Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Kazatel Markham a jeho horda fanatiků vraždí odpůrce otroctví v Kansasu. Je možné, že provádí nemilosrdný plán vysoce postavených lidí, kteří mají dalekosáhlé politické cíle? A co má společného Lonesome s krvavým zločincem?

Scénář
Yves Swolfs
Art
Yves Swolfs
Barvy
Yves Swolfs
Obálka
Yves Swolfs
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Jitka Musilová
Redakce
Zbyněk Froněk, Jiří Nevěřil, Josef Vybíral
Žánry
akční, dobrodružný, western
ISBN/ISSN
978-80-88098-62-1 (Josef Vybíral)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Váha
272 g
Stran
56
Cena
199 Kč
Originál
Lonesome #02: Les Ruffians (Le Lombard, 2019)
  • adevr
    adevr13.3.2022 10:29Lonesome #02: Rufiáni
    Hezká kresba a nepříjemný font v textových bublinách.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin26.8.2021 12:29Lonesome #02: Rufiáni
    Ta nadpřirozená linka mě prostě trochu zlobí, ale jinak celkem napínavé dílo. Aneb do puntíku platí, co jsem napsal k prvnímu dílu...

    Celkový dojem: 60%
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš12.6.2021 15:19Lonesome #02: Rufiáni
    Obávam sa, že po dvojke môžem s čistým svedomím skonštatovať, že Lonesome nikdy nebude moja komiksová srdcovka. Je fakt parádne nakreslená (snežné prostredie). V tomto je na Swolfsa spoľahnutie. Ale ako scenárista ani tentokrát neprekročil svoj vlastný tieň a hoci sa snaží, opäť raz mu z toho vychádza nudný priemer s pár dobrými nápadmi, avšak i s postavami, ktoré vás nechytia za srdce a s dialógmi, ktoré sú napísané štýlom jedným uchom dnu, druhým von. Čiže sa opakuje to, čo som s ním zažil už v jeho upírskej sérii Princ noci. Pozitívne ma prekvapil nepredvídateľný vývoj deja (ZAČIATOK SPOILERU linka s kazateľom je v podstate vyriešená už v tomto albume + vidíme dôvod, prečo ho hrdina vlastne prenasleduje KONIEC SPOILERU). Vlastne ma mrzí, že musím dať „iba“ 3*, ale ak by som dal štvrtú, tak iba za kresbu. Komiksy ale nepozostávajú len z nej, ale aj zo scenára a ten je v prípade Lonesome 2 ozaj priemerný a neveľmi zaujímavý. A zas ani tá kresba nie je až taká fenomenálna a geniálna, aby som len za ňu komiksu udelil 4* (tento luxus si môže dovoliť Superman: Mír na Zemi, prípadne Batman: Arkham - Pochmurný dům v pochmurném světě, kde je výtvarná stránka natoľko úchvatná, že dokáže zamaskovať priemerné scenáre). Lonesome 2 je konzervatívny, starosvetský komiks. Kým ním len listujete, je úžasný. Avšak akonáhle sa doňho začítate, stáva sa dosť nezáživným.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš21.5.2021 23:07Lonesome #02: Rufiáni
    Musím uznat, že to je vlastně dobrá věc. I když jsem si místy říkal, že na první epizodu to nemá. Nebo že to je ukecanější, než v první epizodě. Pak mi to ale uzrálo v hlavě a říkal jsem si, hergot vždyť mně se to vlastně líbilo! Fakt skvělé! Dobře dávkované napětí. Příběh graduje a i když pomyslná hlavní dějová linka vlastně končí, je evidentní, že se dá na čem stavět pro další epizody. Kresba mě bavila, jazykově mi to přišlo vyvážené a četlo se to dobře. Prostě dobrá poctivá westernovská jízda. Co musím Swolfsovi uznat je, že pořád nemám mnoho informací z minulosti onoho jezdce. Ano, jeho mládí a touha po pomstě, ale je evidentní, že to není jen o tom, a rozhodně hlavní postava nepůsobí a nemá působit malicherně. Vždyť pořád nevíme jeho jméno! Pocta italským westernům je na místě a Swolfs to prostě dobře zmákl.
  • Good Games
    Good Games mecenáš4.5.2021 16:22Lonesome #02: Rufiáni
    Yves Swolfs sa vrátil na náš trh po 18 rokoch s prvým dielom Lonesome, ktorý ukázal, že nám má stále čo tento šikovný autor ponúknuť. Lonesome 02: Rufiáni pokračuje presne tam, kde prvý diel skončil a tak náš hlavný hrdina stopuje náboženských fanatikov na čele s Markhamom, ktorého chce chytiť živého, aby dostal odpovede na svoje otázky. Frank so svojou domobranou ho však chcú dostať mŕtveho…Príbeh je dostatočne pútavý a mne sa druhý diel páčil ešte o niečo viac, ako ten prvý. Ak máte chuť na kvalitnú westernovú sériu s veľkým počtom prestreliek, Lonesome je skvelou voľbou. =►Celá recenzia◄=
9205