Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Wonder Woman měla za úkol zachránit svět lidí před lidmi samotnými. Jenže neuspěla.

Když se Diana probudí ze staletí trvajícího spánku, zjistí, že Země se mezitím změnila v nukleární pustinu. Princezna Amazonek se ocitá uvězněná v temné a nebezpečné budoucnosti, kde musí ochránit poslední lidské město před obřími nestvůrami a pokusit se odhalit tajemství této mrtvé Země... aby zjistila, jestli za tohle všechno náhodou nenese odpovědnost.

Obsahuje sešity série Wonder Woman: Dead Earth #1-4 (prosinec 2019 - srpen 2020)
Vyšlo jako 4. svazek edice DC Black Label.


Scénář
Daniel Warren Johnson
Art
Daniel Warren Johnson
Ink
Daniel Warren Johnson
Barvy
Michael Spicer
Obálka
Daniel Warren Johnson, Michael Spicer
Lettering
Martin Hanslian
Překlad
Ľudovít Plata (Turlogh)
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
akční, postapokalyptický, superhrdinský
ISBN/ISSN
978-80-7449-991-3 (CREW)
Vazba
šitá v tvrdých deskách s přebalem
Formát
216 x 276 mm
Tisk
barevný
Váha
1050 g
Stran
204
Cena
699 Kč
Originál
Wonder Woman: Dead Earth (DC Comics, 2020)
  • tom173
    tom17319.2.2023 19:11Wonder Woman: Mrtvá Země
    DC Old man Logan... D.W.J. napsal svižný a jednoduchý scénář, ve kterém Diana odhaluje hroznou minulost ve světě poznamenaném jadernou katastrofou. Mísí se tu tak klasický superhrdinský komiks s prvky fantasy, kde postavy rubají hordy nestvůr meči, oštěpy a šípy. Především tu však jde o kresbu a výjevy z bitev, ty tu (i na pár dvoustránkách) krásně vyniknou. Jen podoba WW mi někdy neseděla a působí tu pro mě příliš divoce a tak nějak "wolverinovsky". Ještě víc to tak umocňuje fakt, že čteme elseworld mimo hlavní linii. Palec nahoru, že tohle bylo vedle všech Batmanů zařazeno do cz Black label.
  • Sagikkun
    Sagikkun9.1.2023 21:17Wonder Woman: Mrtvá Země
    Naprosto luxusní! Nejlépe bych to popsal jako takový (o dost temnější) Breath of the Wild říznutý Mad Maxem a monstry z Hellboy univerza, prostě nadupané post-apo fantasy s nekompromisní akcí, a které funguje absolutně skvěle. Příběh je povětšinou přímočarý (což je tady jenom dobře), ale dokáže i tak nabídnout velice zajímavé momenty, zvraty i nějakou tu myšlenku; a kresba, která je naprosto úchvatná, krásně vynikne ve větším formátu. Tempo je taky nastavené perfektně, není to příliš dlouhé ani příliš krátké, atmosféra parádní... všechno tu funguje jak má, a že těch věcí je.
    Královsky jsem se bavil od první do poslední stránky, vřele doporučuju jak fanouškům Wonder Woman (protože byť to spoustu věcí otáčí o 180°, tak v jádru to má stále staré známé rysy) tak i lidem, pro které to s ní bude první komiks (protože jim to Wonder Woman dokáže bez problému představit, a je to samostatný, na nic nenavazující příběh), případně i pro ty, kteří normálně supehrdinské věci nečtou (jak už bylo řečeno, otáčí to věci o 180°).
    Dokonalost, k tomuhle se budu vracet sakra rád.
  • Shpeckk
    Shpeckk5.3.2022 15:25Wonder Woman: Mrtvá Země
    Skvělý zážitek! Ať už jde o temný a depresivní příběh který je podpořen hrubou, téměř neurvalou kresbou (která ale perfektně doplňuje scénář), nebo o celkové zpracování knihy. Z toho jsem měl téměř orgasmický zážitek. Přebal s vystouplým textem a parciálním lakem (jehož kouzlo odhalíte hned poté, co knihu vyprostíte z objetí plastu), luxusní křídový papír a desky s textilním potahem, které rozšiřují kresbu z přebalu. Lahůdka po všech stránkách. A to doslova.
  • sedw
    sedw24.10.2021 22:41Wonder Woman: Mrtvá Země
    Tak toto bylo fakt něco! S Wonder Woman jsem prozatím neměl čest a první setkání proběhlo nad očekávání dobře. Mám rád postapo a v komiksu mi dlouho fakt dobrý příběh chyběl. Díky tomuto komiksu jsem se konečně dočkal, příběh byl naprosto parádní, kresba k němu parádně seděla a nemám co vytknout. Dostal jsem i kopu emocí při shledání Wonder Woman s ostatními superhrdiny. Za mě plný počet a jen víc takových příběhů.
  • faster86
    faster8618.8.2021 10:21Wonder Woman: Mrtvá Země
    na kresbu , která je na mainstream atypická, jsem si zvyknul celkem rychle. Dějově nejlepší je asi třetí sešít, a hlavně poslední 3 strany, to mi spadla čelist. A co tu vlastně najdeme? spartakus, šílený max, úpvo, trochu dc... black label je super v tom, že jde bokem hlavního dění, takže si může dělat skoro co chce, takže pokud chcete superhrdiny, kteří nejsou úplně předvídatelní tak je to ok. Mrtvá země je dobrý komiks, jen nemá dost sil aby se dostal k označení "nadprůměrné".
  • karl173
    karl173 mecenáš4.8.2021 15:21Wonder Woman: Mrtvá Země
    Mám velice rád alternativní příběhy, kde se vše od základů změní a autor má možnost do toho vložit kus sebe. A tento komiks se trefil přímo do černého. Naprosto parádní strhující příběh, plný zajímavých zvratů. Kde lidstvo zničilo samo sebe a nic netušící Diana se probudí do post-apokaliptického světa plného monster a hrst lidí, kteří se příliš nepoučili. Přesto všechno je však stále ochotná za ně bojovat. To ale není vše co tato kniha skrývá. Je to i propracovaná kresba pojící se s úžasnými nápady autora Daniela Warrena Johnsona. Po dlouhé době jsem si tak mohl přečíst opravdu skvělý počin. Děkuji mnohokrát. 5*
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin22.6.2021 18:34Wonder Woman: Mrtvá Země
    Tak hned úvodní premisa, že Batman je mrtvej, je samozřejmě úplně nerealistická a hloupá:)) Každopádně ani originální postapokalyptický námět, prima kresba a fajn zpracování celé knihy tenhle silně patetický příběh nezachrání. Příliš věcí se odehrává na příliš málo prostoru, v ději se skáče sem a tam příliš hladce.

    Celkový dojem: 50%
  • Fry
    Fry admin8.6.2021 20:10Wonder Woman: Mrtvá Země
    Wonder Woman: Mrtvá Země - Postapokalyptický superhrdinský komiks se vcelku jednoduchou zápletkou, avšak velmi dobře uchopenou a také odvyprávěnou. Co mě ale zas tak moc nebavilo, je Johnsonova kresba. Scenérie jsou fajn, panelování je na jedničku, ale detaily postav (ruce, proporce) a hlavně různé grimasy ve tvářích mě tedy vyloženě až odpuzovaly ... Za mě 4*!
  • Palebras
    Palebras8.6.2021 19:18Wonder Woman: Mrtvá Země
    Tak tohle byla totálně kulervoucí, páteřrvoucí a neskutečně nadupaná postapokalyptická výprava v podaní neohrožené amazonky. Samotná kniha je krásná a jen odráží perfektní obsah v sobě ukrývající. Příběh mi hodně připomínal ty nejlepší momenty ze Šíleného Maxe, říznutý příběhem Prokletá země z komiksu Soudce Dredd, kdy příběhovým pojidlem je pouť přes zemi spálenou atomovými bombami. To vše protkané náznaky na další filmové fláky, ale všechno podáno s takovou lehkostí, že člověk nemá absolutně pocit, že čte něco, co už stokrát předtím viděl či četl. Příběh dokáže dokonale vtáhnout, aby vás na konci vyplivl s pocitem, že tahle cesta byla sakra syrová, náročná a pořádně nebezpečná, ale vy jste si ji, i přes to všechno neskutečně užili. Kresba naprosto luxusní, na některých stránkách jsem měl dokonce pocit jako ve 3D, kdy jsem byl dokonale vtažen mezi letící monstra a skvěle vykreslenou bitevní vřavu. A to se mi opravdu příliš často nestává. Vlastně, prakticky skoro vůbec. Wonder Woman v komiksu vypadá skvěle, hlavně díky parádně padnoucímu odění, které z ní dělá pravou postapokalyptickou válečnici. Potěší i zapojení dalších postav ze světa DC. Mrtvá Země je opravdu skvělý dospělý komiks, který funguje ve všech ohledech. Naprostá povinnost pro každého fanouška DC, ale rozhodně neprohloupí ani člověk, který normálně tenhle typ komiksů nečte. Skvělá záležitost. Víc takových.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš15.5.2021 08:21Wonder Woman: Mrtvá Země
    No páni! To byla ale krasojízda. Vše super, vše zapadalo, velmi čtivé, ale mám jedno ALE. Co mi vždycky vadí na jakýchkoliv příbězích je, že hlavní hrdina ve finále zjistí, že je to všechno zase jeho vina. Tady by vůbec neškodilo to nechat být a ty potvory mohly zůstat potvorami. Prostě se mohly vyvinout vlivem problémů, které nastaly po těch výbuších. Netřeba tam cpát postupy typu "kruh se uzavírá". WW prostě mohla přijít do nového světa jako staronová hrdinka a v něm hledat své místo. Zase to cpát na sebe a pod sebe a pro sebe a do sebe a bůhví jak ještě, zkrátka zbytečné a předvídatelné.
    Nicméně je komiks ale dostatečně dlouhý/krátký, že to nestihne naštvat a je díky tomu dobře dávkovaný a funkční. Opravdu vše jak má být a i kresba, která není můj šálek na první dobrou zde sedí a je uvěřitelná. Poctivá dobrá Wonderka. Fakt paráda.
  • MEGA
    MEGA4.5.2021 18:06Wonder Woman: Mrtvá Země
    Tohle je pecka. Komiks je plný krvavého násilí a akce, ale pod tím vším skrývá soucit a pochopení. Zároveň skvěle balancuje depresivní podobu světa s energickou akcí, na kterou je radost pohledět. Příběh je plný překvapení a obsahuje několik momentů, které jen tak z hlavy nedostanu. Vedlejší postavy, i když některé osudy byly zkratkovité, mě bavili, ale hlavní hvězda je samozřejmě Wonder Woman. Ta v této knize zápasí nejen s monstry, ale taky s nelehkými morálními otázkami a záplavou emocí. Vizuální stránka to vše posouvá ještě o laťku výš. Akční momenty jsou díky kresbě správně dynamické, klidné momenty jsou emotivní a celkově to má ten správnej říz.
  • Good Games
    Good Games mecenáš29.4.2021 23:48Wonder Woman: Mrtvá Země
    Wonder Woman: Mrtvá Země je vydarený komiks napchatý akciou a viacerými sviežimi nápadmi. V rámci edície Black Label sa môže smelo rovnať s Harleen a Batman: Bílý rytíř a to sú prosím pekne poriadne komiksové bomby. Najlepší komiks s Wonder Woman široko ďaleko a som veľmi zvedavý, čo chystá Crew z Black Labelu najbližšie. =►Celá recenzia◄=
  • Norri
    Norri mecenáš24.4.2021 00:42Wonder Woman: Mrtvá Země
    No to mi vytrhni páteř! Tohle byla brutální jízda! Tenhle komiks je ultimátní akční pecka, kterou jsem četl doslova s otevřenou pusou. Jistě, takových akčních komiksů je spousta, ale když k tomu přidáte divokou, až živočišnou kresbu, syté, až psychedelické barvy, a ukotvíte to do známého světa DC, tak dostanete naprostý unikát.

    Téma postapokalyptického světa, tragického hrdiny a postupného odhalování, co se vlastně stalo, není úplně originální. Daniel Warren Johnson ale toto téma zpracoval výborně. Při prvním čtení nevíte, kam příběh povede a tempo vyprávění se správně zrychluje a zpomaluje, a udržuje tak čtenáře v neustálém napětí, aniž by je zahltilo neustálou akcí či nekonečnými kecy. Navíc si to udržuje správně mrazivou až hororovou atmosféru. Některé bojůvky Ú.P.V.O. se proti tomuto můžu jít zahrabat.

    Velmi silnou stránkou je kresba a barvy. Na první pohled to vypadá divoce a přestřeleně, místy jako karikatura, či jako mangová mlátička. Ale jakmile se do toho dostanete, tak zjistíte, jak silně ta kresba podporuje vyprávění a to co mohlo vypadat jako vtipná karikatura je najednou mrazivé. Korunu tomu nasazují barvy Michaela Spicera. Ty jsou syté a připomínají mi styl Davida Rubína. Barvy to celé posunují úplně někam jinam a je to skvělé.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš23.4.2021 08:29Wonder Woman: Mrtvá Země
    Scenár nie je žiadny zázrak. Často zneužíva motív príliš veľkých náhod (Haedry na mesto vo veľkom zaútočia práve keď sa v ňom vyskytne Diana) a celkovo je lepšie nad ním príliš nerozmýšľať. Napriek tomu je to skvelý, živelný komiks nakreslený drsným štýlom, kde nielenže nič nevyzerá pekne, ale ani sa tak nespráva. Ale to je v poriadku, je to proste taký svet. Cameí slávnych superhrdinov je tu minimum, ale o to mohutnejší dopad na zbedačeného čitateľa majú. Viac v mojej recenzii: https://www.fandom.sk/clanok/recenzia-wonder-woman-mrtva-zeme-komiks
  • Liborius
    Liborius22.4.2021 21:47Wonder Woman: Mrtvá Země
    Mrtvá země dává vzpomenout na Starýho dobrýho Logana. Jeho kvalit sice nedosahuje, přesto servíruje slušný komiks, který potěší každého, kdo má rád netradiční superhrdinské příběhy. 8/10 - Více na Multiverzum.sk - https://multiverzum.sk/wonder-woman-mrtva-zeme/
  • Hokejový_Svaz
    Hokejový_Svaz13.4.2021 14:09Wonder Woman: Mrtvá Země
    Asi jsem se zamiloval. Tohle bylo výborné a musím tomu dát bod navíc, jelikož mně to zvrátilo veškeré pochybnosti o tom, že dostanu čistou rubačku s Wonder Woman, která nebude dělat nic jiného než jenom řezat nukleární potvory. O to víc jsem byl mile překvapen, jak moc se příběh soustředil na její charakter a na celou její ideologii, kterou je Wonderka známá. Hodně se mi taky líbilo, jak ten komiks ve mně po dlouhé době dokázal vyvolat nějaké pocity a to konkrétně úzkost, ale také zahřátí u srdce. I pro lidi, kteří Wonder Woman neznají je tohle fajn způsob, jak se s touhle postavou seznámit, protože se tu o ní dozvědí všechno, co je potřeba a byť to je necanonický příběh, tak ten její charakter a ideologie platí i v canonických komiksech. Třešničkou na dortu byla líbivá kresba, ve které se mi jednou nebo dvakrát stalo, že jsem se úplně nezorientoval, ale jinak je bezchybná a perfektně k tomu pasuje. Za mě plný počet, byť to není žádné mistrovské dílo, ale najdete tu všechno, co od Wonder Woman očekáváte.
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš9.4.2021 18:28Wonder Woman: Mrtvá Země
    Pro první samostatné setkání s Wonder Woman jsem si vybral trochu nestandardní příběh, ale byla to docela dobrá volba. Povedené postapo s ničivou Wonder Woman plné brutální akce, mrtvých superhrdinů a morálních problémů.
  • Fimi
    Fimi mecenáš31.3.2021 18:39Wonder Woman: Mrtvá Země
    Velmi povedené, Daniel Warren Johnson nezklamal a naservíroval svou klasickou drsnou akci plnou brutality a emocí. Rozhodně nečekejte klasický superhero sluníčko. Kvalita zaručena.
  • Mr. Baboon
    Mr. Baboon31.3.2021 16:58Wonder Woman: Mrtvá Země
    Nová Wonder Woman si rozhodně zaslouží pozornost, a to i těch fanoušků, kteří Dianě nikdy na chuť nepřišli (třeba jako já). Stejně jako u všech ostatních příběhů z DC Black Labelu se nejedná o kánonický komiks. Jde o poněkud drsnější pojetí oblíbených postav z DC.

    Wonder Woman: Mrtvá Země nás zavede 100 let do budoucnosti a ukáže nám Zemi zdevastovanou atomovou válkou, jak v takové pustině lidé přežívají, kdo nebo co jim kazí každodenní 'idylku' a jak se s takovou situací (ne)dokáže Diana popasovat. Jednoduše jsme vtrženi do světa, který hrdinové zachránit nedokázali a jediný, komu by se to mohlo podařit, je právě Wonder Woman, která se po sto letech probudí do této apokalypsy.

    Kromě příběhu, který je opravdu zajímavý, valí stále dopředu a nutí vás pokračovat na další a další stránky, je tu velmi dobře vykreslený onen zmiňovaný post-apokaliptycký svět. Jeho ztvárnění mě fascinovalo hned na začátku samotné knihy a i když kresba Daniela W. Johnsona může někoho na první pohled odradit, po začtení si na ni brzo zvyknete a možná rovnou i zamilujete (jop, já se zabouchl!).

    Abych to shrnul, tento komiks určitě stojí za přečtení a i když možná nezaujme na první pohled, po dočtení nebudete zklamaní. Za mě rozhodně slušných 8/10.
  • trudoš
    trudoš editor31.3.2021 13:40Wonder Woman: Mrtvá Země
    Tahle Wonder Woman určitě přijde k chuti všem, kdo mají plné kecky zidealizovaných superhrdinů a jejich záměrů stran lidského blahobytu. Je to dobrodružství plné zrady, krve, pěstí, závisti a nenávisti, ale také příběh o obrovské touze po naději v lepší zítřky. Jenže těžko se věří v konec temných časů, když vám obří monstrum slintá za krk… Zkrátka pak nepřijdou ani milovníci morbidních nápadů ohledně zbraňové vynalézavosti či neočekávaných zvratů, jež vás průběžně nutí přehodnocovat své emoce vůči té které straně konfliktu.
    Přes všechnu pompéznost však toho Daniel Warren Johnson vlastně moc neodvypráví. Neříkám, že bych potřeboval vědět přesně, co se jak odehrálo, ale pravdou je, že víc pohromadě drží průběžné retrospekce, než ústřední dějová linie, kde se esa z rukávu tahají častěji než při falešné hře v poker. A maličko únavné jsou ty nekonečné lekce o přehazování viny a přijímání odpovědnosti. Ale zábava to byla náramná a tak ty dílčí prohřešky autorovi s klidným svědomím odpustím.
322883
  • trudoš
    trudoš editor24.4.2021 20:44Wonder Woman: Mrtvá Země
    Norri: Fíha, on tyhle starý fláky ještě někdo zná? Díky za znamení, že zkáza světa je prozatím daleko.
  • Norri
    Norri mecenáš24.4.2021 00:53Wonder Woman: Mrtvá Země
    trudoš: Palec nahoru za citaci Tři sester v hodnocení :-)
Četl/a (97)
123peta, 2scha, 3DD!3, AlmightyMates , ArmadOon, Ash Pointak, BadBoy, Benny, Black Bro, yo, calvin10, charvos, Cinema Ranger, cowok, Darth Raelchi, davidek, Deckard, Denis, desto, Doppelganger, Faix, farnhajt, faster86, fifas, FilipNejdl , Fox01, Franta z Čokolády, Fry, Garp, George Walker Bush, Georgíno J., Good Games, Hanussen, hellblazer, Hokejový_Svaz, house192, invape, Ivan Kucera, James, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jiskra, John Wick, JORDY, Kaaos, karl173, Keno, Kiko, Lachvos, lacoste, lantan1, Liborius, Lijem24, listr, malylada, Matthew, Matthew, MEGA, Mercurio, MP, Mr. Baboon, namdnas, NecRoman, Nexis, Nezbi, Noci, Norri, opytz, Ozymandias, Palebras, pechna, petrSF, Poseidon1978, RaptoR, rooty, Sagikkun, sedw, Shpeckk, Sick666, Sikk, Spike, start05, taidana, terrordemon, the.kasztan, tom173, Tomate, Tommar, Tony, Tony TwoDee, trudoš, tukak, utresyby, vita, Yaromil, Zbysek2410, zlejzmrd
(147)
123peta, 2scha, 81splinter, Al0f0k, Alfi, Alfred, AlmightyMates , Anton Whatever, ArmadOon, Ash Pointak, BadBoy, Badgu.y1902, bboorreekk, Beng.D, Benny, blackJag, bmc75, calvin10, Caylen-Tor, charvos, cobe, cowok, CSE_AC/DC, D.K.Logic, Dali, Dani El, DanielT, davidek, Daxik1988, Deckard, DEmnoG, Denis, desto, DKoscik, Doppelganger, farnhajt, faster86, fifas, filemon, Filip123, FilipNejdl , Fox01, Franta z Čokolády, Georgíno J., Hades, Hanussen, hellblazer, herbert, Honzin, house192, hyba1991, invape, James, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, jjjirik, John Wick, JORDY, Kadin, Karel Sec, Kareru, karl173, KarlosJB, kendor007, Keno, Kiko, lacoste, Lamahe, Lijem24, listr, Lojza, Lokusta, malylada, Mamut12, mart.in, Marvin, Matthew, Matthew, mcleek, MEGA, Mercurio, merhyx, mirror, Mitak, MP, Mr. Baboon, Mr.Plysh, NecRoman, Nexis, Nightmare, Noci, Norri, Olesh, opytz, Paja78, Paldini, Palebras, pearlxjam, pechna, petrSF, PH79, Poseidon1978, Radkos, RaptoR, RicHard. , rooty, Rumburaq, Sagikkun, Saran, schefik, Shpeckk, Sick666, Sikk, Skot, sleepless, Sole, Spike, start05, suricattaontheway, tacmud, taidana, terrordemon, the.kasztan, Tialster, tom173, Tomas024, Tomasino79, Tomate, Tommar, Tony TwoDee, trudoš, tulipstros, Tyfus, utresyby, VanTom, VasaX, vita, vranakx, Vrenn, willis, xintax, Yaromil, yogi, Zbysek2410, zdoog, zlejzmrd
Chce (29)
Azik2586, Blacklarch, deadpool, deefha, delsemela, Denis1996, DracoAn, Fida, filosh, Final, gezic, gumidekmedvidek, hahahoho, hypermlok, illy, jd., Joshua_T, Kouzelnik7, Maty48, MonsterGyre, monty.cl, Murphy722, pavel, Peterka, Pizza Guy, Raido26, raimi, Sole, vrazdinek
Shání (5)
deefha, GeorgeeW, gezic, mineralk, Šedo