Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Chladnokrevný hrdina. Chladnokrevný zabiják.

Svatba století je za námi. Batman ušel k oltáři s Catwoman dlouhou cestu… a jeho život se otřásl v samotných základech. Ale tento úder byl pouze prvním z mnoha. Bruce Wayne dostane obsílku, aby zasedl v porotě soudního přelíčení s Mr. Freezem, a je konfrontován s palčivými otázkami ohledně svého maskovaného alter ega a jeho sklony k nepřiměřenému násilí – což ho přinutí k rozjímání nad otázkou, zda by neměl svou kápi i plášť nadobro odložit.

Zatímco je Bruce vázán těmito povinnostmi, Dick Grayson – Batmanův dřívější pomocník a nejbližší přítel – odloží svou identitu Nightwinga a navlékne kostým Temného rytíře. Čímž se ocitne v první linii… a ve velkém nebezpečí.

Ruský zabiják zvaný KGBeast se vrátil – a nyní tento relikt geopolitického konfliktu řádí v ulicích Gothamu, veden na neviditelných nitkách neznámým mistrem loutkářem. Bruce i Dick se musí vyrovnat se zlomeným srdcem, zlomenými kostmi nevinných obětí i krizí vlastní identity. Podaří se jim zastavit propukající studenou válku, než se příliš nachladí a zemřou?

Obsahuje sešity série Batman (Rebirth) #51-57 (červenec 2018 - říjen 2018)

Scénář
Tom King
Art
Mark Buckingham, Tony S. Daniel, Matt Wagner, Lee Weeks
Ink
Tony S. Daniel, Danny Miki, Andrew Pepoy, Matt Wagner, Lee Weeks
Barvy
Elizabeth Breitweiserová, Tomeu Morey
Obálka
Elizabeth Breitweiserová, Lee Weeks
Lettering
Petr Schwarz
Překlad
Štěpán Kopřiva
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7679-012-4 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
170 x 260 x 10 mm
Tisk
barevný
Váha
480 g
Stran
176
Cena
399 Kč
Originál
Batman #08: Cold Days (DC Comics, 2018)
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš15.9.2023 07:51Batman #08: Chladné dny
    Chladné dny sú super. Prvých cca 66 strán. Z celkového počtu 176. Potom už je to o ničom. Áno, na začiatku síce bohapusto vykrádajú klasiku 12 rozhnevaných mužov, ale robia to tak dobre, že to až tak nevadí. Neprekáža vari dokonca ani to, že čitateľ čaká parádny finálny twist a nakoniec sa vlastne žiadny nekoná (wtf?). Séria tajomných ženských vrážd ešte nepovedala svoje posledné slovo a King sa jej venoval aj v budúcnosti, ale tu teda bolo treba podľa mňa explicitnejšie povedať, že to nie je koniec, ale vlastne len istým spôsobom začiatok, pretože takto je to ako detektívka s vrahom bez odhalenia vrahovej identity, čo nepôsobí dobre. Hoc áno, je to realistické, ale aby to naplno fungovalo, muselo by to byť spracované predsa len iným štýlom. Jasné, je zaujímavé sledovať, ako Wayne obhajuje Mr. Freezea a kritizuje Batmana (bez toho, aby ostatní vedeli, že Batman je Bruce) a Mr. Freeze je tu tým pádom obetný baránok, i tak mi ale proste nesedelo robiť obeť z jedného z najvýznamnejších netopierových protivníkov. Chápem, že Batman je najlepší detektív na svete a fakty a suché, pragmatické dôkazy sú preňho viac, ako osobná, emóciami sfarbená chuť dostať Mr. Freezea za mreže, ale i tak to bolo divné. Tak či onak je to dobrý, pôsobivý a v rámci možností realistický príbeh a v kombinácii s noirovou kresbou a tlmenými farbami mi to pripomenulo Gotham Central. Problém je, že súdny proces s Pánom mrazu tvorí len malú časť knihy a zvyšok dopĺňa... ja vlastne ani poriadne neviem čo. Nerozumiem smeru, akým sa Tom King vydal. Na začiatku série podľa mňa išiel loviť do úplne iných končín, potom akoby si spomenul, že by bolo super poňať sériu ako niečo, čo od začiatku smerovalo k svadbe s Catwoman, avšak po legendárnej Mačacej žene v Chladných dňoch nezostala ani granula a rieši sa niečo úplne iné. Dačo, čo ma nezaujímalo. Páčil sa mi Batmanov návrat k pôvodnému kostýmu, rovnako jeho doberanie sa Dickom, trefné strieľane si do vlastných radov vo forme zľahčovania situácie (ultra trápni céčkarskí záporáci), situáciu oživila bájka a King občas trafí klinec po hlavičke (Bruce dosiahne spravodlivosť svojím členstvom v porote, do ktorej sa paradoxne dostal s pomocou korupcie). Lež ako celok ma to fakt neoslnilo. Je to lepšie, ako predchádzajúci diel Svatba, ale oproti nemu je lepšie skoro všetko. Ešte mi každopádne nedá nepoukázať na krásny detail s parádnou prácou letteringu: Batman sa dostáva do zóny bez signálu a tak komunikácia vypadáva a písmená sú zle vidieť rovnako, ako ich on počuje.
  • faster86
    faster8630.10.2022 00:52Batman #08: Chladné dny
    Celá trilogie svatby mi přišla kvalitní a tato kniha v kvalitě pokračuje. První půlka je hodně ukecaná, drujá půlka je akčnější, obě části jsou dobré i když každá jiným způsobem.
  • choze
    choze22.8.2022 11:36Batman #08: Chladné dny
    Batmana nečtu kvůli soudním dramatům a la Dvanáct rozhněvaných mužů, ale pro jednou proč ne a když je to dobře napsáno... Zbytek příběhů nezaujal.
  • MEGA
    MEGA3.2.2022 14:42Batman #08: Chladné dny
    Při čtení této série se cítím, jak na horské dráze. Některé příběhy jsou výborné a pak jsou zde příběhy, které mi přijdou prázdné a nezajímavé. Stejně je to i s tímto dílem, kde to v nadprůměru drží skvělý první příběh, od kterého jsem se nemohl odtrhnout. Mám slabost pro komorní dramata a tady King trefil do černého. Bruce Wayne v soudní porotě pojednávající o případu s Batmanem je velmi zajímavý nápad a zde byl využitý na maximum. Zbytek knihy mě už tak nebavil a konec jen nastiňuje budoucí události. Přišlo mi, že z návratu KGbeasta se dalo vytřískat víc. Kresba je, jak je u Batmana zvykem, špičková. Lee Weeks mě zaujal nejvíc, líbí se mi jeho práce se stíny a mimikou.
  • honza2457
    honza24579.8.2021 11:19Batman #08: Chladné dny
    Je po svatbě a hned kvalita stoupá strmě nahoru. Příběh kolem Mr. Freeze byl výborný a to byl v hlavní roli Bruce Wayne. O něco horší, ale stálé kvalitní je děj okolo KGBeasta. Doufám že King bude v podobných příbězích pokračovat.
  • karl173
    karl173 mecenáš22.7.2021 22:15Batman #08: Chladné dny
    Již 8. díl od Toma Kinga a je stále vidět že ho to baví. Snaží se hledat v Batmanovi něco nového a přicházet s neotřelými nápady. Bohužel i přes jeho snahu začínám mít pocit, že se už toho moc vymyslet nedá. StaronovÍ záporáci s jen lehce pozměněnými zápletkami, které se vždy budou točit kolem jediného - bolesti Batmana.
    Chladné dny jsou velmi zajímavé svým pojetím, ale na druhou stranu trošku jsem se nudil a to i přesto, že to mělo pouhé 3 sešity.
    Pak jeden kraťas s Dickem, který byl moc krátký na to, abych si zvykl na kresbu a moc plochý, aby na mě dokázal nějak zapůsobit.
    Nejvíce jsem se nakonec bavil u posledního příběhu opět na 3 sešity s KGBeastem. Děj skvěle odsýpá, má hutnou dějovou linku a zároveň velmi přímočarou. A také nejlepší kresbu Tony S. Daniela. A nemohu zapomenout na povedený paralelní příběh ve formátu bajky, kde hostil skvělý Mark Buckingham. Za mě tedy nejlepší příběh z této knihy.
    Když to celé shrnu, tak nemohu říct, že bych se u čtení nudil a že by Tom King už tuto sérii nezvládal. Zároveň ale tato kniha není po celkové stránce natolik zajímavá, abych si na ní za pár týdnů vzpomněl. 3*
  • trudoš
    trudoš editor31.5.2021 13:40Batman #08: Chladné dny
    Zbožňuji Dvanáct rozhněvaných mužů a to jak původní hru Reginalda Rose, tak slavný film Sidneyho Lumeta. Možná proto jsem snadno propadl variaci Toma Kinga na toto téma, přičemž musím především vyzdvihnout fakt, že dotyčný pouze nekopíruje předlohu. Využívá původní námět k novému pohledu na skutky Temného rytíře a především pak jejich dopadu na mysl obyvatel Gothamu. Výtku k ději bych přitom měl pouze jedinou, a to je závěr, unikající kamsi do ztracena, s nejistou možností, že se autor k příběhu ještě vrátí. To se ostatně týká také dalších dvou epizod, které nijak neubírají na pochmurném tempu sestupu Bruce Waynea do osidel zármutku. Tom King využívá skvěle vypravěčské možnosti komiksu, když mění úhly pohledu, posloupnost panelů i skoky v čase, současně však zachovává tragikomickou atmosféru superhrdinského patosu, který pod záštitou jakési fanouškovské nadsázky odkrývá temná zákoutí lidské přirozenosti. Náramně dobrá věc, tahle série, nejlepší jaká Batmana za poslední roky potkala.
  • Palebras
    Palebras30.5.2021 08:28Batman #08: Chladné dny
    Batman od Kinga je prostě fajn. Hned začátek, kdy jsme svědky přelíčení s Mr. Freezem je parádní a v jistých chvílích mi kresbou v hlavě probleskla jakási spojitost s Criminalem od Brubakera. Četlo se to skvěle, avšak nedá se tomu upřít jistá míra patosu. Ale u Kinga to není nic nového a jeho Batman velice rád rozjímá nad různými principy, nesmrtelnostmi brouka a dalšími zásadními otázkami o nekonečnosti vesmíru. Vše je ale podáno v relativně komorně pojaté rovině a ničím mi tohle nevadí. Parádní byl ovšem návrat KGBeasta na scénu. I když u nás vychází opravdu zanedbatelné množství komiksů, tak rozhodně potěšila provázanost s u nás vydaným komiksem Deset nocí KGBeasta, který rozhodně patřil k tomu lepšímu co u nás s Batmanem vyšlo. Kresba klasicky fajn hlavně tedy Tony S. Daniel, kterého můžu. Celkově opět povedený Batman, kdy potěšil hlavně návrat KGBeasta. Příjemná záležitost.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin29.5.2021 08:59Batman #08: Chladné dny
    Tom King je prostě rafinovaný scénárista a já mu to žeru. Ale taky trochu patetický.

    Celkový dojem: 70%
3169
Četl/a (44)
Ash Pointak, calvin10, choze, Cinema Ranger, Craxx, cyboy, Doppelganger, faster86, georg, George Walker Bush, Georgíno J., hellblazer, invape, Ivan Kucera, Jabba, Jay-jay, jh666, Kaaos, karl173, Kiko, Lachvos, lantan1, listr, me, MEGA, Mercurio, Mleako, MP, Palebras, pavlosson, Poseidon1978, PumpingArrow, Sikk, slavik38, Spike, štěpin_8, taidana, Tony TwoDee, trudoš, tukak, utresyby, xflori01, Zbysek2410, zlejzmrd
(89)
Alfi, Alfred, Ash Pointak, BadBoy, Badgu.y1902, Beng.D, blackJag, bmc75, calvin10, Caylen-Tor, Craxx, cyboy, Deckard, deefha, Doppelganger, farnhajt, faster86, Final, Flowtek, Fox01, georg, Georgíno J., hellblazer, hyba1991, invape, Jabba, JackOneil, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jindroush, Karel Sec, karl173, KarlosJB, kendor007, Kiko, Kouzelnik7, krvinka56, Lachvos, lifi, listr, Lobok257, Lord Baltimore, malylada, Mamut12, me, MEGA, Mercurio, Mitak, Mleako, MP, NecRoman, Olesh, Paldini, Palebras, pavel, pavlosson, pearlxjam, pechna, perper, Poseidon1978, PumpingArrow, puolpm, Ricarderon, Rumburaq, Saran, schefik, Sikk, Skot, slavik38, sleepless, Spike, štěpin_8, tacmud, taidana, the.kasztan, Tialster, Tomas024, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, utresyby, vishnar, xflori01, xintax, yogi, Zbysek2410, zlejzmrd
Chce (20)
Al0f0k, Azik2586, ConanVJ, CSE_AC/DC, Dali, deadpool, filemon, filosh, gezic, James, LookAss, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Nightmare, OldaB, Radkos, royan, Tomasino79, Tyfus
Shání (5)
CSE_AC/DC, gezic, LookAss, Nightmare, suricattaontheway