na všechny scenérie, výjevy,lidi a bitvy je úžasný a vyvolává úžas. Kruté scény s násilím na ženách, mučení a obětování, naopak zhnusí. Chování některých hlavních poslav vyvolá opovržení a naštvání. No a bitvy a souboje jsou vzrušující a vtáhnou vás do boje. Sylvain Runberg se navíc ke svým postavám chová velmi macešsky, takže vás čeká také spousta překvapení. Ve výsledku mám ale pocit, že to ve mě nezanechalo hlubší stopu.

    Poslední věc, kterou musím zmínit je zaměření a téma komiksu. Obálka komiksu tvrdí, že spojuje historickou realitu s nadpřirozenem. Realita je ale taková, že se Skytové a Chetité nikdy nemohli střetnou. Přinejlepším pět století je nepřekonatelné jak pro chetitské válečné vozy, tak pro komiksové “skytské” gryfy. Vypůjčení si několika historických jmen do fantasy příběhu bych se neodvažoval nazvat historickou realitou. Bylo by pěkné, kdyby byl komiks doplněný nějakým doslovem, který by tyhle záležitosti uvedl na pravou míru.

    Komentář je společný pro obě knihy.
  • VanTom
    Zvolená perspektiva pozorovatele, v tomto případě půvabné písařky Babylónie, na jednu stranu dovoluje dopodrobna popsat jak postup tažení Hordy živých a křehnoucího spojenectví tří kmenů s neslučitelnými zvyky, tak všemožné válečnické postupy, stroje a (bájná) bojová zvířata, zároveň na stranu druhou zapříčiňuje určitou kronikářskou odtažitost v emocích či vztazích. Komiks se rozhodně skvěle čte a nádherně prohlíží (realistická kresba nemůže nenadchnout), ale ve výsledku tak nějak propluje bez zásadnějšího dopadu.
  • perak
    Po několika slabších kouscích Modré Crwe zase jednou trefa do černého. Tak trochu mi to připomínalo Conana. Samotný příběh možná jednodušší, ale přesto originálně pojatý, plný akce, bojů na život a na smrt, krásných a odhalených žen, zrady. atd. Několik kmenů spojených do jednoho nesourodéh svazku bojuje proti expandujícímu protivníkovi, který je ochoten se spolčit s kýmkoliv, aby dosáhnul svého. Hodně se mi líbilo využití zvířat v příběhu, a to těch, které známe (sloni, divoká prasata, ..), ale i těch dalších (gryfové, ...). A samozřejmě krásná kresba, ta vše podtrhuje a bez ní by určitě kniha nevyzněla tak dobře, jak vyzněla. Doufám, že druhá kniha udrží nastvavenou laťku.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš5.10.2021 07:00Modrá CREW #19 - Dobyvatelé #1, 2
    Krásne nakreslená historická záležitosť s jemnými fantasy prvkami (monštruózne zvery, čarodejníci, veštci, proroctvá), ktorá by si zaslúžila väčší formát, i tak je to ale za 4*. Aj u nás obľúbený belgický scenárista Sylvain Runberg (Orbital, Conan z Cimmerie, Zarov) síce v mojich očiach opäť neprekročil svoj vlastný tieň (jednoduchý príbeh skomplikoval množstvom postáv s miestami nejasnou motiváciou), ale (zase raz) mu kožu zachraňuje výnimočný ilustrátor. Tentokrát je ním François Miville-Deschênes, s ktorým spolupracoval už na Zarovovi. Výtvarná stránka je nádherná, nebudete sa vedieť vynadívať. Realistické postavy, bojové výjavy, zvery, nahé telá. Scenár je na prvé prečítanie náročný na pochopenie; postáv, národov, motivácií a histórie je tam skrátka dosť. Ale to, že je niečo náročné, ešte neznamená, že je to zlé; len si to proste vyžaduje vašu pozornosť. Na prvý raz som bol scenárom rozladený, ale po druhom čítaní už som sa orientoval. Každopádne za najväčší plus scenára považujem jeho chladnokrvnosť – azda sa ani nesnaží, aby sme si k niektorej postave vytvorili bližší vzťah, je to skôr komiksový dokument, ktorý sa nikomu nesnaží lacno nadržiavať. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-dobyvatele-1-2-komiks
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin16.9.2021 23:17Modrá CREW #19 - Dobyvatelé #1, 2
    Oceňuji velmi originální starověký námět, který sahá mimo klasickou římskou, egyptskou či řeckou oblast... v poslední době mám vůbec ve starověkém světě zalíbení a rád se do něj nořím. Jenže tady jsem tak trochu na půdě historické fantasy. A ač je to celkem napínavě vyprávěno a jsou tu věci, které ještě nebyly rozluštěny, jedná se víceméně "jen" o takovou akční válečnou rubačku...

    Celkový dojem: 50%
  • Good Games
    Good Games mecenáš2.9.2021 16:07Modrá CREW #19 - Dobyvatelé #1, 2
    Dobyvatelé 1, 2 sú návratom kvality do edície Modrá Crew. Jednorožec bol príliš veľký guláš a Ekhö 7,8 zasa príliš jednoduchá zábava. Dobyvatelé sú historickým komiksom s prvkami fantasy, v ktorom nájdete veľkolepé bitky, rôzne bojové zvieratá, intrigy a veľa pekných ženských pŕs. Výsadou je pútavý dej, kvalitná kresba a som vážne veľmi zvedavý na ďalší diel. =►Celá recenzia◄=
  • Honzile
    Dobyvatelé obsahují všechno, co člověk potřebuje, aby se královsky bavil a užíval si každou vteřinu s komiksem. Dočkáme se v něm akce, intrik, politických machinací, napětí, násilí, nahoty, fantastických zvířat, skvělého příběhu a také zajímavých postav, u kterých si nebudete jisti, kdo zradí koho a kdo má jaké úmysly. Čtenář se vlastně dočká takové babylonské verze Hry o trůny. Dovedu si představit, že by se úplně stejný příběh mohl klidně odehrávat za mořem od Západozemí v reáliích světa stvořeného G. R. R. Martinem. Mísení historie s fikcí a reality s fantazií vytváří jedinečný svět, ve kterém byste rozhodně žít nechtěli, ale číst o něm je tak fascinující. Více v recenzi na https://nerdopolis.cz/2021/08/26/recenze-modra-crew-19-dobyvatele-1-2/
  • tom173
    Moc pěkná detailní kresba, o té je to především. Příběh je takový nadprůměr a třeba na Millerovo 300 se v rámci žánru historie/fikce moc nechytá. Na postavy se tedy hezky kouká, už mě ale moc nezajímalo co říkají. Pořád ale super komiks, který patří v modré crwi určitě k tomu lepšímu. Zápletka se docela pěkně rozvinula a druhý díl by mohl být ještě zajímavý.
  • P.G.
    P.G. mecenáš9.8.2021 20:05Modrá CREW #19 - Dobyvatelé #1, 2
    Parádně nakreslené! Příběh více fikce než fakta – spíše taková conanovka, kde jde hlavně o akci (a že tady je na co koukat!) a příběh v pozadí je tak trochu z povinnosti. Každopádně, je to (zatím) výborně namíchané - akce (spousta), tajemno (zatím jen trocha), padouši (a padoušky?), výpravné scény jak z prvotřídního velkofilmu (spousta), spoře oděné bojovnice a nejen ty (taky spousta) a především - vynikající detailní kresba s parádními barvami (ten nádech do žlutých/oranžových/hnědých tónů tomu dává historickou atmosféru, jako by to bylo na pergamenu). Říkám si, jak by něco takového asi vypadalo v hodně velkém formátu? No jak asi - ještě famózněji!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.8.2021 09:43Modrá CREW #19 - Dobyvatelé #1, 2
    Mě to bavilo. Nemůžu opravdu nic vytknout. Příjemný mix fikce a faktů, i když těch faktů tam bylo fakt po skrovnu. Mě zkrátka baví, když si někdo hraje s těmi prehistorickými a antickými motivy a dobře to namíchá. Navíc to má patrně jen 4 alba a to mi začíná u takových příběhů vyhovovat. Není to zbytečně účelově dlouhé nebo zase moc krátké, aby se jen něco představilo. Za mě můžu opravdu doporučit takové příjemné dobrodružné pseudohistorické počteníčko.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš30.7.2021 23:46Modrá CREW #19 - Dobyvatelé #1, 2
    Po slabém Jednorožci a nic moc pokračování Ekhö další pořádný kousek z Modré Crwe. Originální příběh zasazený do téměř conanovské pseudohistorie pojednává o bojích skytských kmenů s mocnou chetitskou říší. A vše pozoruje babylonská písařka, která podle popisku na zadní straně zřejmě sehraje ještě nějakou větší roli než pouhé pozorovatelky. Super je i výtvarné zpracování plné bojovníků a válečnic, válečných slonů, medvědů a mytologicko-prehistorických oblud, prostě paráda, vše navíc okořeněno všudypřítomnými odhalenými prsy (tolik jsem jich v neerotickém komiksu snad ještě neviděl :D). Jak píše kolega, za větší formát a lepší edici bych se vůbec nezlobil, tohle dílo si ji určitě zaslouží.
  • louza
    Originální euro příběh vycházející z historických konotací v období úsvitu moderní civilizace, které originálně mixuje s fantasy prvky. Čtenář sleduje politické popředí kmenových rozmíšek očima babylonské písařky. Autor citlivě vyvážil politiku s akcí i s popisností jednotlivých klanů. Ze začátku jsou postavy a klany trochu matoucí, ale po půlce knihy už se čtenář dostane v pohodě do děje. Hlavní devizou je rozhodně nádherná kresba uhranující čistotou a proporční akurátností tak dotaženou a vycízlovanou z maximální elegance až na hranici jednoduchosti, že se těžko hledá vhodné připodobnění. V soudobém komiksu vůbec a troufám si říct, že nad tímhle by zaplesal i Burka. Na své si kromě milovníků lidských postav přijdou i milovníci zvěře, protože o slony, kance, koně, medvědy, býky a kozy tady rozhodně není nouze. Jeden z dalších epesních okamžiků série modré krve. I když tohle mělo mít bez debat pevnou a dvojnásobný formát.
2727151
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš1.8.2021 00:13Modrá CREW #19 - Dobyvatelé #1, 2
    Vypadá to, že takhle je to asi ukončené, aspoň jsem žádnou informaci o pokračování nenašel (4. díl vyšel v roce 2016).
  • Karlito_69
    Karlito_6931.7.2021 12:27Modrá CREW #19 - Dobyvatelé #1, 2
    Koukal jsem, že jsou venku 4 sešity. To vlastně má nakonec vyjít i u nás. Nevíte jestli to tím bylo úplně uzavřeno, nebo zda je to do budouna otevřené?
Četl/a (95)
2Hitman3, 2scha, adevr, Azalin, Balů103, ben_bella, Black Bro, yo, Bronn, Bubákolog, buscheer, Cabal, calvin10, Cemino, charvos, cobe, Const.ex, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Davispear , Dinik, Dzoglik, fifas, Filios dVekerec, Final, flipflop, Fox01, Géba, George Walker Bush, Georgíno J., goldschmidchen, Good Games, Grrr, guseppe, Hanussen, Honzile, house192, hypermlok, IndyP, invape, Ivan Kucera, J.Connor, Jabba, Jahunda, James, Jay-jay, jh666, jiskra, Joshua_T, Kamoš, KdG, kinak, Kouzelnik7, lacoste, lantan1, Librarian, Light, Lord Baltimore, lukascus, Mariohurbanek, Martinb, Marty_von_Shit, Matio, Mercurio, mineralk, monte walsh, MP, namdnas, NecRoman, Noci, Norri, Paja78, Paldini, paulmuaddib, perak, radimisko, RadimNemec, robur31, rooty, SickNail, start05, tacmud, terrordemon, tom173, trudoš, Valdaufinka, VanTom, vranakx, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zipiik, zlejzmrd
(170)
2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, Azbest, BadBoy, Balů103, beanek, Beng.D, Benji, ben_bella, Berry669, Black Bro, yo, blackJag, Blacklarch, bmc75, Bob, bobo666_2005, Bronn, Bubákolog, burzum, buscheer, Cabal, calvin10, Caylen-Tor, Cemino, charvos, cobe, Const.ex, Corteg, CSE_AC/DC, cyboy, Darker, davidek, Davispear , Deckard, delsemela, desto, Dinik, disclose, Dzoglik, fel68, fifas, filemon, Filios dVekerec, Filip123, filosh, Final, flipflop, Fox01, Garp, Géba, Georgíno J., gezic, goldschmidchen, Greyman, Grrr, guseppe, hahahoho, Hanussen, house192, hugosnowden, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, J.Connor, Jabba, JackOneil, Jahunda, Jak, jakub186, James, james dixon, jankie, Jay-jay, jh666, jiskra, Joshua_T, Kamoš, kapicka, Kapis, Karel Sec, Kazumaki, KdG, kubosos, kucik, lacoste, Lamahe, Lenny, Librarian, lifi, listr, Lobok257, Lojza, Lord Baltimore, lukascus, maco, Mamut12, Mariohurbanek, markic, Martinb, Marty_von_Shit, Marvin, Matio, mcleek, Mercurio, merhyx, mgeralt, MIKER65, mineralk, mirec, Mitak, moiqpiom, MP, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Noci, Norri, o2t2, OldaB, Olesh, Paja78, Paldini, paulmuaddib, pavel, pavouk, pearlxjam, pechna, perak, Philologus, Poseidon1978, radimisko, RadimNemec, raimi, Ricarderon, rooty, Saran, seezeethree, SickNail, Sir_Pete, Skot, sleepless, Stara.kryta, start05, syon, t0mas, tacmud, Tarka Daal, Tialster, timek, tom173, trudoš, Valdaufinka, valon, VanTom, vishnar, vranakx, Vrenn, willis, worf, xflori01, xintax, Yefery, yogi, Zbysek2410, Zdendy, zgrywus, zlejzmrd
Chce (13)
Askalon, Blair, deefha, Devilek, Dezodoo, Draco nobilis, Goldfinch, JaggedSK, Keenkeen, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, S313
Shání (5)
deefha, GeorgeeW, Nightmare, suricattaontheway, Tomate
Nabízí (1)
flipflop