Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 5 dalších ukázek

Koupit
Všechno to začalo jednou zprávou od kohosi, kdo si říká Král. A nyní tu máme vyvrcholení příběhu! Žáci 1. B. jeden po druhém umírají. Přeživších už je pouhých 10. A nakonec dostal trest i Nobuaki, jenž navštívil vesnici Jonaki... Kdo nakonec zůstane naživu? A kdo se skrývá za tajemstvím opředenou postavou Krále?

Scénář
Nobuaki Kanazawa
Art
Hitori Renda
Obálka
Hitori Renda
Lettering
Jakub Škraban, Alena Veselá
Překlad
Eliška Nováková
Redakce
Filip Gotfrid, Andrea Nekvapilová
Žánry
horor, thriller
ISBN/ISSN
978-80-7449-930-2 (CREW)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
128 x 182 mm
Tisk
černobílý
Váha
215 g
Stran
172
Cena
199 Kč
Originál
Ōsama Game #05 (Futabasha Publishers Ltd., 2012)
  • choze
    choze3.7.2021 10:29Královská hra #05
    Koukám, že jsem zatím jediný, komu se finální odhalení líbilo. Samozřejmě, že je to kravina, ale správně přepálená, bizarní a do morku kostí japonská kravina, která k tomuhle celkově brakovému thrilleru pro teenagery perfektně sedí. Celý poslední svazek je v kontextu (nijak zázračné) série solidní - po veskrze nudné předchozí knize scenárista aspoň v cílové rovince zabral. Všechny zbývající postavy zkraje nahnal na jedno místo a nechal je, ať se tam celou dobu handrkují, manipulují, vydírají, vyhrožují, mlátí i zabíjejí, do toho zvraty oscilující kdekoli mezi zábavný (úkol s kostkou, poprava omylem) a vysloveně trapný a samozřejmě si neodpustil ani patetické výbuchy emocí. A vedle finálního masakru naservíroval vysvětlovačku, která byla tím jediným, kvůli čemu to mnozí vůbec četli dál a která zjevně máloho uspokojí. Když shrnu celou sérii - série, která stejně jako Zápisník smrti stojí na super haluzi a taky má tendenci legračně/otravně rozšiřovat svoje pravidla, ale může si jen nechat zdát o podobné míře napětí a humoru, nebo zajímavých a sympatických postavách a i kresebně to pokulhává.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin13.4.2021 18:53Královská hra #05
    Fry mi mluví celkem z duše, nápad dobrý, ale... Ten konec mě až jakože naštval... :))) Celkově ta série byla místy čtivá, ale zároveň lehce přiblblá. Na takový koncept celkem rychlá (člověk si nestačil vytvořit žádný vztah s dalšími spolužáky), přesto jsem měl někdy paradoxně pocit, že je zbytečně natáhlá na pět dílů. Velké paranormální tajemno zabilo pseudoracionální vysvětlení. A ona velká rafinovanost, která byla patrná například ze scénáře Death Note, se úplně vytratila. Nic moc.

    Celkový dojem: 20%
  • Sawyer
    Sawyer2.4.2021 20:05Královská hra #05
    Nečekal jsem, že to bude nějak extra dobrý konec a ono taky ne. Ale díky malému očekávání jsem si to vlastně užil. První polovina je klasická napínavá vyvražďovačka, která mě bavila a rychle se četla. No... jenže pak přišlo odhalení a... to není moc dobré. Vlastně ani nevím, jestli jsem to dobře pochopil. Přijde mi to hrozně odfláknuté. Jestli si myslíte, že víte, jak to skončí a kdo je král, tak mi věřte, že se mýlíte. Tak či onak mě to bavilo i přes ten slabý konec. Celou královskou hru jinak hodnotím kladně. Když vypnete mozek, tak si to užijete. Je to prostě béčkovina, která se rychle čte a čtenáře zajímá, jak to vlastně dopadne.
    Plusy- kresba, napětí
    Mínusy- konec, vysvětlení

    Celkem-60%

    Celá série-60%
  • Sagikkun
    Sagikkun25.3.2021 00:00Královská hra #05
    Okej, tak tohle byla fakt chujovina :D Do nějaké poloviny jsem si to užíval, protože to byla klasická Královská hra jako v předchozích svazcích - psychologické béčkové drama, které se i přes svoji stupiditu a přehnanou vyhrocenost rychle čte a nedá se mu upřít to, že čtenáře zajímá, jak to dopadne. Pak ale přišlo odhalení a... eh... well... nejenže to byl let down jak prase, protože to celé působí hrozně líně... já si hlavně ani nejsem jistý, že jsem pochopil ten konec.
    Série to nebyla špatná, jak jsem už říkal, byla to béčkovina, ale taková ta lepší, svižná a krátká, nenudilo to. Konec byl ale už na takhle průměrnou kvalitu série podprůměrný.
  • Fry
    Fry admin9.3.2021 13:11Královská hra #05
    Královská hra #05 - Meh, jak už jsem psal u předchozího dílu, tak největším zklamáním této série je samotné finále. Ale tak ono to šlo čekat asi už od začátku, jelikož kvalitativně se nejedná o žádný Death Note. Tak či onak, myslím si že se to dalo zvládnou lépe, koncept je parádní, ale odhalení pachatele a schovávání se za kolektivní vědomí mi vůči čtenáři nepřijde úplně fér ... Za mě 2*!
9124
  • Fimi
    Fimi mecenáš23.4.2021 20:15Královská hra #05
    díky lidi, možná někdy to zkusím teda
  • Sagikkun
    Sagikkun22.4.2021 18:35Královská hra #05
    Souhlas se Sawyerem. Je to vypínák mozku, ale nenudí a dokáže vytvořit dostatečně napínavé situace, aby tě zajímalo, jak to bude pokračovat. Asi jako když si pustíš nějaký akční béčko - jen je důležitý od začátku vědět, do čeho jdeš :)
    Naprosto bez pochyby existují lepší mangy, za které investovat peníze, kdyby se ti ale tohle nějakým způsobem náhodou dostalo do ruky, tak stojí za to tomu tu šanci dát.
  • Sawyer
    Sawyer17.4.2021 18:41Královská hra #05
    Fimi: Je to průměrná série s pár světlými okamžiky, takže za hovno, bych to nepovažoval. Jasně těch 850Kč (nebo kolik to celé stojí) můžete vložit do nějaké lepší mangy, ale pro fanoušky vyvražďovaček je to oddechová zábava do vlaku, když se nudíte. Zkus aspoň ten první díl a budeš vidět. Ten si ty 3 až 4 hvězdičky určitě zaslouží. :D
  • Fimi
    Fimi mecenáš16.4.2021 22:32Královská hra #05
    to je velmi zvláštní termín teda, když vypneš mozek....na vypnutí mozku chci něco co je fajn a přesto si to užiju a ne něco co má nízké hodnocení, je to pátý díl serie a stejně to stojí očividně za hovno. Ale sto lidí....
  • Sawyer
    Sawyer16.4.2021 18:51Královská hra #05
    Fimi: Když vypneš mozek, tak je to celkem dobrý. Teda až na ten konec, ten kazí celou sérii.
  • Fimi
    Fimi mecenáš14.4.2021 08:04Královská hra #05
    Dle komentářů a hodnocení jsem rád, že jsem do tohoto nešel, očividně není o co stát