Desky zadní
Scan obálky
Ukázka

+ 7 dalších ukázek

Koupit
Přichází další zima a ztráty na obou stranách se sčítají. Král Šumavy tvrdě platí za svou pověst nepolapitelného agenta-chodce a okolo kapitána Fišera se začíná stahovat síť podezřívání a strachu. Vrcholící stalinismus drtí Československo a jeho ozvuky doléhají i do bavorského příhraničí.
Závěrečný díl komiksové trilogie inspirované románovým bestsellerem Davida Jana Žáka „Návrat Krále Šumavy“ směřuje k velkému špionážnímu finále, které nás tentokrát zavede do noirového světa poválečných velkoměst. Otázkou zůstává, kdo z nesmiřitelného souboje dvou mužů ve službách znepřátelených zpravodajských služeb vyjde jako vítěz. Minulost vrhá dlouhé stíny a cena za přežití je vysoká.

Inspirováno skutečnými událostmi.

Scénář
Ondřej Kavalír, Vojtěch Mašek
Předloha
David Jan Žák (Rinope)
Art
Karel Osoha (K-Os)
Obálka
Nikola Klímová, Karel Osoha (K-Os)
Lettering
Karel Osoha (K-Os)
Redakce
Joachim Dvořák
Žánry
drama, historický, thriller
ISBN/ISSN
978-80-242-7106-4 (Euromedia Group)
978-80-88378-04-4 (Labyrint)
Vazba
šitá v měkkých deskách
Formát
190 x 250 x 25 mm
Tisk
černobílý
Váha
930 g
Stran
264
Cena
399 Kč
  • perak
    Povedený závěr této krátké série. Napínavý děj odehrávající se na obou stranách hranice. Kladně hodnotím i osobní příběhy obou hlavních hrdinů dotvářející stísněnou atmosféru tehdejší doby. Díky tomu, že tentokráte se vše točí kolem dvou postav, tak jsme neměl porblém jako v minulých dílech s rozpoznáváním jednotlivých postav.
  • faster86
    Až na ty chyby tisku... dějově o chlup lepší než předešlé dvě. On příběh jako takový je ok, ale prostě z toho komiksu nejde vidět žádná emoce, je vám jedno jak která postava dopadne to je škoda.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš5.9.2021 08:21Návrat Krále Šumavy #03: Opona se zatahuje
    Trojka me bavila nejvic. Byla napinava, dostatecne dlouha a rozvinuta. Rozuzleni deje paradni a navic jsem si i zvykl na ten svet. Za me dobra prace.
  • MEGA
    Opravdu skvělé vyvrcholení. Postavy už jsou z předchozích knih plně definovány, takže komiks od začátku do konce šlape jako hodinky a já mu po prvních pár stranách naprosto propadl. Je to fascinující příběh plný napětí a se skvělou atmosférou. Vizuální vyprávění a rychlé tempo naprosto navádí k filmové či seriálové adaptaci. Jsem rád, že jsem to přečetl jako celek. Každý díl je lepší než předchozí.
  • james89
    Fajn ukončení. Ani jsem se zde neztrácel v množství podobných postav, protože tu byly hlavní dvě. Super a napínavá série.
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin20.1.2021 09:54Návrat Krále Šumavy #03: Opona se zatahuje
    Až na ty tiskové chyby velmi dobré zakončení celé trilogie. Parádní příběh i kresba.

    Celkový dojem: 90%
  • farnhajt
    farnhajt mecenáš20.12.2020 15:43Návrat Krále Šumavy #03: Opona se zatahuje
    perfektní zakončení celé trilogie.

    a jak jsem se v předchozích dílech tak trochu ztrácel v postavách, je, až na zdvojenou stránku s achtung! patrouille!*, kterou jsem moc nepochopil, třetí díl krásně přehledný.
17721