Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Série scenáristy Alejandra Jodorowského a kreslíře Jérémyho dospěla do své druhé poloviny a k závěru. Od dob francouzské revoluce a napoleonských válek se přesouváme blíž k naší současnosti – a zápas tajné alchymické sekty o lepší a lidštější svět rozhodně nekončí ani neslábne. Čeká nás nejedno překvapující odhalení o postavách, které známe z prvního svazku, jejich minulosti a pohnutkách – a k tomu ještě překvapivější setkání s novými hrdiny!

Obsahuje dva díly ze série Rytíři z Heliopole:
III - Rubedo, dílo v červené (III - Rubedo, l'œuvre au rouge)
IV - Citrinitas, dílo ve žluté (IV - Citrinitas, l'œuvre au jaune)


Scénář
Alejandro Jodorowsky
Art
Petiqueux Jérémy (Jérémy)
Barvy
Bubastis Felideus (Felideus)
Obálka
Bubastis Felideus (Felideus), Petiqueux Jérémy (Jérémy)
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Richard Podaný
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
dobrodružný, fantasy, historický
ISBN/ISSN
978-80-7679-017-9 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
233 x 310 mm
Tisk
barevný
Váha
900 g
Stran
112
Cena
399 Kč
Originál
Les chevaliers d'Héliopolis #03: Rubedo, l'œuvre au rouge, Les chevaliers d'Héliopolis #04: Citrinitas, l'œuvre au jaune (Glénat, 2019, 2020)
  • Delphín
    Rozhodně si mě to získalo více jak první díl. I přesto však nejsem zcela spokojený. Když skončilo utrpení s Napoleonem, nastala zde dějová linka s Jackem Rozparovačem. A vypadala opravdu slibně. Bohužel to autor brzy zabil a stal se z celého komiksu jeden velký mix všech možných myšlenek, ale ve finále žádná nebyla dotažena do konce, nebo se naopak dočkala konce na pár stránkách...
  • perak
    Tak, jak je to hodně kresebně podařené (mimo jiné výborně zpracovaný/-á oboupohlavní hlavní hrdina/-ka), tak je tento druhý díl scénáristicky jeden velký dort, do kterého Jodo hodil vše, co ho napadlo. Kdyby se držel jen některých nápadů a ty více rozvedl, tak by to možná bylo ok, ale takto to sklouzlo do rychlého střídání fantasy, sci-fi, filozofujících částí, love story a nevím čeho ještě.
  • Norri
    Jsem z téhle série nadšený, i když je to vlastně hrozný guláš. Ten příběh i vyprávění se průběžně mění. Začíná to jako historická fikce z velké francouzské revoluce, kdy Jodo do skutečných událostí zasazuje svůj fantasy příběh. To mě přimělo si na Wikipedii něco málo z toho období nastudovat, a to mě na takových komiksech rád. Potom se příběh změnil na Jodovu verzi 'Ligy výjimečných', aby se na konci překlopil na sci-fi s poselstvím lásky, světového míru. Celé je to proložené duchovními transformacemi, transcendencí a osvícením, kdy hlavní hrdina/hrdinka projde tolika duchovními a psychickými změnami, že si vůbec nejsem jistý, jestli se na konci nedostal tam, kde byl na začátku. Přesto se mi to líbilo, protože to prostě bylo zábavné a bylo možné si některé postavy oblíbit, což u Joda není zcela běžné. Je sice pravda, že v druhé knize se všichni začali chovat tak nějak více hystericky než v prvním díle, ale není to takový extrém jako v 'Královské krvi'.

    Druhým důvodem, proč jsem s touto sérií spokojený, je kresba. Ta je naprosto úžasná a já jsem si ji užíval od prvního až do posledního panelu. Skvěle je nakreslená nejednom krajina a architektura, ale také veškeré fantastické prvky, a hlavně lidi a jejich obličeje. Kresbu Petiqueuxe Jérémyho jsem oceňoval především u oboupohlavní postavy hlavního hrdiny. To, jak dokázal zachytit ženské i mužské rysy v obličeji zároveň a jak v tom po celou sérii dokázal zůstat konzistentní, to je obdivuhodné. Zkrátka pěkný chlap, ale ne až tak pěkná ženská.
  • Darth Raelchi
    WTF? Kresba ok, ale to je asi tak všechno. Celý ten smysl toho všeho byl díky posledním dvěma albům naprosto ubit a ušlapán a je to nakonec změť střídajících se lokalit. Kecy střídají kecy a je to opravdu jen relativně mile filozofující dílko, které už ale nemá takovou údernost jako dřívější Jodo věci. Prostě se Jodo vyčerpal a jen to tak pobublává. Čekal jsem větší propojenost a komplexnost, ale to se bohužel nestalo. Přitom nápady ok a pár momentů se mi i líbilo - návštěva z jiné planety - proč ne, ale ta rozehra, bože můj... Takhle fakt ne.
  • Honzile
    Druhý díl Rytířů z Heliopole nezklamal a dostali jsme ještě bláznivější, dobrodružnější a zábavnější příběh, než který bychom mohli po první části čekat. Finální střet mezi rytíři z Heliopole a kurvami svaté Matky by zasloužil trochu epičtější souboj, kde by se mohlo i umírat, ale člověk nemůže mít všechno. Za to jsme se mohli alespoň na chvíli podívat i mimo Zemi. Jodorowského spojení alternativní historie s fantastickým příběhem o řádu rytířů, který ovlivňují chod našeho světa svojí originalitou, akcí a dechberoucí výtvarnou stránkou dokáže pohltit a já se považuji za šťastného, že se mi tenhle nádherný majstrštyk dostal do rukou. Více na https://nerdopolis.cz/2021/07/11/recenze-rytiri-z-heliopole-2-alejandro-jodorowsky/
  • adevr
    Kresba je vynikající... ale scénář ulítl. Připadlo mi to jen jako dílo bez hloubky, vtipu, nápaditosti, něco rádoby ,,bombastického s přesahem" . ale očividně vytvořené jen kvůli penězům.
  • seeker666
    Výborné pokračování předchozí knihy. Neodpustím si malé hnidopišství - tato i předchozí kniha má na hřbetu slovo Rytíří z Heliopole (dlouhé měkké í po ř by tam nemělo být). Jinak vše OK.
610131
Četl/a (52)
2Hitman3, adevr, Ash Pointak, Berry669, Cabal, calvin10, Darth Raelchi, davidek, Deckard, Delphín, Finvarra, flipflop, Garp, Georgíno J., gongon44, guseppe, Honzile, house192, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, james dixon, Jay-jay, Jimbeam90, Kamoš, Kazumaki, kubosos, lacoste, lantan1, listr, Mamut12, Mariohurbanek, mineralk, monte walsh, namdnas, NecRoman, Norri, Ozymandias, perak, Poseidon1978, RadimNemec, S313, schefik, Schirru, seeker666, Stara.kryta, start05, the.kasztan, trudoš, Wasps, Zlord_Antijezis
(93)
adevr, Alfi, Alikkk, Ash Pointak, Azbest, bboorreekk, Beng.D, Benji, Berry669, blackJag, bmc75, Bob, Cabal, calvin10, Caylen-Tor, cobe, CSE_AC/DC, Dali, Deckard, Dinik, farnhajt, fel68, Fox01, Future-Death, Georgíno J., Glumal, gongon44, guseppe, Hawwwran, house192, hypermlok, IndyP, Infarkt, invape, Jabba, james dixon, jankie, Jay-jay, Jimbeam90, Kamoš, kapicka, KarlosJB, Kazumaki, kendor007, kubosos, lacoste, Lenny, maara, Mamut12, Mariohurbanek, mcleek, merhyx, mineralk, Mitak, monty.cl, MP81, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Norri, Olesh, Onkel 1928, Paldini, pavel, pearlxjam, pechna, Philologus, Poseidon1978, RadimNemec, rooty, S313, Saran, schefik, Schirru, Šedo, Skot, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, syon, tacmud, Tialster, timek, trudoš, tulipstros, Velkej šéf, vranakx, Wasps, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
Chce (15)
besikv, delsemela, Draco nobilis, Fida, filosh, Goldfinch, James, MonsterGyre, Nightmare, OldaB, Premek, Raido26, sleepless, tukak, Yefery
Shání (2)
Černá Krysa, Nightmare