Ukázka
Ukázka
Ukázka
Koupit
Kazatel Markham a jeho horda fanatiků nastolují teror na hranici s Missouri...
V patách je jim bezejmenný jezdec na koni. Od zasněžených plání amerického Středozápadu až po temné uličky v New Yorku. Honba za pomstou a hledání vlastní identity požene jezdce až do dantovského střetu, na hranici nadpřirozena.

Scénář
Yves Swolfs
Art
Yves Swolfs
Barvy
Yves Swolfs
Obálka
Yves Swolfs
Lettering
Jiří Nevěřil
Překlad
Jitka Musilová
Redakce
Zbyněk Froněk, Jiří Nevěřil, Josef Vybíral
Žánry
akční, dobrodružný, western
ISBN/ISSN
978-80-88098-57-7 (Josef Vybíral)
Vazba
lepená v měkkých deskách
Formát
210 x 297 mm
Tisk
barevný
Váha
276 g
Stran
56
Cena
199 Kč
Originál
Lonesome #01: La piste du prêcheur (Le Lombard, 2018)
  • choze
    Za vydávání westernových komiksů musím vydavatele hlasitě pochválit, protože je to můj oblíbený žánr a vždycky si ho rád přečtu. I když z toho vyleze takový průměr jako Lonesome nebo Sykes. Oboje je pěkně nakreslené, ale chybí tomu zajímavější postavy, děj i výtvarné uchopení a tak se to po dočtení okamžitě vykouří z hlavy. Lonesome sází na to nejklasičtější schéma o tajemném drsném ostrostřelci, který přijíždí do městečka sužovaného záporáky a zachrání krásnou ženu v nesnázích i městečko. Ozvláštněno je to mystickou schopností hrdiny vidět minulost jiných lidí, které ale není nijak zajímavě využito, a zasazením příběhu do kvasu událostí vedoucích k občanské válce a narušením obecné představy, že všichni seveřani byli ti hodní.
  • adevr
    Hezká kresba a nepříjemný font v textových bublinách.
  • Ivan Kucera
    Ivan Kucera mecenáš7.6.2021 13:59Lonesome #01: Kazatelova stezka
    Josef Vybíral má slabosť pre westernové komiksy (Až do posledního, Sykes, Texaský Jack), ale tentokrát netrafil terč do čierneho. Kresba Belgičana Yvesa Swolfsa (Princ noci, Vlad, Durango) je nezameniteľná, konzervatívna, ale zároveň krásna a príjemná oku. Nebojí sa pritvrdiť, je to ostatne western, ale násilie je tu skôr decentné a staromódne, nečakajte explicitné šoky á la Texaský Jack. Bohužiaľ, kým kresba je super, o scenári to povedať nemôžem. Ústredný (bezmenný) hrdina mi bol ľahostajný a vzťah k nemu mi nepomohli vybudovať ani jeho vcelku zaujímavé „superschopnosti“. Vedľajšie postavy ma zaujímali ešte o podstatný kus menej, dialógy mi pripadali priemerné (komiks je veľmi ukecaný) a do príbehu som sa nevedel dostať. Síce mu atraktívny rozmer dodávalo politické pozadie, ale pravdupovediac to situáciu nesprehľadňovalo, skôr naopak. Celkovo by som uvítal, ak by boli jednotlivé albumy dejovo uzavreté. Obálka super.
  • Darth Raelchi
    Darth Raelchi mecenáš2.1.2021 17:05Lonesome #01: Kazatelova stezka
    Když jsem zahlédl tu malou obálku na webu Vybírala, tam mě to připomnělo komiks, který už u nás kdysi vyšel a moc se neujal - ano je to Durango. Nečetl jsem ho, ale říkal jsem si, proč pan Vybíral vydává toto retro? Pak jsem se zakoukal blíž a vidím jiný název. Lonesome, hmm, neznám, jdu na na Bedetheque a ono je to něco úplně jiného a nového. Má to dva díly (zatím), hmm, tak to nebude nic předlouhého. Pak jsem si říkal, proč to vychází na dvakrát a v broži? Přiznám se, že jsem trochu váhal, ale nakonec jsem neodolal a šel směle do toho. No to byla jízda. Trochu High Noon, trochu Unforgiven, trochu Eastwood u Leoneho. Prostě poctivý solidní western a proč dávám 5 hvězd, je hlavně kvůli celému vyznění a jak je příběh podáván. Má jistou hloubku a do poslední strany je nám pořád skrytá a čtenář si říká, oč tam vlastně jde. Co je za pozadím toho všeho? Už tak, jak to je, to obstojí, tak oč tam teda jde? Jsem napnutý a v očekávání.
  • perak
    perak31.12.2020 20:11Lonesome #01: Kazatelova stezka
    Příliš krátké na to, abych dělal nějaké větší závěry. potenciál dobého westernu to má. Záporáci dosti odpudiví, i linka konfliktu Sever x Jih není špatná. Trošku rušivá mi přišla "nadpřirozená" schopnost hlavního hrdiny. První díl nepřinesl žádnou zápletku, kterou bychom neznali z jiných westernů, ale i tak mne čtení bavilo. Možná půjdu s hodnocením trochu nad, ale dávám 4 hvězdy.
  • Good Games
    Good Games mecenáš8.11.2020 22:10Lonesome #01: Kazatelova stezka
    Yves Swolfs sa vracia na náš trh po 18 rokoch. Tentokrát to snáď bude väčší úspech ako jeho predošlé komiksy, ktoré spôsobili nemalé finančné problémy dvom vydavateľstvám, z ktorých jedno kvôli tomu zaniklo. Lonesome je klasický western s bezmenným cudzincom v hlavnej úlohe, ktorý strieľa prekliato rýchlo a necháva za sebou hromadu mŕtvych pištoľníkov. Ak máte chuť na klasický westernový štýl s viacerými prestrelkami a hnusnými záporákmi, určite nebudete sklamaní.=►Celá recenzia◄=
  • George Walker Bush
    George Walker Bush admin4.11.2020 11:10Lonesome #01: Kazatelova stezka
    Inu takový normální přiměřeně napínavý a akční western, na kterém je zajímavá snaha rozředit černobílost konfliktu mezi Severem a Jihem. Co považuji za naprosto nadbytečné, je nadpřirozená schopnost hlavního hrdiny.

    Celkový dojem: 60%
  • Darker
    Darker mecenáš1.11.2020 14:13Lonesome #01: Kazatelova stezka
    Sykes, Do Posledního a teďka Lonesome. Jestli takhle bude pan Vybíral pokračovat s westernama dál, tak už teď jsem zvědavý, co přijde dalšího. A tím nemyslím Texas Jacka, toho budu brat automaticky taky :)
    Jediná výtka je k fontu textu v bublinách, na který jsem si pár stran musel zvykat, než mě pohltil obsah a pak už mě moc nerušil.
  • cyboy
    cyboy mecenáš30.10.2020 22:45Lonesome #01: Kazatelova stezka
    Davam 4* spis kvuli prislibu do budoucna.
121910
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš31.10.2020 15:12Lonesome #01: Kazatelova stezka
    Vybíral je malé vydavateľstvo a podľa mňa sú 2 diely ročne úplne v pohode. Taký BBart tu vydával 13 dielov 100 nábojov 11 rokov a aj gigant Crew vydáva z niektorých sérií ročne len 2 diely.
  • Darker
    Darker mecenáš30.10.2020 23:14Lonesome #01: Kazatelova stezka
    Formát vydání mě nevadí, ani u Čtyřky, jen by to chtělo pravidelněji a častěji. Ne dva díly za rok , to je málo :/
  • Radek Blacksad
    Radek Blacksad mecenáš30.10.2020 14:07Lonesome #01: Kazatelova stezka
    Zatiaľ to má 2 diely, ale naďalej to vychádza. Čo sa týka vydania, je to presne ten istý prípad ako pri sérii Čtyřka z Baker Street. Pan Vybíral si to tu chcel vydať jednoducho týmto štýlom.
  • Milo_Harwey
    Milo_Harwey mecenáš30.10.2020 13:33Lonesome #01: Kazatelova stezka
    Kolik to má dílů? Ví někdo?

    Možná by vzhledem k počtu stran bylo lepší nějaký kompletní vydání...
Četl/a (55)
2Hitman3, adevr, BadBoy, Berry669, Bronn, charvos, choze, Cinema Ranger, cyboy, Darker, Darth Raelchi, davidek, Deckard, Draco nobilis, flipflop, foudy, Fox01, Géba, George Walker Bush, Georgíno J., goldschmidchen, Honzin, house192, IndyP, invape, Ivan Kucera, James, jankie, jh666, Kaaos, Killingjoke, kinak, Lachvos, lacoste, Lord Baltimore, Mamut12, Mariohurbanek, Mercurio, mstefl, NecRoman, Noci, Ozymandias, pechna, perak, Poseidon1978, rooty, Saint of Killers, tacmud, the.kasztan, trudoš, Vajper, Valdaufinka, vankobra, vranakx, Zbysek2410
(106)
2Hitman3, 2scha, adevr, Alfi, Alfred, Azbest, BadBoy, bboorreekk, Beng.D, Benji, Berry669, blackJag, bmc75, Bob, Bronn, burzum, calvin10, charvos, cobe, Corvus, CSE_AC/DC, cyboy, Dalamar, Darker, davidek, Deckard, Dezodoo, Dinik, disclose, Draco nobilis, farnhajt, fel68, Fimi, Final, flipflop, Fox01, Géba, Georgíno J., Glumal, goldschmidchen, hellblazer, Honzin, house192, IndyP, invape, Ivan Kucera, James, jankie, Jay-jay, jh666, Karel Sec, Kazumaki, KdG, Killingjoke, kinak, kubosos, lacoste, Light, Lord Baltimore, Macek78, maco, Mamut12, Mariohurbanek, mcleek, Mercurio, merhyx, monty.cl, Mr.Plysh, mstefl, NecRoman, Nightmare, Noci, Nyxxie, o2t2, OldaB, Olesh, Paldini, paulmuaddib, pavel, pechna, perak, Poseidon1978, RadimNemec, RicHard. , rooty, royan, Saint of Killers, Skot, sleepless, Stara.kryta, suricattaontheway, tacmud, terrordemon, Tialster, trudoš, tulipstros, Vajper, Valdaufinka, vankobra, VanTom, vishnar, vranakx, willis, xintax, yogi, Zbysek2410
Chce (4)
Blacklarch, delsemela, DracoAn, Infarkt
Nabízí (1)
Alfred