Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
V Goldy Pond se schyluje k poslednímu střetnutí, jež rozhodne o osudu všech tamějších dětí, včetně Emmy, která je odhodlaná všechny zachránit. Jenže démon Leuvis je mocný nepřítel a v boji s ním bude zapotřebí víc než štěstí, které navíc pomalu dochází. A komu by se chtělo platit životem, když je svoboda tak blízko...?

Série je známá především pod názvem The Promised Neverland (anglický název), než pod originálním názvem Yakusoku no Neverland.

Scénář
Kaiu Širai
Art
Posuka Demizu
Obálka
Posuka Demizu
Lettering
Jakub D. Kočí, Violet Kočí (Lelita, Lelita Kočí, Violet)
Překlad
Anna Křivánková (hotate)
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
fantasy, horor
ISBN/ISSN
978-80-7679-029-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
250 g
Stran
200
Cena
199 Kč
Originál
Yakusoku no Neverland #11 (Shueisha Inc., 2018)
  • VanTom
    VanTom1.11.2023 14:53Zaslíbená Země Nezemě #11
    Finální souboj v Goldy Pond má grády a arcivévoda Leuvis se ukazuje jako úctyhodný protivník/boss, akorát se mi občas úplně nepozdávala kontinuita (Emma má najednou v ruce druhou zbraň; jak se jí tak vmžiku dostal za záda?). Akce jinak OK, naopak dialogy hrozné, dokolečka točící plytké (sebe)povzbuzující plky o záchraně, svobodě, obětování, přátelství.
  • Fort
    Tak tenhle svazek je samý motivačních hesel. Polovinu probojují a druhou si lížou rány, nakonec se dozvíme co nás čeká v příštích 9 dílech, klidně to mohli dát do předešlého svazku a ušetřit papír.
  • Sagikkun
    Sagikkun30.12.2021 14:42Zaslíbená Země Nezemě #11
    Já tu sérii chci mít rád, vážně. Ale prostě mi to nedá...
    Vždy to už už vypadá, že se (jako v tomto díle) schyluje k lepšímu, že to už konečně nabere pořádné obrátky, ale pak to zas a opět spadne k té naprosté průměrnosti, na které mi od 6.dílu nehorázně vadí jedna věc:
    je to šíleně utahané (i na poměry mangy) a ve finále se tam nic moc neděje.

    V praxi to pak vypadá následovně:
    Máme zde velmi zajímavého záporáka, a samotná situace je taky dobře vyeskalovaná. Akce dobře odsýpá a je to napínavé, jenže stránky ubíhají... a ubíhají... a najednou je polovina knihy pryč a vy si uvědomíte, že jste pročetli asi 100 stran jedné a té samé monotónní akce (v tomto svazku bezduché vystřílení všech nábojů do výše zmíněného zajímavého záporáka).
    A v tomto duchu jede tahle série furt, v menších či větších měřítkách.
    Proč, proboha, je zapotřebí skoro 10 stran na dětinské přemlouvání, kdo s kým půjde z bodu A do bodu B? A ano, opět, tohle je prostě roztahané i na poměry mangy.
    V neposlední řadě je tu pak tuna vedlejších postav, ke kterým mám nulový vztah a jsou to prostě charaktery na výplň.

    Tak proč tři hvězdy? Protože se tomu nedá upřít dobře postavený svět se zajímavou mytologií a zápletkou, která to celé žene dopředu a byť pomalu, tak se to skutečně posouvá k cíli, na který jsem zvědavý. A mezi tou tunou výplňkových postav jsou i postavy takové, které mě stále baví, a to jak z řad dobráků tak i záporáků.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.8.2021 09:41Zaslíbená Země Nezemě #11
    Strašlivě patetické a nechutně polopatistické, leč stále s určitou dávkou napětí.

    Celkový dojem: 50%
2981