Ukázka
Ukázka
Ukázka
Tradiční rčení a přísloví jsou dnešním dětem často již skoro neznámá. Místy se zdá, že na ně koukají, jak tele na nový vrata! Ale proč a kam nemají házet flintu, to už nevědí. Kniha s názvem Přeřekadla přibližuje dětem praktické poučky pro život děděné po generace zábavným a interaktivním způsobem. To vše a víc v komiksovém zpracování Štěpánky Jislové, které dětem odhalí věci, které jsou možná záhadou i jejich rodičům.

Scénář
Štěpánka Jislová
Art
Štěpánka Jislová
Lettering
Jakub Kovařík
Redakce
Lucie Michlová, Ivana Pecháčková
Žánry
dětský, humorný, naučný
ISBN/ISSN
978-80-7558-164-8 (Meander)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
148 x 210 mm
Tisk
černobílý
Stran
32
Cena
248 Kč
  • RadimNemec
    RadimNemec admin25.9.2021 17:42Přeřekadla
    Krásně, vtipně udělané - jsem rád, že je to zde zařazeno, přestože se o komiks nejedná (dle mého názoru). Ale jakákoli propagace dobrých věcí je žádoucí a Štěpánka umí! Vzpomněl jsem si na Ladovu Ilustrovanou frazeologii - díky!
  • trudoš
    trudoš editor29.6.2021 08:44Přeřekadla
    Velmi milá a poučná publikace, také ovšem velmi krátká. Mít o sto stránek víc, vůbec bych se nezlobil a zároveň měl jistotu, že se k ní budu pravidelně vracet. Takhle máte těch necelých třicet stran přečtených cobydup a pak už se jen opakovaně bavíte hravými kombinacemi různých pořekadel. Ty Štěpánka Jislová navíc obohatila krásnými ilustracemi komiksového ražení, takže v okamžiku, kdy už máte přečteno, vrátíte se na začátek a zjistíte, že jednotlivé stránky kromě pořekadel skrývají také kratičké gagy. Pořád je to však záležitost na deset minut, což mi přijde jako obrovská škoda, protože absencí talentu autorka rozhodně netrpí. Uznávám však, že i to málo muselo dát hromadu práce, když jeden vezme v potaz smysluplnost stripů a zároveň logickou návaznost textů. Každopádně právě to překrucování zaběhnutých frází mě na brožurce bavilo nejvíc, je to přesně ten druh humoru, který je mi blízký. Pro někoho nic moc, ale já nikdy neříkal, že jsem, co se zábavy týče, nějak komplikovaný člověk.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin27.5.2021 10:36Přeřekadla
    Tož hrát si "dadaisticky" s příslovími je věc, kterou v hospodách praktikuji již několik let. Také bych rád doporučil starý dobrý Příslovník (https://utkl.ff.cuni.cz/prislovnik/). Každopádně Štěpánka se toho ujala taktéž velmi vtipně a pevně doufám, že právě i ty děti se pobaví. O čím dál tím lepší kresbě netřeba mluvit.

    Celkový dojem: 80%
5