Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 1 další ukázka

Klonové války skončily. Jediové jsou poraženi. Anakin Skywalker zradil řád Jedi a po souboji s bývalým mistrem Obi-Wanem Kenobim je na sopečné planetě Mustafar ponechán napospas smrti. Avšak císař potřebuje po svém boku věrného učedníka, který kráčí po cestě temné strany Síly, aby podrobil galaxii své vůli. Anakin padl a namísto něj povstal sithský lord Darth Vader…

Lord Vader, uzavřen v kybernetické zbroji, jež ho udržuje při životě, nyní stojí před první zkouškou: než bude nosit rudou čepel, hodnou temného pána ze Sithu, musí získat krystal z jediského meče. Vader se vydává na říční měsíc Al’doleemu, aby změřil síly s Jediem, jenž v ústraní vybrušoval své bojové dovednosti k dokonalosti, a utkal se s ním na život a na smrt. Teprve potom bude Vaderovi svěřen úkol nejvyšší důležitosti: pronásledování posledních Jediů v galaxii, kteří unikli Čistce…

Obsahuje příběhy:
Vyvolený (Star Wars - Darth Vader: Dark Lord of the Sith #1-6 - The Chosen One)
Světlo pohasíná (Star Wars - Darth Vader: Dark Lord of the Sith #7-10 - The Dying Light)
Pravidlo pěti (Star Wars - Darth Vader: Dark Lord of the Sith #11-12 - The Rule of Five)

Obsahuje dvě původně samostatné alba (Star Wars - Darth Vader: Dark Lord of the Sith #01: Imperial Machine, Star Wars - Darth Vader: Dark Lord of the Sith #02: Legacy's End).
Obsahuje sešity série Star Wars - Darth Vader: Dark Lord of the Sith #1-12 (červen 2017 - únor 2018)


Scénář
Charles Soule
Art
Giuseppe Camuncoli
Ink
Daniele Orlandini, Cam Smith (Smudge)
Barvy
David Curiel
Obálka
Jim Cheung, Matthew Wilson (Matt)
Lettering
Art D – Grafický ateliér Černý s.r.o.
Redakce
Pavel Klimeš, Alena Mrázová, Tereza Nováková Tomášková, Milan Pohl
Žánry
akční, dobrodružný, sci-fi
ISBN/ISSN
978-80-252-4858-4 (Egmont ČR (Albatros Media a.s.))
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
170 x 260 mm
Tisk
barevný
Váha
911 g
Stran
256
Cena
499 Kč
Originál
Star Wars - Darth Vader: Dark Lord of the Sith #01: Imperial Machine, Star Wars - Darth Vader: Dark Lord of the Sith #02: Legacy's End (Marvel Comics, 2017, 2018)
Varianty
Star Wars: Vyvolený, Světlo pohasíná (2. vydání) (2022)
Star Wars: Vyvolený, Světlo pohasíná (2021)
  • Norri
    Oblečením Anakina do ikonické černé zbroje nebyl přerod na Darth Vadera ještě plně dokončen. Každý Sith musí mít svůj krvavě rudý světelný meč. A ten nemůže jen tak dostat, ten musí sám někomu vzít a poté jeho krystal znásilnit a emočně zlomit. Právě na takovou výpravu se v první části, s názvem ‘Vyvolený’, musí Darth Vader vypravit a je to jízda. Je škoda, že nám zde příběh nenabízí zbytky Anakinovy lidskosti. Nějaké vnitřní zaváhání. Ne, Vader je zde již psychicky hotový. Přesto pro něj cesta za vlastním mečem není jednoduchá. Utrpí nejeden šrám a bude muset zapojit veškerou svou technickou zručnost, aby byl schopen svou cestu vůbec přežít a dokončit.

    Druhá část ‘Světlo pohasíná’ přímo navazuje na první část. Darth Vader zde dostává na povel skupinu inkvizitorů - bývalých Jediů, aby s nimi zlikvidoval všechny zbývající Jedie. Nejvyšší prioritu ze všech cílů má bývalá knihovnice z chrámu Jediů - archivářka. Skrývá něco, co musí Palpatinovi před svou smrtí prozradit. Ale znáte knihovnice. Jsou drsné. Takže ani tady nemůžete čekat nic menšího než epickou bitvu v knihovně.

    “Dej ty špinavé ruce pryč od mých knih.”

    Oba příběhy mimo jiné ukazují, že Darth Vader je po své přeměně v rámci Impéria nováček a pro mnohé je záhadou. Včetně představitelů armády a bezpečnostních složek. Nikdo si neuvědomuje, jaké má postavení a moc. Našli se dokonce tací, kteří na něj najali nájemné lovce. Skoro nikdo ještě nezná Dartha Vadera. To je vlastně jeden v nejlepších aspektů této knihy. V závěrečné krátké povídce ‘Pravidlo pěti’ se Vader postará o to, aby se to změnilo. Aby každý věděl, s kým má tu čest.

    Charles Soule předvádí své autorské schopnosti a také Giuseppe Camuncoli ukazuje, že ví, jak se má Star Wars komiks kreslit. Moc se mi líbí, že celá kniha je v podstatě jeden souvislý děj, který navazuje na konec Epizody III - Pomstu Sithů.
  • radimisko
    Čerstvě zrozený Darth Vader málem podlehne mocnějšímu rytíři Jedi a musí svést souboj i s vrchním inkvizitorem. Čekejte akční dobrodružství a důležité momenty z historie Hvězdných válek.

  • Fort
    Vyzkoušel jsem to jako nefanoušek Star Wars, dokonce jsem se před čtením podíval na první čtyři epizody, abych nebyl úplně mimo. Překvapilo mě to svou kvalitou. Příběh přímo navazuje na konec třetí epizody a dozvíte se v něm jak Darth Vader získal svůj světelný meč. Knižka je pro fanoušky na zaplnění hluchých míst mezi epizody, kdy se děj posune příliš dopředu a zbyde prostor pro tvorbu přídavného materiálu, který dokonale pasuje do univerza Star Wars.
  • faster86
    Příběhy s Vaderem mi přijdou z celé série star wars ty nejlepší. Tady dějově naskakujeme hned po skoncení trojky/šestky. Vader se hledá, vader je zlý a vader je fakt dobré čtení.
  • Palebras
    Další parádní cesta galaxií v čele s průvodcem Vaderem, který zde opět exceluje. První putování vedoucí na říční měsíc Al´doleemu dá Vaderovi pěkně zabrat a obsahuje některé naprosto geniální momenty, jako například rozestoupení nebezpečně se blížící vodní pasti v elegantním provedení Temného pána ze Sithu. Následně Vader dostane pěkně na budku, aby opět vstal, opravil si svůj oblek v polních podmínkách ze součástek válejících se kolem a následně s každou nohou jinou si nakráčel nakopat zadek frajerovi, který mu tohle způsobil. Mohl se na celou tuhle zapeklitost vykašlat a vyrazit někde na rekreaci, kdy by světelný meč vyměnil za sklenici vychlazené Bloody Mary s řapíkatým celerem, ale je to prostě Vader kráčející po cestě temné strany Síly a tato možnost tedy nepřichází v úvahu. Následně jsme svědky dalšího pronásledování posledních Jediů a já se opět po celou dobu královsky bavil. Parádní záležitost, která opravdu stojí za přečtení.
  • karl173
    karl173 mecenáš1.9.2021 18:58Star Wars: Vyvolený, Světlo pohasíná
    Tentokrát se vracíme zpět a sledujeme začátek cesty Dartha Vadera. Je to temné, akční a zábavné. Prostě přesně to, co chcete. Ale trochu tomu chybí větší napětí a nějaké překvapení. Každopádně pro fanoušky povinnost. 4*
  • tom173
    Pro mě zatím nejlepší kniha s Vaderem, jakožto hlavní postavou, co tu vyšla. A to z jednoduchého důvodu, Vader si tu doslova šáhne na dno a konečně o něj můžeme mít strach. Prochází tady nějakým vývojem osobnosti, staví si nový oblek, světelný meč, pátrá po přeživších Jedi, prostě je to zábava, kterou jsem trochu postrádal v předešlých knihách, kde Vader působí jako stroj. Asi to bude i tou dobou ve které se příběh odehrává, tedy krátce po filmové epizodě III. Vader prostě ještě není tak moc badass a musí o svoji pozici bojovat což jsme zatím moc neviděli. Je tu pár skvělých dialogů s Palpatinem a líbilo se mi i zobrazení sith meditace.
  • PKD
    Super. Vader rulezzz!
22213
Četl/a (65)
2Hitman3, 2scha, AlmightyMates , Anton Whatever, Azik2586, BadBoy, Benny, Blackhand47XD, calvin10, Captain Collar, Cinema Ranger, cyboy, Deckard, desto, Dinik, Dzonik, faster86, Final, Fort, Fox01, Garp, GavlaDan, Georgíno J., Giskard, house192, inosuke, invape, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, Jimbeam90, karl173, Kazumaki, Keno, komiksák007, kuzz, L4MIOzZ, lantan1, listr, malylada, mineralk, MP, Norri, oleav, Palebras, petrSF, PKD, Plechy, Poseidon1978, radimisko, roswelll, Sikk, Spider-man, štěpin_8, t0mas, the.kasztan, tom173, trudoš, VskPrzk, Wasseg10, xflori01, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
(117)
123peta, 2Hitman3, 2scha, Alfi, Alfred, AlmightyMates , Azik2586, BadBoy, Benny, Blackhand47XD, blackJag, burzum, calvin10, Captain Collar, cyboy, D.K.Logic, Dali, Deckard, desto, Dinik, DKoscik, farnhajt, faster86, filemon, Final, Flowtek, Fox01, GavlaDan, Georgíno J., Goeger-Devil007, gumidekmedvidek, Hades, hellblazer, house192, hugosnowden, inosuke, invape, japes, Jay-jay, jeanbaklajean, jh666, kapicka, karl173, KarlosJB, Kazumaki, KdG, Keenkeen, kendor007, Keno, KINIMODUS, komik.sx, komiksák007, kubanec13, L4MIOzZ, Lamahe, lantan1, lifi, listr, LuckyLjuk, Macek78, malylada, Mamut12, Mauglí, mcleek, me, Mikei, mineralk, misa, Mitak, MP, Mr. Bobeček, Mrtvejbazen, NecRoman, Noci, Norri, nx, Nyxxie, Olesh, opytz, Palebras, pavel, pearlxjam, pechna, petrSF, PKD, Plechy, Poseidon1978, psramek, RicHard. , roswelll, Rowan, S313, Sikk, Skot, sleepless, Spider-man, štěpin_8, suricattaontheway, tacmud, the.kasztan, Till, Tomasino79, Tomket.Tom, trudoš, Tyfus, vishnar, vranakx, VskPrzk, Wasseg10, willis, xflori01, xintax, yogi, yojimbo, Zbysek2410, Zdendy, zlejzmrd
Chce (16)
AwatarDK, Badgu.y1902, deadpool, delsemela, Dzonik, Erich, Geralt, Izmir Čupr, KarlosJB, Matthew, Maty48, monty.cl, Nightmare, noovakpetr, Sebastian , timek
Shání (3)
buscheer, Nightmare, Sebastian