Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Komiksový román o muži mnoha tváří. Která z nich je ta pravá? Všechny, nebo žádná? Muž velkých gest a malicherných slabostí. Zábavný, společenský, osamělý, ambiciózní, nepochopený. Kariérista, svůdce, fanfarón i Don Quijote. Příběh o maskách, které nosíme, a o (ne)možnosti jeden druhého skutečně poznat.

Milan Rastislav Štefánik (1880–1919) byl politik, generál, astronom, vědec, světoobčan a především dobrodruh. Možná nejoriginálnější osobnost moderních československých dějin. Několik let po Štefánikově předčasné smrti se po jeho stopách vydává sochař Bohumil Kafka. Pátrá po tom, kým Štefánik doopravdy byl v očích své rodiny, přátel, kolegů i milenek. Jenže každé setkání narušuje zažitý obraz této osobnosti, kterou by měl Kafka v monumentálním pomníku zvěčnit.

Ocenění Muriel 2021 v kategorii Cena České akademie komiksu a v kategorii Nejlepší komiksová kniha.


Scénář
Michal Baláž, Gabriela Kyselová
Art
Václav Šlajch
Barvy
Václav Šlajch
Obálka
Václav Šlajch
Lettering
Joachim Dvořák, Václav Šlajch, Lucie Šťastná
Redakce
Joachim Dvořák, Ondřej Kavalír
Žánry
historický, životopisný
ISBN/ISSN
978-80-88378-06-8 (Labyrint)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
195 x 255 mm
Tisk
barevný
Váha
500 g
Stran
200
Cena
495 Kč
  • mcleek
    mcleek31.8.2021 13:57Štefánik: Komiksový román
    Chtěl jsem dát čtyři hvězdy, ale pár hodin po přečtení zvyšuji na plný počet. Tohle se moc povedlo!
  • Good Games
    Good Games mecenáš14.7.2021 23:07Štefánik: Komiksový román
    Štefánik je vydareným komiksom, ktorý ukazuje jednu z najobľúbenejších a najrešpektovanejších postáv našich dejín v rôznych kontroverzných situáciách. Celý komiks je dostatočne dynamický a aj vďaka hravej kresbe a zaujímavo používaným farbám stojí rozhodne za pozornosť. =►Celá recenzia◄=
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš21.6.2021 16:32Štefánik: Komiksový román
    Není to žádný životopis, ale zajímavá ozvěna života M.R.Štefánika, resp. sochaře Kafky, který se potýká s výstavbou Štefánikova pomníku a vzpomínkami na jeho osobu. Ze začátku jsem si musel na styl vyprávění zvyknout, ale pak mě to hodně chytlo. Celé to pohromadě silně drží kresba jednoho z našich nejlepších výtvarníků Václava Šlajcha. To výtvarno je fakt krásný, panelování, barvy - strašně mi to sedlo. Komiks Štefánik byl pro mě zážitek a přál bych mu nějakou cenu.
  • J1602
    Krásná kresba a místy decentně a mile vtipné. Třeba to marné nasazování klobouků na letišti, které odfoukl každý průlet letadla. Zajímavé srovnat toto důstojné dílko s jiným celkem zdařilým audiovizuálním počinem, vážícím se k Mr. M. R. Štefánikovi - filmem Cesta do nemožna (2019).
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.6.2021 09:04Štefánik: Komiksový román
    Velmi zdařilé komiksové nastínění krátkého, přesto velmi bohatého a komplikovaného života slovenského astronoma, vojáka, letce i politika, stejně jako komplikované vztahy, které k němu chovali lidé z jeho okolí. Ačkoli to nebyla doba jednoduchá a události zde popisované jsou mnohdy emočně vypjaté, komiks je svým milým a humorně laděným vyprávěním občas zjemňuje. Šlajchova kresba je pak samozřejmě na jedničku. Škoda jen, že kromě oné "exkurze" do světa umělců počátku 20. stol. a stavění pomníku, který celý komiks rámuje, informace v knize obsažené příliš nepřekračují rámec znalostí, které člověk získá na střední škole (pokud dával pozor).

    Celkový dojem: 80%
5111