Přední desky pod přebalem
Ukázka
Ukázka

+ 6 dalších ukázek

Koupit
Výtvarník a scenárista Mike Mignola se stal legendou i u nás. Ovšem kromě svých vlastních projektů, jako je Hellboy, stvořil i několik zásadních příspěvků do batmanovského vesmíru. Na nich se podílel jak výtvarně, tak scenáristicky. A jak je u něj zvykem, ponořil se do světa hororu, temných bohů, mlhy, alternativních vesmírů, hřbitovů a hrůz, které se skrývají v temnotách.
V knize najdete hned tři slavné komiksové příběhy a jeden krátký bonus!

Zkáza, jež postihla Gotham – Gotham roku 1928. Bruce Wayne se po dlouhé době vrací domů, aby se dozvěděl o děsivém prokletí, které způsobilo smrt jeho rodičů… a o děsivém monstru, které po městě rozsévá smrt! Svět Batmana se střetává se světem H. P. Lovecrafta.

Gotham ve světle plynových lamp – steampunkový příběh s Temným rytířem ve viktoriánské éře. Tentokrát se muž s maskou netopýra vydává po stopě sériového vraha, který se do města nedávno přistěhoval z Londýna, kde budil hrůzu coby Jack Rozparovač.

Plynárna – krátký příběh, ve kterém se opět sešel tým stojící za Zkázou, jež postihla Gotham. Tentokrát půjde o drogu vyvolávající hrůzu.

Svatyně – příběh, ve kterém Batmana zavede pronásledování nebezpečného vraha až na gothamský hřbitov, pod kterým se skrývá něco děsivého a nebezpečného.

Obsahuje sešity sérií Batman: The Doom That Came to Gotham #1-3 (září 2000 - listopad 2000), Gotham by Gaslight: An Alternative History of the Batman (únor 1989), materiál z Batman: Gotham Knights #36 (únor 2003) a Batman: Legends of the Dark Knight #54 (září 1993)

Vyšlo jako 2. svazek edice Legendy DC. Některé příběhy původně vyšly mimo tuto edici.


Scénář
Brian Augustyn, Mike Mignola, Troy Nixey, Richard Pace, Dan Raspler
Art
Mike Mignola, Troy Nixey
Ink
Dennis Janke, Mike Mignola, Troy Nixey, Philip Craig Russell
Barvy
Mark Chiarello, David Hornung, Dave Stewart
Obálka
Mike Mignola
Lettering
Petr Charvát, Pavel Mařata, Karel Petřík
Překlad
Richard Klíčník, Petr Zenkl
Redakce
Filip Gotfrid, Mirka Jarotková, Pavel Kořínek, Jiří Pavlovský
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-937-1 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
168 x 258 x 18 mm
Tisk
barevný
Váha
868 g
Stran
240
Cena
749 Kč
Originál
Batman Collection: Mike Mignola (DC Comics, 2012)
  • ArmadOon
    ArmadOon mecenáš7.1. 19:38Batman Mikea Mignoly
    Zkáza - Fajn příběh 4/5
    Lampy - Ten se mi líbil ze všech nejvíc. 5/5
    Plynárna - 2/5
    Svatyně - 3/5
  • Delphín
    Delphín2.6.2022 18:05Batman Mikea Mignoly
    Zkáza - Dost povedený příběh, kvůli kterému si komiks kupujete a rozhodně vás nezklame 3,5/
    Ve světle plynových lamp - Příběh, který jsem si užil rozhodně nejvíce, už proto, že mám rád tématiku a teorie ohledně Jacka Rozparovače. Rozuzlení výborný, jen zde mohla být obsáhlejší detektivní práce 5/5
    Svatyně - Jak rychle graduje, tak rychle končí, což jí dost podkopává nohy. 4/5
  • faster86
    faster8618.11.2021 08:35Batman Mikea Mignoly
    Zkáza - je fajn příběh, díky kresbě z toho mám hellboyovský feeling, hezky zakomponované postavy kolem Batmana
    Lampy - jsou super, největší klenot sbírky
    Plynárna - to je blbost stejně jako většina black and white příběhu od batmana
    Svatyně - to je prostě Hellboy v Batmanovském těle

    Celkově to je příjemné zpestření pro fanoušky Batmana
  • Norri
    Norri mecenáš14.11.2021 22:26Batman Mikea Mignoly
    Teď, po letech, jsem si hlavní příběh "Zkáza, jež postihla Gotham", užil ještě více, než poprvé. Má to skvělou hororovou mignolovsko-lovecraftovskou atmosféru a Mignola zde dokázal geniálně využít všechny Batmanovy parťáky i záporáky. U každého vzal jeho charakteristické znaky a s úplně novými originy je dokázal dokonale využít v příběhu.
    "Gotham ve světle plynových lamp" mě docela zklamal. Příběh s Jackem Rozparovačem se nese ve znamení dalšího návratu do Gothamu a další verze vraždy Wayneových. Bohům žel je to nuda. Druhá půlka příběhu je naštěstí trošku lepší. Je paradoxní, že mi zde Mignolova kresba připadala méně mignolovská než Nixeyova kresba ve "Zkáze".
    K "Plynárně" napíšu snad jenom tolik, že je to krátké tak akorát na to, aby to zůstalo zajímavé.. "Svatyně" je spíše hellboyovský příběh a musím říct, že mě to příliš nebavilo.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin31.8.2021 15:09Batman Mikea Mignoly
    Když zkřížíme Mignolu a Batmana dostaneme... H. P. Lovecrafta? A. C. Doyla? Mignolův rukopis je patrný a líbí se mi nápady, kam netopýřího muže nekonvenčně zasadil, ale příběhy jsou jen lehounce nad průměrem, když nepočítám Plynárnu, která je jen takovým mikropříběhem o ničem. Snad nejvíce se mi nakonec líbila poslední povídka Svatyně, která přitom byla taková celkem mignolovsky hellboyovská...

    Celkový dojem: 60%
  • Good Games
    Good Games mecenáš26.7.2021 23:41Batman Mikea Mignoly
    Mike Mignola vytvoril temné, ponuré, skoro až hororové poviedky, ktoré majú skvelú atmosféru. Najlepšou je Skaza, ktoré postihla Gotham, ale ani tie ostatné nie sú na zahodenie, aj keď sú už kvalitatívne horšie. Pre fanúšikov Mikea Mignolu sa však jedná o povinnosť. =►Celá recenzia◄=
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš20.7.2021 21:11Batman Mikea Mignoly
    Výběr příběhů, které Mignola napsal nebo nakreslil (případně obojí). Nejlepší je asi Zkáza, která už vyšla česky dřív. Za ni bych zařadil Lampy, kterou Mignola "pouze" kreslil, ale je velice zajímavé sledovat jeho relativně ranou práci, ve které se už projevují některé výtvarné postupy použité např. v Hellboyovi. Zajímavá byla i Svatyně, která je Mignolou napsaná i nakreslená (již jeho typickou krebou). Na konec bych dal Plynárnu, jednohubku z projektu Batman v černé a bílé. Celkově to jsou povedené elseworldovské povídky prodchnuté typickým Mignolovým okultismem a tajemnem lovecraftovského typu.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš14.7.2021 07:15Batman Mikea Mignoly
    Vrcholom tejto komiksovej zbierky je skoro určite a bez debaty najdlhší príbeh z nej a to lovecraftovská Zkáza, jež postihla Gotham (ktorá mimochodom vyšla už v DKK v roku 2018). Nasleduje psychedelická čierno-biela Plynárna, ktorá pôvodne vznikla pre projekt Batman: Black and White, ale dostala výnimku a okrem čiernej a bielej mohla pracovať aj s červenou farbou. Tiež tento komiks vyšiel v spomenutom DKK. Novinkami, s ktorými sa stretávame prvý raz, sú Gotham ve světle plynových lamp (alias Batman vs. Jack Rozparovač) a finálna Svatyně (Batman sa počas nočného súboja na cintoríne prepadne pod zem a tam...). Všetky štyri temné komiksy spája osoba Mikea Mignoly, ktorý alebo písal námet, alebo scenár, alebo to kreslil. Komiks bol v r. 2023 sfilmovaný do podoby animovaného celovečeráku.
  • trudoš
    trudoš editor6.7.2021 09:58Batman Mikea Mignoly
    Nikdy mě nepřestane fascinovat imaginace, s jakou Richard Pace a Mike Mignola stvořili příběh Zkáza, jež postihla Gotham. Nádherně se zde proplétá alternativní historie s ikonickými postavami kánonu, přičemž nejde jen o další variaci na Batmanův vzestup a pád, ale originální horor, vzdávající hold Lovecraftskému kultu. Nijak hůř na tom není ani povídka Gotham ve světle plynových lamp, snad jen že krátký rozsah příliš nedal možnost vyhrát si s pointou, která je zřejmá od prvních stránek. Závěrečné kraťasy Plynárna a Svatyně pak v obou případech skvěle doplňují přízračného ducha alba, přičemž druhá zmiňovaná povídka se veze čistě na vlně atmosféry a z celé knihy mi přišla nejslabší, co se děje týče.
    Každopádně velká spokojenost, podobně tematických titulů bych uvítal víc, a kdyby si nakladatel dal tu práci a doprovodil komiksový obsah ještě nějakými průvodními texty, šlo by mé hodnocení do plného počtu. U edice honosící se názvem Legendy DC jsem něco takového zkrátka automaticky očekával.
  • Liborius
    Liborius12.6.2021 12:33Batman Mikea Mignoly
    Další kousek z edice Legendy od Crwe přináší zajímavý střet osobitého autora s jedním z nejznámějších hrdinů. Odvařit mě spolu úplně nedokázali, ale doručit nadprůměrný kousek se jim povedlo. 8/10 - Více na https://nerdopolis.cz/2021/06/12/recenze-batman-mikea-mignoly/
  • Palebras
    Palebras30.5.2021 17:25Batman Mikea Mignoly
    Jsem rozhodně rád, za každého Batmana obsahující starší klasiky u nás dosud nevydané, takže tenhle Batman Mikea Mignoly, byla jasná volba. Zkázu jež postihla Gotham jsem četl již po vydání v DC kompletu a musím říct, že jsem tenkrát příliš nedocenil ono střetnutí se světem H. P. Lovecrafta, protože jsem o něm zkrátka věděl velké kulové. Dnes mám něco načteno a rozhodně jsem již ony střípky viděl a rozhodně se jednalo o potěšující detaily. Jasně, nejedná se o kvantum detailů jako například v případě Providence, ale to ani nebylo záměrem. Zde šlo pouze o citlivé propojení obou světů, které se povedlo na jedničku. Gotham ve světle plynových lamp jsem četl úplně poprvé a hodně se mi líbil. Hon na Jacka Rozparovače v ulicích Gothamu byl skvělý, kresba poplatná době, přece jen se jedná o více než 30 let starý flák. Jsem strašně rád, že tohle u nás vyšlo, protože i přes nepříliš valnou délku se jednalo o skvěle podaný příběh, který mě opravdu bavil. Plynárna, již u nás taky vydaná se mi líbila už v kompletu svou kresbou a jedná se spíše o rychlovku s docela vtipnou pointou. Svatyně mi přišla absolutně nejslabší a prakticky mě ani moc nebavila. Ale prostě chápu, že zde má své místo a někoho rozhodně potěší. Možná to bude na druhé přečtení lepší. Každopádně se v tomto kompletu Legend DC jedná o skvělou sbírku příběhů Mikea Mignoly a jeho Batmana, který rozhodně potěší každého fanouška křižáka v kápi. Víc takových!
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.5.2021 18:32Batman Mikea Mignoly
    Už to nemá takovou sílu, jako když jsem to četl prvně, ale na to konto jsem zase dokázal lépe docenit Lovecrafta ve Zkáze, protože ho pomalu načítám. Takže aspoň něco. Tempo je svižné a Zkáza fakt nenudí, jen mě to už tak moc nebere, jako kdysi. Rozhodně je Zkáza nejsilnější kousek celé sbírky. Plynové lampy trpí jen svou délkou, protože celá postupná gradace, která si mi moc líbila, je nakonec ubita rychlým rozuzlením děje. Projelo to mnou jako pájka máslem a z příběhu takřka nic nemám, absolutně nezapamatovatelné. Kresba, ať už retro, mi je příjemná a určitě ji můžu. Plynárna je pro mě velké wtf a spíš jsem se kochal kresbou. No a Svatyně byla úplný průser. To je Hellboy nebo Batman nebo co to vlastně je? Neuchopitelné, nudné a krátké a tudíž zcela zbytečné. Kresba je Hellboy, takže asi tak, sem to nepatří. Překlad mi přišel ok, protože se mi to obecně četlo svižněji, než v DCKK, takže předpokládám, že drobné úpravy do původního překladu určitě pronikly a zbylé dva příběhy byly v pohodě. Plynové lampy se velmi dobře četly, stejně jako Zkáza. Tady ale mé jisté nadšení končí, protože to celé mě utvrzuje v tom, že Mignola neumí zakončovat děj nebo série. Jako by se chtěl vymáčknout a předvést se a pak to nakonec nějak zaobalí a nějak dovede do konce, aby tam prostě byl. Stejný problém mám u více sérií, ne jen těchto příběhů. Pro mignolovce je tato sbírka naprostou nutností. Kdo chce netradičního Batmana, i zde si takový čtenář najde své místo. Mě už to prostě nebaví, aspoň ne, tak jako kdysi. Celkově jsem ale rád, že tu vychází takové příběhy. Elseworlds bych snesl komplet v češtině. Je tam hodně dobrých kousků.
172075
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš4.6.2021 21:53Batman Mikea Mignoly
    SSP: no... Za mě v případě Someone u jedné knihy v rámci práce, kdy s ní i pořád pracuješ... Bych si ji ocisloval a nechal jako pracovní verzi, pokud ji fakt na práci hodně používáš. Cena je snad 3 kila?

    V případě dvě, co píšeš... Je samozřejmé vhodnější, ne-li jediná varianta, ta tvoje. To nic nemění na tom, že je to zhovadilost. :D ale když nemáš jiný řešení, tak si do treba 500ti stránkový knihy budes muset lepit papírky, no :) (jediná útěcha ti může být, že pokud přemýšlíš, tak to uděláš, jak píšeš, ob10stran, 20, apod. , Ale to u toho budeš muset zas ještě přemýšlet a můžeš se splést ;))

    Jinak s vama souhlasím, že je to divný, ale radši obsah bez číslování, než kniha bez obojího. :)
  • trudoš
    trudoš editor4.6.2021 07:21Batman Mikea Mignoly
    SlouzimStarymPsum: To je vcelku logické.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum3.6.2021 22:52Batman Mikea Mignoly
    trudoš: Rozumím tomu, ale podle mě z praktického hlediska je ještě víc na nic, když k tomu chybějícímu stránkování chybí ještě ten obsah.

    Milo_Harwey: A jak to teda řešit? Můžeš si vybrat, jestli pokaždé budeš počítat stránky, nebo vložíš papíry, které pak použiješ pro orientaci. Mezi strany 10-11, 20-11 atd. jako minimální základ, nebo to ještě rozšíříš. SomeOne si to z finančních důvodů znovu nekoupí a nemusí vždy jít o jeden komiks za pár stovek. Až bude někdo makat na něčem, co se bude týkat autora, postavy, a bude k tomu mít k ruce deset omnibusů, číslovaná nebude půlka, tak kupovat některé dvakrát asi pro některé nebude možné, navíc se může jednat o vyprodané kousky.
  • trudoš
    trudoš editor3.6.2021 22:39Batman Mikea Mignoly
    SlouzimStarymPsum: A pak jsou situace, kdy jsou stránky prohozené, ale člověk to nepozná, protože příběh i tak dává (případně nedává) smysl. Každopádně abychom si rozuměli - mě nevadí obsahy, jen se pozastavuji nad tím, jak jsou z praktického hlediska k hovnu, když nejsou stránky v knize číslované, nebo když nejsou očíslované alespoň předěly kapitol. To, jestli to někdo řeší ručním počítáním nebo prostocviky s propiskou je už pak záležitost osobního přístupu, ne vysvětlení, proč se něco takového vlastně dělá. Tož tak. Ne že bych kvůli tomu ovšem propadal depresím a na Crew a další nakladatelské hříšníky uvalil klatbu.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.6.2021 21:54Batman Mikea Mignoly
    SSP - vkládat papírky? :D takovou píčovinu bych od tebe nečekal :D
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum3.6.2021 19:01Batman Mikea Mignoly
    Milo_Harwey, SomeOne: Tak to se nemusí kupovat další kniha, stačí vložit mezi stránky papír, kde jsou čísla stránek napsaná. A stačí to dělat ob stránky (papír, nic, papír, nic), aby to bylo dostatečně přehledné.

    GWB: Tak zase se u toho listování knihovník může v pracovní době dostatečně načuchat vůně papíru, to není k zahození!

    trudoš: Tak pokud tam ty stránky opravdu nejsou a nejde o záměnu (jsou tam místo toho jiné dvakrát), tak ty chybějící stránky zjistit takto lze. Že nejde o bezvadný výtisk sice čtenář takto nezjistí, ale je to lepší než nic. U kompletů obsah vůbec není a informace o počtu stránek se sem tam na netu lišily, takže kontrolu, zda nemá doma vadný kus, si člověk moc udělat nemohl. Já ty obsahy v každém případě vítám.
  • SomeOne
    SomeOne3.6.2021 17:50Batman Mikea Mignoly
    Milo_Harwey: Jistě že mě to napadlo, ale nechtělo se mi to dělat. Druhý výtisk bych si kvůli tomu opravdu nekoupil, tento koníček není finančně nenáročný a vzhledem k tomu, že studuji, radši ty 400 dám do nějakého jiného komiksu a Stana si napočítám párkrát ručně.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš3.6.2021 15:09Batman Mikea Mignoly
    someone - v tomhle případě bych si stránky očísloval, to tě nenapadlo? (kdyby vadilo, tak koupit ještě jednu verzi navíc jako pracovní a tu si očíslovat)
  • SomeOne
    SomeOne3.6.2021 12:42Batman Mikea Mignoly
    SlouzimStarymPsum: "Tohle nečíslování stránek v komiksu musí být děs pro lidi, co pracují na nějaké práci a odkazují či citují."

    Přesně to se mi stalo. Píšu práci na historii komiksů, čerpám z toho crewního komiksu o Stanu Leem a těch 200 stránek jsem několikrát musel počítat kvůli citacím. Fakt zábava.

    Já osobně jsem rád, když jsou v komiksu číslované stránky. Neruší mě to a pomáhá to, když občas omylem místo jedné stránky otočím dvě.
  • trudoš
    trudoš editor3.6.2021 09:31Batman Mikea Mignoly
    George Walker Bush: To světlé na tom je, že nemusí počítat jednotlivé panely, případně slova a písmena. Zatím.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin3.6.2021 09:23Batman Mikea Mignoly
    SSP: Teď si představ knihovníka z katalogu, který z nějakého - pro mě ne zcela pochopitelného - důvodu musí spočítat, kolik daný výtisk obsahuje číslovaných a kolik nečíslovaných stran... viz mangy, kde je to často v nějakém náhodném poměru.
  • trudoš
    trudoš editor3.6.2021 08:33Batman Mikea Mignoly
    SlouzimStarymPsum: Jo a díky za odkaz, ale já hm, no jak to říct, nerozumím anglicky, francouzsky, polsky, německy, korejsky, španělsky a tak nějak vůbec.
  • trudoš
    trudoš editor3.6.2021 08:30Batman Mikea Mignoly
    SlouzimStarymPsum: Já neříkám, že jde o chybu nakladatele nečíslovat stránky a akceptuji případný autorský záměr, jen mi přijde zbytečné dávat do knihy obsah, když podle něj člověk stejně nemá možnost co jak najít - a nic proti, ale počítat stránku po stránce bude jeden člověk ze sta, možná tisíce. Nemluvě o tom, že zjistit zdali mi nechybí stránky je bez číslování prakticky nemožné, když jeden nezná přesnou návaznost panelů. Autoři občas umí ze stránky na stránku solidně zakouzlit, aby čtenáře zmátli.
    Ale vím, že tohle je u komiksů častý nešvar, takže z mé strany jde jen o povzdechnutí nad pro mě nepochopitelným stavem věcí, nic víc. Dějou se i větší podivnosti.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum3.6.2021 00:15Batman Mikea Mignoly
    trudoš: Tak číslování stránek v komiksu je snad vždy věcí autora a často asi nechce, aby tam ta čísla byla (aby nerušila) a pokud je nepřidá svévolně nakladatel (jestli to je vůbec možné), tak tam nejsou. Jako čtenář pak o to víc vítám, aby tam byl obsah, i když je jeho část - ty stránky, k ničemu, tak pořád slouží k jisté orietanci (jestli příběh začíná za polovinou, na konci apod.) a je to užitečné i pro kontrolu, zda nechybí stránky v některé části knihy. (Jo, já je v komiskech počítám, jestli nemám vadný výtisk.)

    Tohle nečíslování stránek v komiksu musí být děs pro lidi, co pracují na nějaké práci a odkazují či citují.
    https://pencilpanelpage.wordpress.com/2012/04/05/are-page-numbers-irrelevant-in-comics/
  • trudoš
    trudoš editor2.6.2021 23:04Batman Mikea Mignoly
    Scarface: Kniha je nádherná, ale zase jednou položím řečnickou otázku - proč uvádíte obsah s odkazem na které stránce začíná ten který příběh, když pak stránky v komiksu nejsou číslovány?
  • deefha
    deefha mecenáš29.5.2021 10:06Batman Mikea Mignoly
    Jj, vyšla v #029: Batman: Zkáza, jež postihla Gotham.
  • Fry
    Fry admin29.5.2021 09:10Batman Mikea Mignoly
    Scarface: 'Plynárna' už v DC kompletu tuším vyšla...
  • Scarface
    Scarface28.5.2021 18:00Batman Mikea Mignoly
    Carnage: Tři komiksy navíc. Ještě ta Plynárna, což je ale krátký povídka.
  • Franta z Čokolády
    Franta z Čokolády28.5.2021 08:25Batman Mikea Mignoly
    Carnage:Jo,je,máš tam 2 komiksy navíc,Gotham by gaslight a Sactuary
  • Carnage
    Carnage28.5.2021 02:10Batman Mikea Mignoly
    Takže tohle je o něco delší "DC komiksový komplet #029: Batman: Zkáza, jež postihla Gotham" ?
  • Fimi
    Fimi mecenáš27.5.2021 07:25Batman Mikea Mignoly
    Walome ještě ma letos vyjít z této edice jeden Marvel a jedno DC, zatím neohlaseno... Čili letos 3 DC a 2 Marvel
  • Walome
    Walome mecenáš26.5.2021 22:26Batman Mikea Mignoly
    O tomhle jsem vůbec nevěděl že existuje (ani ta edice), ale chci to!
Četl/a (75)
353638, ArmadOon, Ash Pointak, autokineton, BadBoy, Benny, Black Bro, yo, calvin10, Cinema Ranger, Const.ex, cyboy, Darker, Darth Raelchi, Daxik1988, Delphín, Doppelganger, Draco nobilis, faster86, fifas, Fox01, Franta z Čokolády, Garp, GavlaDan, Géba, georg, George Walker Bush, Georgíno J., Goldfinch, Good Games, Hanussen, Honzin, house192, invape, Ivan Kucera, James, jeanbaklajean, jh666, Joshua_T, Kil-Khal, Killingjoke, KOWE, Lachvos, lantan1, Liborius, listr, LookAss, Mamut12, Mercurio, MP, mstefl, Mvelou74, Norri, oleav, Ozymandias, Palebras, pechna, Philologus, Poniczech, Poseidon1978, raimi, RaptoR, Roiser, RudyRod, schefik, Schirru, Sir_Pete, Spike, taidana, the.kasztan, Tony TwoDee, trudoš, utresyby, vita, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
(136)
123peta, 2scha, 353638, 81splinter, Alfi, Alfred, Alikkk, Anton Whatever, ArmadOon, Ash Pointak, autokineton, BadBoy, Benny, binnmode, blackJag, bmc75, Calvin Klein, calvin10, Caylen-Tor, Const.ex, Corteg, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, D.K.Logic, Daxik1988, Deckard, Delphín, delsemela, DEmnoG, DKoscik, Doppelganger, Draco nobilis, farnhajt, faster86, fifas, filemon, Flowtek, Fox01, FrAnK, GavlaDan, Géba, georg, Georgíno J., Goldfinch, Hanussen, hellblazer, herbert, Honzin, house192, hyba1991, invape, Ivan Kucera, James, jeanbaklajean, jh666, JORDY, Joshua_T, Karel Sec, karl173, kendor007, Killingjoke, komiksák007, Kouzelnik7, KOWE, Lachvos, Lijem24, listr, Lojza, LookAss, LuckyLjuk, maara, Mamut12, Matio, Mercurio, merhyx, mikado, Mikei, mirror, Mitak, Mleako, monty.cl, MP, MP81, Mr. Baboon, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Nevimtrebastofi, Norri, OldaB, Olesh, Onkel 1928, Paja78, Paldini, Palebras, paulmuaddib, pavouk, pechna, Petr, Philologus, Poseidon1978, Radkos, raimi, RaptoR, Ricarderon, rockyt, Roiser, RudyRod, schefik, Schirru, Šedo, Sidi Santini, Sir_Pete, Skot, sleepless, Spike, start05, suricattaontheway, tacmud, taidana, the.kasztan, Tialster, Tommar, Tony TwoDee, TQChose, trudoš, utresyby, Velkej šéf, vishnar, vita, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, Zlord_Antijezis
Chce (31)
Abstinent, Al0f0k, anfrene, Azik2586, Badgu.y1902, Blacklarch, charvos, CHester Turner, ConanVJ, Dali, deadpool, deefha, DracoAn, Dzoglik, Fida, Final, gezic, Glumal, illy, Infarkt, Kiko, Lokusta, Madao, Maty48, Mrlah, Murphy722, Nightmare, Petrkoll, royan, Suši, tukak
Shání (4)
deefha, GeorgeeW, gezic, Nightmare