Str. 11
Str. 12
Str. 13

+ 10 dalších ukázek

Autobiografický komiks ve své nejkrystaličtější podobě vznášející všechny nepříjemné a bolestné otázky po vlastní identitě. Maia Kobabe podrobně zachycuje smršť tápání, zmatení a frustrace, která ji*ho zasáhla s nástupem puberty.

Hledání odpovědí a jejich přijetí ji*mu trvalo dlouhá léta, než došel*a k závěru, že je queer nebinární asexuální osobou. Tohle není nové téma, naopak je staré jako lidstvo samo, ale teprve dnes se o něm učíme mluvit. Grafický román Gender / Queer vám pomůže, když ne jej pochopit, pak určitě mu rozumět.

Scénář
Maia Kobabe
Art
Maia Kobabe
Obálka
Maia Kobabe
Překlad
Barbora Doležalová, Jamie Rose
Redakce
Kamil Macejko (gabinet.co.uk), Zuzana Menšíková, Michał Słomka
Žánry
autobiografie, ze života
ISBN/ISSN
978-83-63892-85-2 (Centrala)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
146 x 210 mm
Tisk
barevný
Váha
575 g
Stran
240
Cena
499 Kč
Originál
Gender Queer: A Memoir (Oni Press, 2019)
  • Mvelou74
    Mvelou743.10.2022 11:52Gender / Queer: Autobiografie
    Výborný komiks, super autobiografie! :)
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin5.5.2021 17:05Gender / Queer: Autobiografie
    Komiks, ze kterého spousta lidem praská žilka v hlavě, ale já nevím pořádně proč. Přiznávám, že určité vymáhání nových lingvistických norem pro nebinární osoby je mi protivné, a nevím, zdali střídání mužského a ženského rodu v překladu i v obecné rovině je šikovné. Na druhou stranu jde o celkem zajímavý komiksový vhled do života někoho, kdo musí složitě hledat svou identitu, a to na mnoha úrovních. Zároveň je škoda, že lidi, kteří se příliš nezajímají, ke které se kdo hlásí sexualitě, se nic jiného o autorce/autorovi - krom toho, že má rád/a fantasy - nedozví...

    Celkový dojem: 60%
312