Koupit
Carnage, Venomův psychotický „syn" se vrátil - a přivedl si s sebou několik stejně šílených přátel! Tahle banda podobně zvrhlých monster si dala za cíl způsobit maximální chaos a destrukci a jenom Spider-Man může jejich řádění zastavit. I náš pavoučí hrdina má několik spojenců, mezi něž patří Cloak a Dagger, Firestar, Black Cat, Deathlok a dokonce i jeho úhlavní nepřítel Venom! Jde přinejlepším o křehkou aliancí, ale zároveň o největší naději pro sužovaný New York, který doufá, že vražedné šílenství psychicky nemocného symbionta skončí! Hodně štěstí, Spidey — budeš ho potřebovat!

Obsahuje příběh:
Masakr

Hřbety jednotlivých svazků postupně tvoří ucelený obraz od Marko Djurdeviče.

Obsahuje sešity sérií Spider-Man Unlimited (Vol. 1) #1, Web of Spider-Man (Vol. 1) #101-102, Amazing Spider-Man (Vol. 1) #378-379, Spider-Man (Vol. 1) #35 a Spectacular Spider-Man (Vol. 1) #201


Scénář
Tom DeFalco, J.M. DeMatteis (Michael Ellis, Wally Lombego), Terrence Kavanagh (Terry), David Michelinie
Art
Mark Bagley, Sal Buscema, Ron Lim, Tom Lyle, Alex Saviuk
Ink
Sal Buscema, Randy Emberlin, Scott Hanna, Don Hudson, Jim Sanders III
Barvy
James Heston, Kamil Macejko (gabinet.co.uk), Ericka Moranová, Bob Sharen, Kevin Tinsley (Stickman), Nelson Yomtov (Nel)
Lettering
Rui Alves, Petr Schwarz
Překlad
Petr Novotný, Martina Zvolská
Redakce
Petr Novotný, Martina Zvolská
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
ISSN 2612-3169 (Hachette Fascicoli)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
175 x 265 mm
Tisk
barevný
Váha
650 g
Stran
176
Cena
249 Kč
Originál
Spider-Man: Maximum Carnage Part 1 (Marvel Comics, 1993)
  • martin28
    Konečně mám za sebou první část předlohy pro hru Maximum Carnage, kterou jsem v mládí pařil na konzoli Sega Megadrive, dokud mi puchýře na prstech nedovolily v hraní dále pokračovat. Proto oceňuji, že tahle věc u nás vyšla. Většinou mám problém s týmovou presdržkovou, zde je to ale jiné. Oceňuji nevšední výběr postav v obou teamech, i když idylka a harmonie nepanuje ani v jednom z nich. Příběh není zrovna od Shakespeara, ale kdo sakra potřebuje příběh, když je tu Carnage? Nad městem se vznáší odér temnoty, lidé jsou masakrováni na ulici, vražděni jen tak pro radost - ano, Carnage uprchl z Ravencroftu a šíří svou mantru "Anarchie a total chaosu", že by to nerozdejchali ani Visáči. Mrtvoly se kupí, jak Dežovy neplacené aloše a otázkou zůstává, jestli tohle někdo dokáže zastavit...
    Téměř perfektní akční jízda plná bezbřehého násilí, kde Carnage je ultrasaďour, ostatně jako vždy. Díky bohu. 85%
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš2.8.2022 07:34Komiksový výběr Spider-Man #046: Masakr, díl 1.
    Konečne sa k nám dostal legendárny 14-dielny run Maximum Carnage. Žiaľ, za mňa deväťdesiatkový priemer. Ak sa vám však sníva o tom, že ste Venom a na tapete monitora máte umiestneného Carnagea, je pre vás komiks absolútnou povinnosťou. Príbeh je síce zlepencom piatich (!) spider-manovských sérií, ale napriek prítomnosti štyroch (!) scenáristov nepôsobí nekonzistentne. Čo neznamená, že je to geniálna práca. Slovo príbeh je totiž asi prehnané. Samozrejme, že to MALO scenár. O tom nikto (?) nepochybuje. Ale je to len akčná tuctovka, kde sa každý bije s každým a následne spolupracuje proti novému nepriateľovi a okamžite od toho upúšťa a opäť sa bijú medzi sebou. A uprostred toho tony dialógov, čo je síce pekné, lenže o čom sa budete baviť uprostred akčnej scény? Presne tak. O ničom. To všetko uprostred New Yorku. Takže autá lietajú vzduchom, ľudia húfne padajú k zemi po desiatkach a budovy vybuchujú, ale je to samozrejme Marvel, takže tak nejak stále máte pocit, že sa budovy do konca týždňa zrekonštruujú, plechy áut sa vyklepú, „mŕtvi“ obyvatelia Veľkého jablka vstanú a zajtra ráno vyrazia do roboty (viacero nevinných civilov bolo dokázateľne zabitých dosť brutálne, len proste mimo záber). Niekoho akiste zaujme práve to, že sa neustále čosi deje. Ale mňa z toho už po chvíli bolela hlava a zhrozil som sa pri zistení, že ma čaká dokončenie v druhej knihe, ktorá sa bude odvíjať v podobnom duchu. Ako niekoho, kto vyrastal na americkom komikse 80. a 90. rokov, ma nadchla deväťdesiatková kresba, pre ktorú mám nostalgickú slabosť. Skritizoval by som na nej azda len to, že Peter vyzerá ako kulturista a MJ ako radikálna prefajčená fúria, ktorá pri prvej príležitosti hystericky hádže o steny šálky a to bohužiaľ aj tie vzácne (a drahé) od babičky. Komiksu ubližuje šokujúci moment SPOILERY DO KONCA KOMENTU keď sa na scéne zjavia živí Petrovi rodičia. To je niečo, na čo nie sme zvyknutí, nemá to u nás žiadnu tradíciu a vyložene to popiera postavu Petra Parkera ako takú. Trúfam si tvrdiť, že väčšina tuzemských čitateľov nebude tušiť, odkiaľ fúka vietor (v rámci vysvetlenia si budú musieť vystačiť s úvodným „Dosud se stalo“, kde zaznie, že boli dve desaťročia väznení, teraz sa vrátili k Petrovi, ten sa správa akoby sa nič mimoriadne nestalo a všetci sú strašne v pohode).
  • Delphín
    Docela zajímavý retro. Carnage se vrací a skládá tým, s nímž masakruje celý New York. Proti němu stojí Spidey se svým týmem. A to je vlastně celé, co se zde děje. Složení obou týmů je zvláštní a moc mi nesedí. Má to slušné části ale i totální okecávanou nudu.
    Ideální komiks na tříhvězdičkové ohodnocení
  • hroubek
    Neurazilo mě to, ale popravdě jsem čekal zábavnější a hlavně zajímavější příběh. Tohle je o tom, jak si dvě party dávají do huby po celém New Yorku. Neříkám, že to místy není fakt dost dobré, ale pak jsou zde momenty, kdy jsem jenom kroutil očima a nechápal jsem. Podle mně je to zbytečně dlouhé a ukecané. Nefunguje výběr záporáků a ani jejich motivace (zde jsou prostě jen figurky na hracím poli). Akce je, sešit od sešitu jiná. Někdy je krásně přehledná a někdy vůbec netuším, co se děje. Totéž platí i o kresbě. Samotný komiks ve výsledku není špatný, ale o žádný klenot bohužel, taky nejde.
  • louza
    Pro někoho příjemné retro, pro mě stále ozvěny smutné reality devadesátkového temna v Marvelu a superhrdinském žánru obecně. Tvrzení, že "příběh" je jednoduchý je v tomto případě zavádějící, protože to implikuje teoretickou možnost, že v komiksu nějaký příběh je. Jde o to, že Carnage, který měl být už dávno poražený se opět spojí se svým kostýmem (nikdo neví jak se mu to povedlo), nabalí na sebe několik dobových anti spider psychoušů a vyorává New Yorkem krvavou brázdu. Spidey se spojí s Black Cat, Cloakem a Venomem a dalšími podivnými individui, aby ho zastavili. Autoři zvolili fakt divně cečkovou, i když tehdy moderní, partu záporáků v níž je třeba zmutovaný spider klon, nebo n-tá gobliní variace Demon goblin. Vztahy v jednotlivých grupách nejsou ideální, takže se střídají bitky obou okostýmovaných gangů s bitkami uvnitř part provázené patetickým Parkerovým vzdycháním, že tak to není správné a on to takhle nechtěl. Vrcholem debility je napadení diskotéky, kde zrovna jak na potvoru tančí MJ. A třešničkou poslední sešit s příhodem Deathloka, který je loženou cyboyovskou noční můrou.

    Nechci rozhodně kolegovi Carnageovi brát jeho hodnocení, pro fanoušky postavy to může být asi v pohodě fackovačka. Konec konců, některé sešity jsou opravdu kvalitně nakreslené. Ale pro mě je právě tenhle typ komiksu symbolem úpadku superhrdinů a etalon toho co mě od nich ve své době spolehlivě odehnalo k Sin City a celé produkuci Vertiga. Když jsem tyhle sešity se zpožděním pár let koncem devadesátek četl, nemohl jsem uvěřit, jaký blábol byl Marvel ve třiadevadesátém, když jsem ještě v blažené nevědomosti hltal tehdy dekádu starou produkci semicu, schopný vytvořit. Už jen fakt, že je "příběh" rozprostřený mezi 5 slovy PÉT spidermanových řad dává tušit jak cynická brutální ždímačka na peníze to tehdy byla. Naivně jsem myslel, že když jde o Carnage, začne komplet s jeho vznikem tak jak ho známe ze sešitovek Crwe. Bohužel vydali tenhle event a pro jistotu komplet. Hnus velebnosti.
  • Carnage
    Akční nálož od začátku do konce, konečně jsem měl možnost si přečíst Maximum Carnage. Líbí se mi že i když bez krve, Carnage na to fakt nejde zlehka a autoři se nebáli ukázat civilní ztráty, kresba Marka Bagleyho v některých sešitech je prostě skvělá a hned tam vidím pozdějšího Ultimate Spideyho a Venoma. Jediný problém mam s některýma postavama a tím že autoři je nám čtenářům dostatečně nepředstaví, chápu že je to asi tím že by měl mít člověk načteno ale taková Shriek tam má docela velkou backstory kdo je a kdo byla předtím a ostatní téměř nic.
  • Sagikkun
    Velice... zajímavý počin.
    A chvilku mi dalo zabrat se rozhodnout, jestli jsem z toho vlastně nadšený, nebo zklamaný.

    Hned na začátku jsem si musel zvyknout na dvě věci:
    1) tohle není ani tak chyba samotného eventu, ale od poslední navazující knihy v kompletu (KVS 40, Venomova pomsta) se událo DOST zásadních věcí, na které jsem si chvilku zvykal nebo je rovnou musel googlit (jako třeba kdo je sakra Doppelganger?! Na to, jak se v každém čísle pomalu vysvětluje i origin tety May, tak Doppelganger byl zmíněný dost ledabyle)
    2) Carnage (i jeho parťačka) aka neskutečný edgelord. Za to neustálé mluvení o zabíjení mi bylo docela trapně, chvilku jsem si říkal, zda-li se scénáře nezhostila nějaká třináctiletá emařka... ale dá se na to zvyknout a ve finále jsem byl s charakterem šíleného vraždícího symbionta docela spokojený.

    Jinak se jedná o jednu velkou akční jízdu. A tady přichází mé rozporuplné pocity. Akce je tu více než dost (místy chaotická, jinak skvělý adrenalinový run), dynamika obou týmů funguje a kresba si udržuje kvality napříč všemi sériemi... avšak... v knize se dá najít nemalé množství chyb (klasicky) a po chvilce mi to začalo připadat poněkud stereotypní:
    SPOILER
    "Hrdinové" hledají tým řádícího Carnage, přičemž ho za žádnou cenu nemohou najít (to aby měl dostatek času vyzabíjet půlku města). Nabere se nový člen, ať do týmu hrdinů či záporáků. Týmy se střetnou, dají si po hubě a zmizí. A vše znovu. Toť šablona celé knihy.
    KONEC SPOILERU
    Abych byl ale fér, tak se tu i přes určitou šablonovitost v pozadí rýsuje myšlenka, která má pravděpodobně celý tenhle event hnát, z náznaků se mi i líbí, a čekám, co se z toho vyklube v druhé polovině.

    Mám tu výhrady a není jich pár. Naštěstí je dokáží vykompenzovat pozitiva a čtení jsem si z převážné většiny užil.
    První části tohoto velkého eventu se tak daří to o chlup vytáhnout na 4*.
19722
Četl/a (31)
2scha, Azik2586, calvin10, Carnage, Cemino, chuckboris, dajik, Deckard, Delphín, Dinik, Doppelganger, GavlaDan, Honzin, hroubek, Ivan Kucera, Jay-jay, jh666, listr, LookAss, martin28, Mercurio, mineralk, MonsterGyre, Procky, Sagikkun, Spike, trudoš, vita, Zdendy, zdennanek, zlejzmrd
(113)
2scha, adam.ra, Al0f0k, Alfi, Alfray, Alfred, Azik2586, BadBoy, Badgu.y1902, Benji, blackJag, bmc75, bobo666_2005, calvin10, Cemino, chuckboris, CSE_AC/DC, dajik, Dali, Deckard, deefha, Delphín, Denis1996, Dinik, disclose, DKoscik, Doppelganger, DracoAn, Dzoglik, Ejdý, Ejdý1, fifas, filemon, Filip123, Fox01, GavlaDan, Glumal, Hlousks, Honzin, hroubek, hugosnowden, Idy, invape, James, Jay-jay, jh666, Jimbeam90, Joker189, Kareru, kendor007, Keno, Krvavý Patejl, Lijem24, listr, LookAss, Lookass33, Madao, mAGiic, Mariomichal, martin28, Marvin, me, meffis, Mercurio, merhyx, Mikei, mineralk, misa, miuanek, MonsterGyre, monty.cl, Moon, MP, Nevimtrebastofi, Nightmare, nx, Olesh, Paldini, pearlxjam, pechna, perper, Procky, psramek, PumpingArrow, raimi, Ricarderon, RicHard. , royan, Rumburaq, Sagikkun, Sajmon, Saran, Skot, sleepless, Spike, StressCZ, tacmud, Tomasino79, tomntp, trudoš, tulipstros, Tyfus, VanTom, vita, xintax, yogi, yojimbo, Zajo original, Zbysek2410, Zdendy, zdennanek, zdoog, zlejzmrd
Chce (11)
10milda, Abe, Blackthunder, Comicsmaniaczone, Copak(:-chceš, deadpool, delsemela, Erich, Maty48, Radkos, smazenapikantniskeble
Shání (4)
JaroKakashi, JORDY, smazenapikantniskeble, soulbringer