Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Koupit
Hluboko pod zemí spí obři. Kdysi běhali po světě s dinosaury, přesouvali celé hory nebo udupávali údolí. Jenže pak přišla doba ledová a obrům najednou naše země nestačila. Všechno už znali, a tak začali s lenošením. Když se o tomhle pří běhu dozví Smrkovec, rozhodne se, že bájnou obří říši najde a zachrání budoucnost svého lidu. Je to sice velmi malý obr, který je velký jako smrková šiška, ale naštěstí na povrchu narazí na upovídaného mravence Miloše, přátelského krtka nebo na paní Orlovou, která za sebou má nejedno dobrodružství. Překonají společně všemožné nástrahy a opravdu najdou bájnou zem?

Scénář
Klára Břicháčková
Art
Klára Břicháčková
Obálka
Klára Břicháčková
Lettering
Eva Nečasová, Radek Typovský
Redakce
Barbora Klimtová, Lukáš Růžička, Vojta Sedláček, Kristýna Šlajchrtová
Žánry
dětský, dobrodružný, fantasy, humorný
ISBN/ISSN
978-80-7637-157-6 (Paseka)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
240 x 200 mm
Tisk
barevný
Váha
440 g
Stran
80
Cena
299 Kč
  • Zack
    Zack admin8.8.2021 20:51Smrkovec
    Mě úplně zabíjeli ty banální dialogy. Jsou svým způsobem roztomilý a chápu, že nejsem cílovka, ale mně prostě vadilo, že postavy pořád něco plácaj, jen aby něco plácali. Bral bych verzi bez textu úplně. Taky je hodně vidět, že autorka comics moc nejede, takže je to spíš story board (k tomu ještě má potřebu vysvětlovat věci, které stačilo ukázat nebo hůř, které v tom samém panelu ukazuje).
    Na druhou stranu, hodně jsem si užil výtvarnou stránku, měl jsem docela chuť tu knížku rozstříhat (a to je to knížka fakt hezká) a třeba racci jsou vyloženě materiál na stěnu. Nejlepší jsou barvy, po strašně dlouhý době vodovky, které mi jsou příjemné.
  • xbarborax
    xbarborax15.7.2021 12:11Smrkovec
    Krásný a zábavný autorský komiks, který pobaví i dospěláky - mě tedy pobavil velmi. :-) Skvěle zvládnutý scénář a práce s akcí a rozložením panelů, příjemně se čte, obří mytologie a dobrodružný příběh fungují a klobouk dolů před tím, že jde převážně o akvarely. Hrdina Smrkovec se díky technice tak trochu proměňuje a nevypadá napříč příběhem úplně identicky, ale to je v rámci žánru příběhů o obrech vlastně taková meta záležitost, že se neustále mění. Už ten vtip, že se vylíhne v outfitu středoškolského učitele matematiky, mě dostal, a humor spojený s povahami a hláškami dalších hrdinů a hrdinek myslím vážně nadchne všechny generace. Je to trochu eko, obsahuje to nečekané silné ženské hrdinky a netradiční zvířátka, zkrátka je to boží.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin12.7.2021 16:56Smrkovec
    Amanitu mi to tedy moc nepřipomínalo, Kukyho velmi vzdáleně, snad jen trochu poetiku toho Františka Skály... vcelku roztomilé, nápad s obry dobrý, ale i když se na to neumím koukat dětskýma očima, čekal jsem od příběhu trochu víc.

    Celkový dojem: 50%
113