Ukázka
Ukázka
Ukázka

+ 3 další ukázky

Koupit
Na únikovou hru se Filipa těšila. Vybrala si ji na oslavu narozenin a ten nápad spolužáky nadchnul. Dokonce i Vavřinec, řečený Vávra, pozvání přijal. Nejsou ve třídě kdovíjaká parta. Ani učitelé u nich neučí rádi. Filipa předem nezkoumala, proč se hra jmenuje „Cesta z labyrintu“. Vlastně jí bylo jedno, jakou únikovku si zahrají, pro všechny to byla premiéra. Dostat se z lodní kajuty ještě šlo, ale další místnosti jsou těžší a těžší, a ne každá nápověda jim pomáhá. Hráči mají podezření, že se hra chová jako živá. Nebo se do ní tak zabrali? Postupně parta zjišťuje, že kromě nalezení klíčů se jim s každou místností otevírají průhledy do života podivného muže v černém, který snad nikdy nespí a neustále má hlavu plnou plánů. Největší hádankou, jejíž rozluštění je klíčem k cestě ven, je totiž sám Jan Amos Komenský. Uniknou z jeho labyrintu? Příběh Filipy a jejích spolužáků se odehrává během jediného dne stráveného únikovou hrou. Pátrání v jednotlivých místnostech však není završeno jen vyřešením hádanky a nalezením klíče, ale také komiksovým příběhem ze života Jana Amose Komenského.

Scénář
Klára Smolíková
Art
Lukáš Fibrich
Barvy
Lukáš Fibrich
Obálka
Lukáš Fibrich
Lettering
Lukáš Fibrich
Redakce
Marie Těthalová, Kateřina Tvrdá
Žánry
dětský, historický
ISBN/ISSN
978-80-262-1656-8 (Portál)
Vazba
šitá v tvrdých deskách
Formát
245 x 340 mm
Tisk
barevný
Váha
1000 g
Stran
120
Cena
379 Kč
  • Hanussen
    Hanussen mecenáš9.1.2022 00:56S Komenským do komiksu
    Polokomiksový kniha, ve které se střídá život J. A. Komenského s příběhem dětí, které se pomocí únikové hry seznamují s jeho myšlenkami. Komiksovější část věnovaná výhradně Komenskému byla super a Fibrich ji parádně nakreslil. Trochu jsem měl občas problém s prozaickou částí. Podle mě měly být obě části lépe provázány, což se občas podařilo, ale jinak si únikový příběh šel trochu vlastní cestou.
  • kaylin
    kaylin12.12.2020 12:05S Komenským do komiksu
    I když bych měl výhrady ke struktuře knihy, kdy se dvě její části nějak zásadně nedoplňují, tak rozhodně nemohu mít výhrady k tomu, jak je příběh napsán a jak je komiks vytvořen. Komiks si nebere nějakou jasně stanovenou kostru, každá stránka je trochu jiná, každá se zaměřuje na jinou fázi, jiný aspekt Komenského života a je tomu uzpůsobena i jeho struktura. Sem tam je použita rovnou dvoustránková mapa, sem tam jsou komiksové sloupce časovou osou, ale i srovnáním. A do toho je příběh, který je napínavý, místy skoro až do hororové pohádky, ale v klidu, vždy je tu dobrý konec. A na závěr je happy end, který sedne. "S Komenským do komiksu" je prostě pěkná ukázka toho, jak spojit didaktický komiks, kdy se něco dovíte o velmi významné osobnosti, s tím, jak prezentovat dětem příběh o přátelství a o tom, že i když každý máme svoje chyby, stejně tak máme každý svoje silné stránky. Pokud se na ně zaměříme a nebudeme se navzájem, ale i vnitřně odsuzovat za ty špatné, společně můžete hodně osáhnout.
31