Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Kultovní český komiks, který milují celé generace malých i dospělých čtenářů, přichází v nové podobě. Rychlé šípy září, jak jste je ještě neviděli a plní tak přání svého výtvarníka Jana Fischera. Navíc poprvé ve všech variantách, které spolu s J. Foglarem vytvořili.

Soubor vychází i s rozsáhlým doslovem T. Prokůpka v unikátní grafické úpravě Martina T. Peciny. Kreslíři Bohumír Čermák a Marko Čermák se nacházejí v druhé části kolekce, která slouží ke srovnání s původní verzí.

Scénář
Jaroslav Foglar
Art
Marko Čermák, Bohumír Čermák, Jan Fischer
Obálka
Jan Fischer
Publicistika
Martin Pecina, Tomáš Prokůpek
Redakce
Alexandra Horová, Petra Jasovská, Ondřej Müller, Martin Pecina, Roman Šantora (Bobo), Martina Tomková, Petr Vlasák
Žánry
klubácký
ISBN/ISSN
978-80-00-06123-8 (Albatros (Albatros Media a.s.))
Vazba
lepená v tvrdých deskách (s papírovým potahem bez laminace)
Formát
230 x 330 x 30 mm
Tisk
barevný
Váha
1884 g
Stran
296
Cena
899 Kč
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš26.7.2021 13:45Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera
    Absolutní klasika v super provedení, včetně variant několika příběhů. Vše doplněné o studie o přípravě knihy a Janu Fischerovi.
  • Satan__666
    Opravdu vymazlené vydání. Perfektně restaurované, je tam vše (různé verze) a také velmi zajímavý doslov.
    Jediné, čím to mohli ještě vylepšit, by byly originální (tedy násilně nesjednocovaná) záhlaví (podobně jako to je v 10. díle komiksů Marko Čermáka). Ale klady jednoznačně převažují. Jsou tu dokonce i opravené nějaké dosti záludné a skryté chyby.
    Opravdu se těším na druhý díl.
  • Michal Opitz
    Michal Opitz mecenáš2.4.2021 21:45Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera
    Ale ale, to je mi pěkné!
  • Palebras
    Rychlé šípy jsem miloval už jako kluk a nic se na tom nezměnilo ani po letech. To kouzlo už nikdy nezmizí. Kniha je absolutně nádherná a z každé stránky jde cítit ten obrovský kus práce, který na ní byl odveden a všemu vévodí nádherný přírodní krémový papír, který je radost otáčet a sledovat na něm příhody Rychlých šípů. Plus krásně doplněno o různé bonusy v podobě dalších verzí a hlavně spousta stránek o Fischerovi samotném, včetně jeho archivních kreseb a podobně. Naprostý klenot. Rozhodně se také těším na druhou knihu a doufám že světlo světa spatří co nejdříve. Plný počet !
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš29.3.2021 17:36Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera
    Nemám co dodat. Skvělá edice. Opravdu mnohem lepší než ta od Olympie. Nechám si určitě oboje, ale tahle jednoznačně vede. Krásně udělané a restaurované. Mám konečně všechna Fischerova pokračování, včetně stavby mládeže. Pořád to jsou Rychlé šípy, ať už je dobový kontext jakýkoliv a upřímně mě nijak nepohoršoval. Obzvlášť v této edici jsem se zaměřil výhradně na Fischerův um a sledovat jeho vývoj. Nikdy jsem to u něj nedělal a úplně zírám, co to bylo za kreslíře. Prokůpek a spol. krásně doplňují informace v doslovu. Bonusy jsou prostě bomba. Už se těším na druhou knihu. A už aby to vyšlo (běda jestli tam nebude Junek s Bohumírem Čermákem)!!!
  • james89
    Jako fanoušek Foglara a RŠ byla pro mě povinnost si knihu pořídit. Někdo by to mohl považovat za zbytečnou knihu, ale zde je fajn, že první příběhy jsou zde uvedeny ve všech mně známých verzích. U knih od Olympie byla jen jedna verze a jiná než např. u sešitových vydání od Olympie nebo Pulsu z 60.let. Moc pěkná kniha. Tak to už snad bude z vydání RŠ vše, protože už jich je celkem dost :D
251
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.4.2021 14:50Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera
    Ter: ve videu říkali a je to i v bonusech tuším, že papír zvolili právě kvůli co největší podobnosti s vydáním v Mladém hlasateli.
  • Ter
    Tie ukážky na bielom podklade sú kapku zavádzajúce, keďžé je to vytlačené na źltom papieri. Podľa tých ukážok by som očakával biely kriedový papier. Inak je to pekne spracované. Bonusy/doslov super.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum28.4.2021 02:15Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera
    Jo, v knize je i přes všechny ty úpravy a systematickou práci pár chybek, už se o tom sem tam prý někde píše a ty chyby zmiňují. Co si teď vybavím z toho, co mi někdo říkal, tak je tam prý zelená dívčí ruka v příběhu o klubovnách.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš28.4.2021 00:31Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera
    Pry jsou chyby v barvach, napr zluta noha misto barvy kuze, atp. Mam to zprostredkovane, ale od dobreho zdroje.

    Asi tak, mne jsou chyby tohoto typu ukradene, nevsiml jsem si jich a kdyz jsem se to dozvedel, na zazitku mi to nijak zvlast neubralo. Zkratka tam jsou a lidi to stejne berou. Coz je dobre. Uz aby byl Marko Cermak.
  • james89
    Někdo zmínil 4 chyby a nebyl ani konkrétní? Knihu jsem nečetl, protože RŠ mám načtený z jiných verzí. Koupil jsem si ji do sbírky, protože jsem fanda. Až si budu chtít někdy RŠ zase přečíst, tak sáhnu po téhle knize :) Možná zatím dám jen ty bonusy...
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš25.4.2021 19:40Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera
    Prý má 1. vydání 4 chyby, ale nevím jaké konkrétně a v dotisku by měly být opraveny. Ví někdo víc?
  • james89
    Nějak rychle to zmizelo. Taky jsem si všiml dotisku. Na bazošu se to teď nabízí za 1700 Kč. Zajímalo by mě, jestli to někdo koupí.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš23.4.2021 22:50Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera
    Tak už je to vyprodané. E-shopy už hlásí dotisk na 21.6. Jsem zvědavý jestli bude dotisk opravdu tak rychle následovat.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš30.3.2021 00:28Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera
    Uz jsem to video videl a je mi do placu. Zase nebude komplet. Chjo. Treba do te doby zmeni nazor.
  • SlouzimStarymPsum
    SlouzimStarymPsum29.3.2021 21:46Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera
    S trilogií se nepočítá nejen do 2. dílu, ale zatím ji Albatros neplánuje vůbec. A když na to dojde, tak sáhnou k úpravám - osekávání textu. Je ho tam prý příliš mnoho. Na FB je k tomuto vydání RŠ video a baví se tam právě i o trilogii.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš29.3.2021 17:55Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera
    keporkak: o tom bohužel nic nevím, tak snad se mýlíš.
    james89: ve 2. svazku právě musí být Marko Čermák, protože bez něj máš vlastně 11 pokračování (8x Junek, 3x Bohumír Čermák). Bohumír jinak dělal překreslování, což už bylo v této edici představeno v bonusech. Junka pak v 60. letech překreslil zase Marko Čermák a ten ještě překreslil jednoho Fischera (RŠ plaší pytláky - Červenáček tam dostane kamenem od pytláků ryb, u Vávry byl taky vydán). Samotný Marko Čermák má vlastně 91 původních pokračování (z nichž některé jsou upravení Kulišáci) + 2 pokračování, které už vyšly teď u Fischera ohledně nového šlapohybu. Pak je jedno pokračování jako promo na třetí díl vontské trilogie (jen jedna strana na konci vydání od Olympie), pak je nový příběh podle nevydaného Foglarova scénáře s úpravou Jiřího Stegbauera (poslední strana u Vávry). Suma sumárum by to byla docela nudlička ve velkém formátu, která má jen 102 + 2 (Fischerův šlapohyb) Čermákových pokračování, k tomu 11 pokračování od Junka a Bohumíra Čermáka, + 9 překreslených + promo na třetí díl + poslední příběh. Moc toho není, tak předpokládám, že tam bude i vontská trilogie, která má dohromady 82 stran (pokračování). Takhle by to totiž bylo úctyhodných 197 stran a to už by byla knížka, k tomu si přičti bonusy a je to doma.
    Logicky si říkám, aby kvantitativně, i kvalitativně, kniha obstála vedle Fischerovy, měla by mít i vontskou trilogii. Navíc jsou to RŠ a takhle by druhá kniha byla opravdu kompletní a byla by i stejně tlustá.
  • keporkak
    Pokud vím, s vontskou trilogií se ve druhém dílu nepočítá.
  • james89
    RŠ od Marko Čermáka vydal nedávno Václav Vávra jako 10. knihu z kolekce. Právě nevím, jestli v 2. svazku bude Marko Čermák nebo někdo další. Mám pocit, že pár dílů nakreslili ještě další dva, ne tolik populární kreslíři. Uvidím, nechám se překvapit :) Na druhou stranu by bylo fajn, pokud by Albatros udělal parádní komplet ve dvou knihách včetně dílů od M.Č. Stínadlům by slušela zvlášť extra kniha.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš26.3.2021 07:49Rychlé šípy Jaroslava Foglara a Jana Fischera
    James89: jeste bude kniha se zbyvajicimi kresliri RŠ. V predmluve to teda uvadi a vypocital jsem ze by to melo cca. 200 stran pokud tam zahrnou vontskou trilogii. Jen nevim, kdy ji planuji vydat.