Výslech ve tmě
Smrtihlav je představen veřejnosti. O pár dní později, při konfliktu v baru na pražském Andělu, napadá náš hrdina strůjce potíží Daniela Březinu a jeho nohsledy a následně Dannyho čeká nepříliš příjemný výslech samotným Smrtihlavem.

K přečtení i na linku: https://tapas.io/episode/2086679

Scénář
Tomáš Zelenka
Art
Tomáš Zelenka
Obálka
Tomáš Zelenka
Lettering
Tomáš Zelenka
Žánry
detektivka, drama, noir, superhrdinský
ISBN/ISSN
Kreveta
Vazba
sešit v měkkých deskách
Formát
176 x 250 mm
Tisk
černobílý
Váha
89 g
Stran
28
Náklad
50ks
Cena
50 Kč
  • choze
    choze12.10.2021 09:30Smrtihlav #03
    Smrtihlav zajme a vyslýchá brutálního gaunera, kterého se ale marně snaží vystrašit, aby mu prozradil, kdo je hlavou pražského podsvětí. Hrdina tak naráží na svoje limity a rozhodne se získat informaci jinak - setká se mezi čtyřma očima s detektivem Vávrou. I ve třetím svazku Smrtihlav zůstává jen nadšenou a snaživou domácí hrou začínajícího autora na superhrdinský komiks, která až příliš okatě opisuje od svých vzorů, viz. batmanovské setkání hrdiny a policisty na střeše policejní budovy. A je která je plná klišé (přistání na střeše auta, vyhrožování zločinci shozením), i když věřím, že si je autor užívá. Také stále platí, že děje je tu mnohem méně než v běžné superhrdinské sešitovce - třetí sešit si vystačí jen se třemi, čtyřmi scénami. V reálu by první tři svazky Smrtihlava daly dějově dohromady tak akorát jeden sešit. Posun v příběhu tu ale je, hrdina naráží na svoje limity a spojuje se s detektivem. K těm limitům bych jen podotkl, že kdybych si dělal svou verzi Batmana, využil bych tvůrčí svobody, co mám, a nechal hrdinu, aby zločince zabíjel. Autor se drží tradiční neposkvrněné superhrdinské morálky a vznešeně tragického superhrdiny, což je podle mě škoda. Celkově by se totiž mohl mnohem víc odvázat a vykompenzovat tím, že zatím jen klouže po povrchu.
  • Sagikkun
    Sagikkun19.6.2021 11:57Smrtihlav #03
    Zatím je to "pouze" tříhvězdičkový titul, avšak čte se svižně, a dokáže i vzbudit napětí a čtenářovu zvědavost v pokračování děje. Když už jsem si říkal, že tohle je cliché co jsem naposledy viděl v thrilleru z roku 2005, tak mě autor následně dokázal docela překvapit.
  • RadimNemec
    RadimNemec admin11.4.2021 14:22Smrtihlav #03
    Chvályhodný počin - vydávat u nás sešitově vlastní tvorbu! Ale ano - prozatím - po třech dílech - se připojuji k hodnocení pode mnou.
  • Black Bro, yo
    Black Bro, yo31.3.2021 12:13Smrtihlav #03
    Cením autorovu snahu, ale bohužel mě ani třetí díl nepřesvědčil. Jde prozatím o banální a stokrát čtený či viděný superhrdinský příběh, který se tváří smrtelně vážně a tím se se mnou totálně míjí. Na druhou stranu se to četlo relativně svižně a moc mě to nesralo, takže 40%
533