Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Bývalý nacista Heinrich, nyní schizofrenní upír Requiem, bojuje s perverzní sestrou Satanicou z kláštera Sester krve i s kapitánem Salemem z hygienických inkvizičních jednotek. Převtělený Aleister Crowley s Klubem pekelného ohně dál připravuje puč proti Draculovi. A zatímco politické napětí mezi Draconií, Dystopií a feministickými pirátskými divoženkami (vedenými transvestitním J. Edgarem Hooverem) houstne, v experimentálních laboratořích Věže krve se rodí hrůzný Franken-Einstein...

Obsahuje tři původně samostatné alba (Requiem: Chevalier Vampire #07: Le couvent des soeurs de sang, Requiem: Chevalier Vampire #08: La reine des âmes mortes, Requiem: Chevalier Vampire #09: La cité des pirates) v jedné knize.

Originálně vycházelo pod nakladatelstvím Nickel Editions (2003, 2004, 2005)


Scénář
Pat Mills
Art
Olivier Ledroit
Obálka
Olivier Ledroit
Lettering
Jiří Hrbek (Daren)
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Martin Kužel
Žánry
dystopie, horor, mytologický, postapokalyptický, sci-fi, válečný
ISBN/ISSN
978-80-7449-928-9 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
233 x 310 mm
Tisk
barevný
Váha
1260 g
Stran
184
Cena
599 Kč
Originál
Requiem: Chevalier Vampire #07: Le couvent des soeurs de sang, Requiem: Chevalier Vampire #08: La reine des âmes mortes, Requiem: Chevalier Vampire #09: La cité des pirates (Glénat, 2018, 2021)
  • Poniczech
    Poniczech mecenáš12.10.2023 16:23Requiem: Upíří rytíř #03
    Tak tohle je zas na plném skóre! Kresba stále top, ale tentokrát mě bavil i příběh. Sice je to béčkové, ale tentokrát jsem se neztrácel a naopak si užíval spoustu hlášek, které v předchozích dílech chyběly. Doufám jen, že tahle série vyjde celá.
  • Norri
    Norri mecenáš9.12.2021 08:49Requiem: Upíří rytíř #03
    Pat Mills dál pokračuje ve vyřizování si svých účtů s mocnými našeho světa. A je to vskutku pekelně zábavná jízda. Je to sarkastické, cynické, erotické a zatraceně krvavé. Je to zvláštní čtenářský zážitek, když vám tento komiks alespoň na chvíli dá ochutnat, jaké to je být "čistým zlem" a užívat si ten pocit. Dějově mi tato kniha přišla trošku roztříštěnější než předchozí díly. Je tam spousta dějových linek, rozhovorů a vyprávění, které nejsou pro celkový příběh úplně důležité a rozmělňují ho.

    Grafická stránka je opět orgasmická lahůdka. Kresba Olivera Ledroita je excelentní. Je plná detailů a barev. Než jsem se pustil do této třetí knihy, tak jsem si chtěl v rychlosti prolistovat první dvě. Nepovedlo se mi to. Hned na první stránce první knihy mě ta úžasná kresba opět pohltila a já jsem si musel znovu užít každý panel a přečíst každou bublinu.

    Mám pocit, že tentokrát je kresba o něco málo hustější (přeplněná detaily), tmavší a nepřehlednější. Také jsem měl pocit, že je zde více dvoustránkových obrázku, na kterých se to důležité děje uprostřed. Možná je to jenom můj dojem způsobený tím, že mám u této knihy pevnější vazbu než u předchozích dvou a tak tu knihu nemůžu stejně dobře rozevřít.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš3.12.2021 21:46Requiem: Upíří rytíř #03
    Konečně to zapadlo. Tahle kniha mi teprve až teď začala říkat, jo, to je ono. Teď to sedlo. Pecka a pecka. Sranda a sranda. Lépe jsem se orientoval v postavách a ději. Nota bene, že nám Mills více ukazuje temná zákoutí tohoto zvráceného světa, vše v podání skvělého Ledroita. Mnohem víc mi to vše dávalo smysl, i to víc drží pohromadě. Pouze ve třetím albu jsem se občas ztrácel, spíš mi to přišlo takové utahané, až jsem kolikrát přejížděl očima a musel jsem se párkrát vracet. Přesto všechno je to ale naprostá jízda, od A do Z. Odtud už Requiem světu věřím. Těším se na další nářez.
  • Good Games
    Good Games mecenáš26.7.2021 21:42Requiem: Upíří rytíř #03
    Requiem: Upíří rytíř 3 si udržuje svoju kvalitu. Stále sa jedná o pekelne dobrú zábavu. Dej je však aj tentokrát občas mierne chaotický, čo však vynahradí famózna výtvarná stránka Oliviera Ledroita. Ak hľadáte dospelý komiks a nevadí vám poriadna porcia násilia, sexu a zvrhlostí, tak je séria Requiem: Upíří rytíř pre vás to pravé. =►Celá recenzia◄=
  • louza
    louza28.6.2021 15:22Requiem: Upíří rytíř #03
    Oproti předchozí dějově překombinované knize se tu autor nedrží snahy o příběh příliš urputně a raději odhaluje další zákoutí pekelného světa svých vizí. Minimálně v prvních dvou třetinách knihy se mu daří vyvážit děj s vizuálem a zábavou a když se k tomu přičte i Kopřivův překlad, je to někdy neskutečně bizarní sranda, která musí pobavit i MdS důchodového. Při čtení na mě dýchla atmosféra staré crwe, kdy byla komiksová scéna doménou několika málo úchylných jedinců, kteří si ještě ani neříkali nerdi a soudobým hipsterům a různým takyintelektuálům, držícím dnešní prapor komiksu proklatě vysoko ještě ani nerašily vousy.
125
  • louza
    louza29.6.2021 13:25Requiem: Upíří rytíř #03
    vita : hele neříkám, že je to celý takový, ale jsou tam místy fakt boží scény, když super korektní a učeně mluvící emancipovaná zombícká inkarnace tuším matky terezy (s obrovským poprsím, na dotaz proč vypadá jak šlapka vysvětluje - aby ti chlapský xindli viděli o co přicházej :-)) ) vydá rozkaz typu, nechť naši bojovníci obrátí konkurenční vojsko v hromadu výměšku, načež její trpasličí pomocník přetlumočí do amplionu rozkaz "Rozstřílejte je na sračky!!"...Pekelnýho bosse Draculu vytočej tím, že mu ukradnou zásilku fetu a pak semu jí pokusí prodat zpátky, pak tu máme jednoho chlípnýho upírskýho generála, kterej postává za dveřmi souložících párů a krade jim jejich orgasmy a alternativní inkarnaci hlavního hrdiny, který dělá z jeptišek jebtišky. Prostě samý libový nápady made in Crew 2000. Kdyby tohle vyšlo po miléniu, tak by vůbec nikdo nepochyboval že to tak má bejt, protože tohle byl náš komiksový svět. Jenže doba se hnula a v dnešním crewním portfoliou už to působí téměř nepatřičně. Ale byly doby, kdy vycházelo jen tohle a přišlo nám to normální. Doby kdy Lemire ještě dělal v mekáči a komiks byl přednosně o krvi a kozách.
  • vita
    louza: Šmankote ten Tvůj komentář tak navnadil a duši starýho crwemilce pohladil, že do toho Requiemu asi půjdu :)
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum10.6.2021 18:15Requiem: Upíří rytíř #03
    Přesně tak, na crewním webu. Asi tak pětkrát ;-D
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš10.6.2021 16:42Requiem: Upíří rytíř #03
    Karlito - na krvi v auditoriu ;)
  • Karlito_69
    Karlito_6910.6.2021 16:03Requiem: Upíří rytíř #03
    Mám pocit, že někde říkali, že tomu daj ještě nějaký čas aby to mohli vydat pohromadě a pokud se tenhle deadline překročí, že to právě rozdělí.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš9.6.2021 12:11Requiem: Upíří rytíř #03
    Myslím, že jsem to řešil s JP a zbývají 4 sešity, z nichž ještě jeden není napsanej? A crew se rozhodovala, zda vydat dvě knihy po dvou sešitech nebo později jednu se čtyřmi ... Na tu by se muselo čekat.
  • louza
    Kolik ještě zbývá knížek?
  • Fimi
    Fimi mecenáš8.6.2021 08:02Requiem: Upíří rytíř #03
    Konečně je to venku...
Četl/a (39)
2Hitman3, 2scha, Alikkk, Benny, Berry669, Carnage, Darker, Darth Raelchi, Deckard, desto, Draco nobilis, Final, Géba, Georgíno J., Glumal, Good Games, IndyP, Jay-jay, kinak, Kiwi1902, KOWE, kubosos, Mariomichal, MonsterGyre, Norri, paulmuaddib, Plechy, Poniczech, Poseidon1978, RudyRod, S313, schefik, seeker666, the.kasztan, Troyoun, Ukko, Zbysek2410, zgrywus, zlejzmrd
(120)
2Hitman3, 2scha, 81splinter, Alfi, Alikkk, Anton Whatever, Ash Pointak, BadBoy, Beng.D, Benji, Benny, Berry669, binnmode, blackJag, bmc75, calvin10, Carnage, Caylen-Tor, Corvus, CSE_AC/DC, DanielT, Darker, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, desto, Draco nobilis, farnhajt, Filip123, Final, Flowtek, Fox01, Géba, Georgíno J., Glumal, Goldfinch, Hades, Hawwwran, hellblazer, HellWeber, herbert, hugosnowden, invape, Jabba, Jak, jakub186, jankie, Jay-jay, Jonathan Arbuckle, Kadin, kapicka, Keenkeen, kinak, Kiwi1902, Kouzelnik7, KOWE, kubosos, Lenny, Light, listr, Lojza, LuckyLjuk, maara, Mamut12, Mariohurbanek, Mariomichal, Mitak, MonsterGyre, MP, Mr. Baboon, Mr.Plysh, noovakpetr, Norri, Olesh, Paldini, paulmuaddib, pavouk, pearlxjam, pechna, PH79, Plechy, Poseidon1978, puolpm, RadimNemec, rockyt, RudyRod, Rumburaq, S313, Saran, schefik, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, slothest, Stara.kryta, start05, suricattaontheway, Symbi, syon, tacmud, Tialster, timek, Tony TwoDee, Troyoun, Ukko, Valdaufinka, valon, Velkej šéf, vishnar, vranakx, Wasps, Wiruss, xintax, Yaromil, Yefery, yogi, Zbysek2410, zdoog, zgrywus, zlejzmrd
Chce (20)
Askalon, Bedou, besikv, Bubákolog, delsemela, Fida, filosh, hypermlok, illy, James, Kiko, Lokusta, monty.cl, OldaB, Raido26, Sikk, skepsi, sleepless, Tomasino79, tukak