Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Planeta Mondo Carno pořádá každoroční klání gladiátorů, největší jatka v celém vesmíru, kterých se účastní ti největší drsňáci ze všech planet. A je jasné, že takovou příležitost si Lobo nemůže nechat ujít. Nejde mu o ceny – dělá to pro radost. Jenže něco s tímhle bojem o život není v pořádku a někdo opravdu hodně nechce, aby Velkej šéf vyhrál. Což se Lobovi rozhodně nelíbí.

Planeta Mondo Carno je ideální místo, pokud se chcete zabít. S Lobem na planetě to nebude problém. S Lobem na planetě bude mnohem složitější přijít na to, jak přežít.

Obsahuje sešity série Lobo: Unamerican Gladiators #1-4 (květen 1993 - červenec 1993)

Scénář
Alan Grant, John Wagner
Art
Cam Kennedy
Ink
Cam Kennedy
Barvy
Digital Chameleon, Carla Feeny
Obálka
Mike Mignola
Lettering
Alena Tejnická (Sarah), Karel Urban
Překlad
Šimon Španihel
Redakce
Filip Gotfrid, Jiří Pavlovský
Žánry
akční
ISBN/ISSN
978-80-7449-918-0 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
168 x 258 mm
Tisk
barevný
Váha
280 g
Stran
96
Cena
349 Kč
Originál
Lobo: Unamerican Gladiators (DC Comics, 1993)
Varianty
Lobo: Univerzální gladiátoři (2. vydání) (2021)
Lobo: Univerzální gladiátoři (2010)
  • martin28
    martin2814.4.2022 11:16Lobo: Univerzální gladiátoři
    Pokud se chci pobavit a zasmát, sáhnu po Velkym Šéfovi. Jako vždy - zábava zaručena. Mignolova obálka je supr, Kennedyho kresba již méně. Příběh řácky vodsejpá. Pro Loba mám slabost, jeho komiksy mám v poličce na čestném místě, hned vedle DVD s komediemi od Marie Poledňákové.
  • choze
    Průměrně zábavný Lobo. Intriky v příběhu vám sice budou upřímně putna, ale jinak scénář snaživě kupí zábavné motivy - galaktické gladiátorské zápasy spojuje s Hrami bez hranic/Takeshiho hradem a vědomostní soutěží, takže fóry se těží nejen z brutality, hlášek a bizarních účastníků, ale i z pastí, soutěžních otázek a cen, o které se hraje (bazuka zdobená diamanty). A kdyby to nestačilo, je ke gladiátorské aréně přilepen park sebevrahů, kde lze barvitě zprovodit ze světa sebe sama. Tenhle mišmaš mě dokázal celou dobu tak nějak bavit, i když si ho dokážu představit o pár levelů zábavnější. Pro začátek bych z fleku škrtl otravnou dvojku stupidních, otravně se dohadujících zabijáků s hlavou v kyblíku. Ale třeba ztracená četa pobavila...
  • Liborius
    S Univerzálními gladiátory, v kontextu jiných Lobových komiksů, je to asi tak, jako kdybych si chtěl pustit pořádný hardcore péčko, ale místo toho jsem dostal nějakej rozkostičkovanej japonskej soft. Je to pořád fajnová oddechovka na zamračená odpoledne, ale je to určitě jeden ze slabších komiksů s Lobem, protože Velkej šéf umí nakládat brutálněji a Grant umí lepší scénáře. 6/10 - více na https://nerdopolis.cz/2021/07/05/recenze-lobo-univerzalni-gladiatori-alan-grant-a-john-wagner/
  • Palebras
    Palebras24.6.2021 16:49Lobo: Univerzální gladiátoři
    Lobo ani v případě Univerzálních gladiátorů neztrácí dech a opět se vrhá na scénu společně se svým hákem na řetězu, aby posekal pár šmejdů a roztrhal kilometry střev. Celkový nápad s gladiátorským kláním je poměrně jednoduchý, ale přináší opravdu obrovský prostor pro nejrůznější šílenosti. Některá klání a pasti jsou naprosto lahůdkové a rozhodně ze dokáží vrýt do paměti. Postavy všemožného vzezření a původu také potrápí bránici a vlastně jsem se bavil od začátku do konce. Co musím ale vyzdvihnout, jsou některé počeštěné zvukové efekty, které jsou vyloženě kulervoucí a všemožné nápisy na reklamách či billboardech zrovna tak. Kresba byla absolutně v pořádku, na dnešní dobu už lehce retro, ale tenhle styl mám rád, takže u mě spokojenost. Celkem mě potěšila i volba papíru, který mi k oné retro kresbě perfektně sednul. I když jsem se však po celou dobu dobře bavil, lehce ve mě hlodá pocit, že nejsem se Španihelovým překladem moc spokojen. Daleko raději mám překlad od Dorta. Ten dokáže jednotlivé vtípky a hlášky přeložit daleko trefněji, vtipněji a prostě lépe. Ale jinak opravdu nemám co bych vytknul. Další skvělý Lobo!!!
  • mAGiic
    mAGiic editor5.5.2016 13:05Lobo: Univerzální gladiátoři
    Mignolova obálka, Zabijáda s 16ti týmy a jejich postupná redukce na poslední 4. Neutuchající zábava, komické postavy jako příšerák z šedesáté hlubiny, Wolfman Marv, četa vojáků, M.O. Rickenbacker se zabijákem Kowalskim a Yankem, Špýna Pener nebo Šutrák Dolomiťan. To byl krátký výčet soutěžících, kterým opravdu nechybí charisma. Nesmím samozřejmě zapomenou na lstivého Juliuse Coubertina. Lobo jak má být. 4*
  • Richie
    Tak u tohoto řvu smíchy pokaždé když to otevřu. Co stránka to hláška který se scénáristům bravurně povedlo. Jasně jedná se vcelku o pokleslý humor ale dyť se jedná o Loba a ne Shakespeara. Děj je prostý leč chutný a humor drsný neučesaný servírován s ještě syrovější kresbou která rozhodně pobaví. Všechny 4 obálky k této minisérii nakreslil můj oblíbenec M.Mignola a to potěší. Za sebe dávám 5.
  • mr.des
    Lobo to opet bere hakem ;]
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin18.8.2013 15:21Lobo: Univerzální gladiátoři
    Opět Lobo, tj. všudypřítomné násilí, pokleslý humor, dekadentní zábava... tentokrát se však řada vtipů povedla, příběh mě i trochu bavil.

    Celkový dojem: 40%
  • Syndrom
    Syndrom23.11.2012 10:58Lobo: Univerzální gladiátoři
    Čistě humorná akce.
  • Indy
    Bavil jsem se, Loba zas tak nacteneho nemam. Ve sbirce mam dokonce zatim pouze Posledniho Czarniana. Lobovu kultovitost v nascih luzich a hajich jsem doposud moc nechapal, ale vcera, kdyz na me v knihkupectvi vykoukla Mignolov obalka, dostal jsem chut a musim rict, byla to nesmirne prijemna a osvezujici jednohubka. Sezenu si dalsi:)
  • Devilek
    Celkem dobrý, mohlo lítat víc střev a masa vzduchem ale líto tech necelejch 300 mi neni.
  • andre
    andre mecenáš9.5.2011 09:26Lobo: Univerzální gladiátoři
    Tak nevim, buď jsem zestárnul, nebo mě tento díl moc nechytnul. .... Lobo je zde na můj vkus příliš vyměklej a přihlouplej:)
    No nebyl jsem zcela uspokojen.
  • tonda
    Bylo to celkem dobrý.
  • KLAUN_DOMINANT
    KLAUN_DOMINANT mecenáš26.12.2010 18:22Lobo: Univerzální gladiátoři
    Chvilku jsem přemejšlel jestli náhodou nestárnu, ale Bulíkův případ a jiný starší díly mám furt rád, takže tím to asi nebude. Tenhle díl pro mě asi bude slabší. Ani kresba mě moc nepotěšila a nebejt Janka a Wolfmana, skoro bych se ani nezasmál. Pro mě nejslabší Lobo, ale koupě nelituju. To já ostatně nikdy...
  • Azalin
    Azalin mecenáš20.9.2010 11:06Lobo: Univerzální gladiátoři
    Tohohle Lobáka mám v sešitech (skvělé Mignolovy obálky). Není to úplně top, ale je to Lobo a je to masakr a komu to nevyhovuje, ať to nečte..
  • Kabukiman
    Kabukiman9.7.2010 19:46Lobo: Univerzální gladiátoři
    Lobo je Lobo. Čekat něco složitějšího jsem nemohl,ale i tak... tenhle mi přišel fakt nejnudnější, nejméně nápaditej a totálně nevtipnej Lobák,co tady vyšel. Ke komiksu jsem se po letité pauze vrátil,když jsem si koupil Kostěje nesmrtelného a pochopil jsem,že komiksu prostě neuteču. Byla to zábava s úžasnou nadsázkou. Kdybych dostal tenkrát do pazour tohodle Loba,tak jsem dneska o všechny ty prachy,co jsem vrazil do komiksů bohatší:))) Lobo je srdcovka,ale tenhle určitě ne....
  • GORERATED
    GORERATED1.7.2010 17:28Lobo: Univerzální gladiátoři
    za ty prachy opravdu malo muziky(spise zadna).nejslabsi lobo ktery u nas vysel, a kresba je taky priserna, nemluve o trapnosti, protlacit do knihy radoby ceske slova nebo jmena jako "ryglík" apod.
  • Kaluž
    Kaluž mecenáš2.6.2010 11:36Lobo: Univerzální gladiátoři
    No do psí prdele, ten stříbrný podnos chci taky! Příští rok se zabijády rozhodně zúčastním. Tohle jsem si vážně užil, Grant s Wagnerem jsou mistři bizarního kydlení.
  • erik
    Loba mám stále rád, ale tento príbeh ma absolútne nebavil. Niet tu ani veľa násilia, ani krvi (rozbíjanie robotov je vcelku nuda) a vôbec z toho mám dojem, že tu ešte prerod postavy z člena L.E.G.I.O.N nebol dovŕšený. Kresba tiež nie je príliš oku lahodiaca.
  • flipflop
    flipflop6.5.2010 18:35Lobo: Univerzální gladiátoři
    Tak nějak to pro mě už nemá tu atmosféru a přijde mi, že Lobák nemá ty hlášky, jako bejvaly. Možná už oba stárnem. Ty barvy a ostrá kresba mě trochu rozčilujou. Scénář taky ničím nepřekvapil ale ztracená rota nemá chybu. Kdo nakonec všechny vykydlí nebudu prozrazovat ;-) I tak jsem rád, že ho mám.
15382993